اکثر فارغ التحصیلان کشاورزی  در امورات غیر مرتبط فعالند
اکثر فارغ التحصیلان کشاورزی  در امورات غیر مرتبط فعالند

رئیس هیئت اندیشه ورز بسیج جامعه کشاورزی سپاه عاشورا در نشست با اعضای هیئت گفت؛ اشتغال فارغ التحصیلان یکی ازدغدغه های بسیج جامعه کشاورزی بوده و متاسفانه به جهات مختلف در دولت های قبل با پذیرش های غیر متعارف در دانشگاه‌ها و عدم توانایی در جذب آنها در حوزه کشاورزی باعث بیکاری اکثر فارغ التحصیلان […]

رئیس هیئت اندیشه ورز بسیج جامعه کشاورزی سپاه عاشورا در نشست با اعضای هیئت گفت؛ اشتغال فارغ التحصیلان یکی ازدغدغه های بسیج جامعه کشاورزی بوده و متاسفانه به جهات مختلف در دولت های قبل با پذیرش های غیر متعارف در دانشگاه‌ها و عدم توانایی در جذب آنها در حوزه کشاورزی باعث بیکاری اکثر فارغ التحصیلان کشاورزی و فعالیت آنها در حوزه های غیر تخصصی بودیم.
بیوک رئیسی با اشاره به اینکه دستگاه‌های متولی این بخش نتوانسته اند از ظرفیت این قشر به خوبی بهره مند شوند، اظهار داشت: به دلیل این بی برنامگی، با افزایش سن فارغ التحصیلی و عدم رغبت آنها به این رشته باعث هدایت آنها به بخشهای دیگر شده ایم. رئیس کارگروه اقتصادی و زیربنایی مجمع بسیج سپاه عاشورا با اشاره به اینکه واگذاری اراضی کشاورزی و مستعد به این قشر می توانست هم در افزایش تولید و هم دراشتغال آنها موثر باشد گفت: یک غفلت چندین ساله در این موضوع شکل گرفته که باید جبران شود. وی مطالبه گری دستگاههای نظارتی از سازمان های مربوطه در حوزه اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی را عامل مهمی در فعال سازی سازمانهای مسئول دانست و گفت: به دنبال معرفی مدل پایداری برای بکارگیری این عزیزان در بدنه کارهای اجرایی هستیم.
رئیس هیئت اندیشه ورز بسیج جامعه کشاورزی سپاه عاشورا ادامه داد: با توجه به اینکه توسعه اقتصاد روستایی نسبت به اقتصاد کشاورزی گسترده و وسیعتر میباشد لیکن فارغ التحصیلان رشته های مختلف کشاورزی به جهت داشتن تخصصهای متعدد می توانند در تمیز این دو موضوع نقش آفرینی نمایند.
رئیسی با بیان اینکه حوزه اقتصاد کشاورزی را در درجه اول باید بعنوان یک بخش در نظر گرفته و اولین واحد تحلیل آن را مزرعه دانست وگفت: حوزه‌های اصلی تحلیل آن در تولید محصولات کشاورزی ،خرید و فروش محصولات کشاورزی و تقاضا برای غذا، عملکرد محصول و عوامل های بازار ،پیوند کشاورزی با سایر بخش‌های اقتصادی در کل جهان وپایداری در استفاده از منابع و سیاستگذاری کشاورزی و غذا بوده است.
وی اقتصاد روستایی و طراحی سیاست های روستایی را برای نیل به توسعه روستایی موضوع گسترده تری از اقتصاد کشاورزی دانست و گفت: مزرعه برای خانواده، زیر مجموعه ای از فعالیت اقتصادی بوده که فارغ التحصیلان کشاورزی می‌توانند در افزایش کمی و کیفی تولید نقش‌آفرینی نمایند. رئیسی، کشاورزی قراردادی را عامل مهم در شکل‌گیری افزایش نهادهای کشاورزی وافزایش سطح درآمد کشاورزان دانست و گفت: این مدل بعنوان یک موضوع مهم که دارای قابلیت اجرایی میباشد از سیاستهای خوب وموثر دولت سیزدهم خواهد بود.
نایب رئیس مجمع بسیج سپاه عاشورا توسعه نیافتگی روستایی در کشورهای در حال توسعه را عامل اصلی عدم توسعه کلان کشور دانست و گفت: طبق آمار جهانی درآمد اکثر روستاییان کمتر از۲ دلار بوده و این یعنی عامل اصلی در هجرت روستاییان به مناطق شهری.
رئیسی توجه مسئولان و نمایندگان مجلس به این بخش را از اولویت‌ها کشور دانست و افزود: تاخیر در اجرای سیاستهای تشویقی وحمایتی برای این بخش غیر قابل جبران بوده وغفلت در انجام این امور ممکن است باعث تغییر کاربریهای غیر موزون و تخریب اراضی مستعد کشاورزی را منجر شود.