اکران برای صندلی‌های خالی
اکران برای صندلی‌های خالی

گیشه‌های هنر هفتم این روزها در خراسان جنوبی خالی است و فعالان این حوزه با سختی فراوان چراغ سینماها را روشن نگه داشته‌اند. با قدرت نافذش می‌تواند یک حرکت اجتماعی را رقم بزند. بازیگرانش نام‌آشنای مردم یک سرزمین می‌شوند و پیام‌هایش در لابه لای روزمرگی‌های زندگی شنیده می‌شود. مقصود سینما است که در تقویم ما […]

گیشه‌های هنر هفتم این روزها در خراسان جنوبی خالی است و فعالان این حوزه با سختی فراوان چراغ سینماها را روشن نگه داشته‌اند.
با قدرت نافذش می‌تواند یک حرکت اجتماعی را رقم بزند. بازیگرانش نام‌آشنای مردم یک سرزمین می‌شوند و پیام‌هایش در لابه لای روزمرگی‌های زندگی شنیده می‌شود.
مقصود سینما است که در تقویم ما بیست و یکمین روز از ششمین ماه سال را به نامش نامگذاری کرده‌اند تا شاید فرصتی برای توجه به هنر و شنیدن مشکلات اهالی این صنف به وجود آید.
در خراسان جنوبی هفت سینما وجود دارد که علی رغم مشکلات عدیده هنوز چراغ هنر هفتم را در این استان روشن نگه داشته‌اند.
با سختی‌های اقتصادی، تعطیلی‌های کرونا، بی توجهی‌ها و گاه عدم استقبال مخاطب رو به رو بوده‌اند ولی ثابت قدم در عرصه هنر باقی مانده‌اند تا همچنان جوانان خراسان جنوبی بتوانند فیلم‌های روز کشور را مشاهده کنند. حسین واحدی مدیر سینما بهمن بیرجند در این زمینه به خبرنگار مهر اظهار کرد: با شیوع کرونا سالن سینماها خالی و مخاطب از هنر هفتم فاصله گرفت.

é شرایط اقتصادی مخاطب سینما را کاهش داد
وی با اشاره به اینکه هنوز به شرایط قبل از کرونا بر نگشته‌ایم، بیان کرد: شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم نیز در زمینه عدم استقبال آنان از سینما بی تأثیر نبوده است.
مدیر سینما بهمن بیرجند در زمینه حمایت از سینما داران در دوران شیوع کرونا گفت: به ازای هر پرسنل ۱۲ میلیون تومان تسهیلات داده می‌شد ولی ضمانت‌های آن به شدت سخت بود و حتی سند سینما را نیز قبول نمی‌کردند.

é زینه‌های سینما داری سنگین است
واحدی ادامه داد: سینما داری با توجه به کاهش روز افزون مخاطب به شدت سنگین است به ویژه آنکه بخواهیم تجهیزات سینما را به روز نگه داریم.
وی درباره فیلم‌های پر مخاطبی که در دوران سینما داری خود با آن مواجه شده است، گفت: فیلم محمد رسول الله ساخته آقای مجید مجیدی و فیلم شیار ۱۴۳ کار خانم نرگس آبیار از فیلم‌هایی است که در بیرجند بسیار پر مخاطب بود.
مدیر سینما بهمن بیرجند اظهار کرد: بسیاری از فیلم‌ها نیاز به حمایت دارند و سینما رفتن باید در سبد خانوار قرار گیرد.

é راهکارهایی برای رونق سینما در خراسان جنوبی
واحدی با اشاره به اینکه دستگاه‌ها و نهادهای مختلف برنامه‌های رفاهی و تفریحی مختلفی را برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند، بیان کرد: سینما رفتن نیز می‌تواند در سبد برنامه رفاهی و تفریحی ای باشد که دستگاه‌ها برای کارکنان خود در نظر می‌گیرند.
وی ادامه‌داد: ما طرح‌هایی چون طرح بلیط نیم بها در روزهای سه شنبه و نیم بها در نوبت صبح را در نظر گرفتیم تا شاید خانواده‌ها به سمت سینما کشیده شوند.
مدیر سینما بهمن بیرجند گفت: روز سینما نیز از ساعت ۱۰ تا یک بعد از ظهر سینما بهمن باز است و بلیط‌ها نیم بها خواهد بود.

é حمایت خاصی در دوران کرونا نداشتیم
احمد تخمکار مدیر سینما فردوسی بیرجند نیز در گفت و گو با مهر با اشاره به اینکه در دوران کرونا مشغول بازسازی سینما بودیم، بیان کرد: تا اردیبهشت ۱۴۰۰ در واقع سینما تعطیل بود و حمایت خاصی نیز در دوران کرونا نداشتیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر مخاطب سینما ۶۰ تا ۷۰ درصد نسبت به زمان قبل از کرونا کاهش یافته است که علت اصلی را نه کرونا که مشکلات اقتصادی مردم و نبود فیلم مردم پسند می دانم.
مدیر سینما فردوسی بیرجند درباره فیلم‌های پر بیننده دوران سینماگری خود گفت: زمان پخش فیلم‌های کمدی و به عنوان مثال سه گانه اخراجی‌ها واقعاً سینما شلوغ بود.

é سینما در سبد برنامه‌های فرهنگی ادارات قرار گیرد
تخم کار با تأکید بر اینکه جهت رونق سینماها می‌توان بخشی از بودجه فرهنگی هر اداره به اختصاص بلیط سینما برای کارکنان همان اداره اختصاص داده شود، اظهار کرد: همانطور که یک اداره و سازمان سبد معیشتی و برنامه رفاهی برای کارکنان خود در نظر می‌گیرد می‌تواند سبد فرهنگی شامل بلیط سینما و … نیز برای کارمندانش در نظر گیرد.
وی گفت: در راستای این موضوع بارها نامه به استانداری و فرمانداری نوشتیم ولی این نامه‌ها به بایگانی رفت.
سید علی زمرم، معاون امور فرهنگی و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر هفت سینما در استان وجود دارد که به جز سینمای فردوس بقیه فعالیت دارند.
وی درباره مشکل برخی از شهرستان‌های خراسان جنوبی چون درمیان که از نبود سینما رنج می‌برند، بیان کرد: به نظر این مشکل با ایجاد سینمای روباز حل نمی‌شود چون سینمای روباز با توجه به اقلیم استان (گرمای هوا در روز و گرد و خاک در برخی از شب‌ها) با استقبال رو به رو نخواهد شد.

é سینماهای کوچک در شهرهای کم جمعیت ایجاد شود
زمزم ادامه داد: در مورد این شهرها به نظر با همکاری بخش خصوصی و شهرداری‌ها می‌توان سینمایی کوچک و با توجه به جمعیت آن شهرستان و با ۶۰-۷۰ صندلی ایجاد کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه بنیاد علوی برای محرومیت زدایی از درمیان ورود پیدا کرده است، پیشنهاد دادیم با همکاری بنیاد علوی، شهرداری و بخش خصوصی سینمای کوچکی در این شهرستان ایجاد شود. معاون امور فرهنگی و سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی یادآور شد: در صورت ورود بخش خصوصی و بنیاد علوی ما در مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در حد مقدورات کمک خواهیم کرد.

é مراسم بزرگداشت روز سینما در مهرماه برگزار می‌شود
وی درباره بزرگداشت روز ملی سینما در خراسان جنوبی نیز گفت: با توجه به اینکه روز سینما همزمان با ایام عزاداری ماه صفر شده است، قرار بر این است که در بازه زمانی ۶ تا دوازدهم مهر ما برنامه بزرگداشتی برای فعالین این عرصه در استان گرفته شود.
در هر حال آنچه مسلم است حال و روز هنر هفتم در خراسان جنوبی خوب نیست و باید همه از دستگاه‌های فرهنگی دولتی تا بخش خصوصی و مردم کمک کنیم تا چراغ سینماها در استان خاموش نشود.

 

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران :
ثمره نظام جامع خدمات سلامت، برچیده شدن بیماری‌های واگیر است

دکتر فرهاد غلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مراسم تجلیل از بهورزان نمونه دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به اینکه طرح جامع خدمات سلامت دستاوردهای خوبی را داشته است، گفت: حذف و برچیده شدن بیماری‌های واگیر در کشور مهم‌ترین دستاورد این طرح است.
فرهاد غلامی در مراسم گرامیداشت روز بهورز در سالن همایش مصباح مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم(ص) در ساری برگزار شد، افزود: طراحی نظام خدمات جامع، اقدامی موثر بوده که منجر به دستاوردهای سلامت برای جامعه شده است.
وی با بیان اینکه اهداف و اصول مراقبت‌های اولیه بهداشتی در کنترل بیماری‌های واگیر رخت بر بست و از دهه ۸۰ به دنبال ردگیری بیماری غیرواگیر هستیم، یادآور شد: بهورزان در دورترین نقاط استان مشغول خدمتگزاری در عرصه سلامت هستند و اثرات فعالیت این قشر در جامعه با ارتقای سلامت مشهود است.
دکتر عباس علیپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پرشکی مازندران نیز در ادامه با بیان اینکه نظام سلامت متشکل از آدم‌ها و فرایندها برای بازسازی سلامت است، گفت: اهداف ارتقای سلامت آن است که مردم را در برابر هزینه‌های سلامت مصون کنیم و در این زمینه روش‌های بهداشتی اولیه برای ایجاد سلامتی مورد تاکید است.
به گفته عباس علیپور، بهورزان نیروی چند کاره‌ای هستند که خدمات سلامت را ارایه می‌دهند و کارهای متعددی را انجام می‌دهند.
مازندران بیش از یک هزار خانه بهداشت دارد که بهورزان در آنها فعالیت می‌کنند.
وظیفه و کار بهورزان شامل بیماریابی و گزارش موارد جدید بیماری به مراکز بهداشتی درمانی، ارجاع بیماران به سطوح بالاتر، درمان‌های ابتدایی، ارائه آموزش‌های لازم به جمعیت هدف، واکسیناسیون و خدمات تنظیم خانواده است.
علاوه بر این انجام کلرسنجی روزانه و بازرسی‌های بهداشت محیط و حرفه‌ای از کارگاه‌های تحت پوشش، انجام نمونه گیری‌های لازم، بازرسی و انجام خدمات بهداشتی درمدارس تحت پوشش، آموزش و مراقبت از بیماران روان، فشار خون و دیابت و نیز ارائه مراقبت‌های اولیه بهداشتی به گروه‌های هدف، شامل مراقبت از کودکان، دانش آموزان، جوانان، میانسالان، سالمندان و نیز مادران باردار در جمعیت روستا و ثبت همه اقدامات در سامانه یکپارچه بهداشت سیب یا روستاهایی است که تحت پوشش آن خانه بهداشت است را انجام می دهند.
کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان در ۴۵ سال گذشته
بنیانگذار نظام شبکه بهداشت و درمان کشور در مراسم تجلیل از بهورزان نمونه دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه نمودار مرگ و میر کودکان زیر پنج سال هر روز به صفر نزدیک می‌شود، گفت: بهورزی ۴۵ سال است که در جامعه گسترش یافته و خانه بهداشت در روستا‌ها و شهر‌ها احداث شده است. دکتر ملک افضلی افزود: بهورزان از اهالی روستا‌ها هستند که به طور شبانه روزی فعال‌اند و خانه به خانه در خدمت تمام افراد خانواده هستند و فعالیت‌شان شامل خدمت‌رسانی به مادران باردار، نوزادان، نوجوانان و میانسالان برای کنترل فشارخون، سرطان و بسیاری از بیماری‌های ارثی بدو تولد است. وی با اشاره به اینکه بهورزان با شناسایی در مراحل اولیه بیماری، آنان را به پزشک ارجاع می‌دهند، گفت: نقش اصلی بهورزان پیشگیری است و اما اگر در بحث درمان باشد در درمان‌های ساده و اولیه است، به صورتی که با تشخیص زود رس بیماری، بیماران را به بیمارستان ارجاع می دهند.

 

 

شهردار رامسر:
تصفیه‌خانه شیرابه در محل دفن زباله رامسر احداث می‌شود

شهردار رامسر گفت: تصفیه‌خانه شیرابه در محل دفن زباله رامسر احداث می‌شود.
علی امینی‌شاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: از بدو ورود بنده به شهرداری، موضوع زباله در دستور کار مدیریت پسماند شهرداری قرار گرفته و مناقصه شرکت سبز زیور با همراهی شرکت آمارد کلان‌سازه _که مجری طرح تفکیک از زباله در سال‌های قبل بوده است_ برگزار شد.
وی افزود: این مناقصه برگزار شده است و با شرکت برنده در حال انعقاد قرارداد هستیم تا با توان جدید و کیفیت بالا در بحث تفکیک زباله گام‌های مستمری برداریم.
شهردار رامسر خاطرنشان کرد: در بحث دفن زباله سه موضوع در دستور کار قرار گرفت که طی روزهای آتی شهروندان نتایج آن را خواهند کرد؛ بحث بعدی تصفیه شیرابه سایت کلاکولی و راه دسترسی به محل و دریاچه شیرابه است که پیگیر طراحی سازه تصفیه‌خانه طی جلسات متعدد هستیم.  امینی‌شاد اضافه کرد: در فاز نخست طرح، ساختار اصلی همراه با برآورد هزینه به شورای اسلامی شهر ارسال شد تا به تصویب شورای همراه و همدل و کمیته پسماند فرمانداری برسد.  وی تصریح کرد: در بحث خرید دستگاه زباله‌سوز طی مدت هشت ماه به جد پیگیر خرید دستگاه هستیم و از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان طی قراردادی با دانشگاه‌ها بهره خواهیم برد، بتوانیم نام رامسر را بیش از پیش پررنگ شود.  شهردار رامسر گفت: بحث ساماندهی زباله شهری زیبایی خاص خود را دارد، چراکه پس از به ثمر رساندن اولویت‌های پسماند، می‌توانیم در میان‌مدت تولید کود و برق داشته باشیم.

 

شهردار بندر بوشهر خبر داد؛
احداث محور جدید در بوشهر برای عبور وسایل نقلیه سنگین گمرکی

شهرداری بندر بوشهر وكارخانجات فن‌آوري صنايع دريايی ارتش جمهوري اسلامي ايران توافقنامه همکاری امضا کردند.
شهردار بندر بوشهر گفت: شهرداری بوشهر در راستای پیشبرد پروژه‌های عمرانی شاخص خود با كارخانجات فن‌آوري صنايع دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران توافقنامه همکاری امضا کرد.
به گزارش واحد خبر و رسانه مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری بندر بوشهر، حسین حیدری در تشریح این خبر اظهار کرد: توافقنامه انجام شده با كارخانجات فن‌آوري صنايع دريايي ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص اجراي گذر ٢٤ متري پدافندی غيرعامل و عبوری از اراضی نیروی دریایی ارتش (کارخانجات) است که به عنوان مسیر جایگزین محور طالقانی جهت عبور وسائط نقلیه سنگین و حل معضلات ترافیکی موجود در محدوده شهری است.
وی بیان کرد: كارخانجات فن‌آوري صنايع دريايي ارتش جمهوری اسلامی ایران از واحدهای توانمند در حوزه صنعت است که در راستای استفاده از توانمندی‌های این مجموعه نشست‌های مستمری با مدیران آن برگزار شده است. حیدری ادامه داد: پروژه‌های شاخص شهرداری بندر بوشهر اکنون با تعاملات بین دستگاهی با ادارات و رفع معضلات و معارضات سرعت قابل قبولی در حال انجام است تا براساس برنامه زمان‌بندی آماده بهره‌برداری شوند.
وی گفت: با پروژه‌های ارزشمندی که در شهر بوشهر در حال احداث است پیش بینی شده این شهر در ماه‌های فرارو شاهد تحولی بزرگ در بخش‌های مختلف باشد.