ایران تبدیل به قطب ساخت نیروگاه‌های اتمی خواهد شد
ایران تبدیل به قطب ساخت نیروگاه‌های اتمی خواهد شد

محمد اسلامی ، رئیس سازمان انرژی اتمی: ایران تبدیل به قطب ساخت نیروگاه‌های اتمی خواهد شد رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: باید بتوانیم در افق سال‌های آینده، کشور را تبدیل به یکی از قطب‌های ساخت و طراحی نیروگاه‌های اتمی کنیم. محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در جریان افتتاح پروژه پرتودهی گاما در بناب گفت: […]

محمد اسلامی ، رئیس سازمان انرژی اتمی:
ایران تبدیل به قطب ساخت نیروگاه‌های اتمی خواهد شد
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: باید بتوانیم در افق سال‌های آینده، کشور را تبدیل به یکی از قطب‌های ساخت و طراحی نیروگاه‌های اتمی کنیم.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در جریان افتتاح پروژه پرتودهی گاما در بناب گفت: به لطف الهی در سال اول دولت، برنامه‌ریزی برای توسعه کاربرد پرتوها در دستور کار قرار گرفت. سند جامع توسعه در سطح کشور مطالعه و طراحی شد و در دستور کار قرار گرفت. بر اساس این سند ۱۲ نقطه در کشور شناسایی شد که بتواند در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: ما تنها یک سیستم پرتودهی داشتیم که در این منطقه مورد استفاده بخش محدودی قرار داشت و با خلاقیت و نوآوری که انجام شد، همکاران ما متعهدانه و غیرتمندانه توانستند نسبت به طراحی یک سیستم واقعی پرتابل پیشرفته اقدام کنند.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اولین نمونه بومی، به زودی در اولین سایت در یکی از استان‌های کشور نصب و راه اندازی خواهد شد. ظرفیت سازی خط تولید این سامانه پرتودهی گاما در مرکز بناب ایجاد شده است.
وی افزود: برنامه گسترده‌ای داریم که در گام اول ظرف سه سال کشور را با نصب تجهیزات سامانه گاما پوشش دهیم.
اسلامی تاکید کرد: موضوعی که برای ما بسیار حائز اهمیت است این است که بتوانیم کاربردهای فناوری هسته‌ای را به صورت روز افزون در کشور گسترش دهیم. در موضوع تولید برق هسته‌ای که یکی از نیازهای کشور است هدف گذاری ۲۰ ساله را
در نظر گرفتیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: امروز دنیا با بحران مواد سوختی و سوخت مواجه شده است و تقریباً تمامی کشورها به ویژه کشورهای اروپایی همه به احداث نیروگاه‌های اتمی روی آوردند و ما یک غفلت چندین ساله در این زمینه داریم و باید بتوانیم با اجرای این برنامه در افق سال‌های آینده، کشور را تبدیل به یکی از قطب‌های ساخت و طراحی نیروگاه‌های اتمی کنیم.

امیرعبداللهیان:
آفریقا یکی از اولویت‌های اصلی دیپلماسی اقتصادی ایران است
وزیر امور خارجه کشورمان توسعه روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی به ویژه تانزانیا را یکی از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در نشست فعالین اقتصادی و تجاری ایران و تانزانیا که در دارالسلام برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی، صنعتی و فنآوری جمهوری اسلامی ایران، اولویت سیاست خارجی کشورمان را توسعه روابط اقتصادی با کشورهای آفریقایی و بویژه تانزانیا اعلام کرد.
وی با بیان اینکه قاره آفریقا یکی از اولویت‌های اصلی دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران است، افزود: در این زمینه تانزانیا یکی از مهم‌ترین کشورها در این قاره است که همیشه جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی ایران دارد و مردم و مقامات دو کشور نگاه مثبتی به یکدیگر دارند.
امیر عبداللهیان ادامه داد: برگزاری این مجمع تجاری گواهی بر علاقه طرفین برای ارتقای همکاری‌های اقتصادی است و تانزانیا دارای ظرفیت‌های بالا برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های همچون معدن، کشاورزی و دامپروری، شیلات و صنایع و توریسم و کشت فرا سرزمینی و صادرات میوه‌های استوایی است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای صنعتی و توسعه یافته در آسیا، پتانسیل‌های زیادی را در زمینه‌های صادرات خدمات فنی و مهندسی پتروشیمی و محصولات دانش بنیان و … دارد، گفت: آماده‌ایم به تانزانیا به منظور رسیدن به اهدافش در راستای توسعه و صنعتی شدن کمک کنیم.

 

 

وزیر ارتباطات:
تا پایان دولت سیزدهم در پرتاب ماهواره‌های سنجشی خودکفا می‌شویم
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه دولت برای خودکفایی در حوزه ماهواره‌های سنجشی و پرتاب آن به لایه لئو ( زیر ۵۰۰ کیلومتر) تا پایان دولت سیزدهم خبر داد.
عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پیام اصلی این اتفاق این است که جمهوری اسلامی ایران در کنار یکی از قدرت‌های برتر فضایی دنیا کار مشترک انجام می‌دهد. این همکاری‌ها با توافقاتی که صورت گرفته عمق و شتاب بیشتری خواهد گرفت و در آینده نزدیک شاهد همکاری‌های بیشتری در این حوزه خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: قطعا یک جریان و عده‌ای از این همکاری ناراحت هستند و حاشیه‌سازی می‌کنند و درصدد هستند تا اصل این دستاورد را زیر سوال ببرند.
زارع‌پور کشور روسیه را دارای یکی از بزرگترین پایگاه فضایی دنیا برشمرد و افزود: ما به آنجا رفتیم و در کنار آن‌ها اقداماتی را انجام دادیم که به مزاق برخی‌ها خوش نیامده است.
وی با تاکید بر اینکه ما مسیر توسعه صنعت فضایی را ادامه می‌دهیم، گفت: ما در عین حال که ظرفیت‌های بومی کشور را تقویت می‌کنیم، همکاری‌های بین‌المللی را هم ادامه خواهیم داد.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان عنوان کرد: برنامه ما این است تا پایان دولت سیزدهم در حوزه ماهواره‌های سنجشی و پرتاب آن به لایه لئو (زیر ۵۰۰ کیلومتر) خودکفا شویم و بتوانیم انواع ماهواره‌های سنجشی را در مدار ۵۰۰کیلومتری زمین قرار دهیم.