ایران نهمین کشور عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای شد
ایران نهمین کشور عضو اصلی سازمان همکاری شانگهای شد

در پایان بیست و یکمین نشست سران سازمان شانگهای که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، سران هشت کشور عضو اصلی سازمان، نظر موافق خود را با تبدیل عضویت جمهوری اسلامی ایران از عضو ناظر به عضو اصلی اعلام و اسناد مربوط به آن را امضا کردند. بر این اساس فرآیند فنی تبدیل عضویت ایران […]

در پایان بیست و یکمین نشست سران سازمان شانگهای که در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شد، سران هشت کشور عضو اصلی سازمان، نظر موافق خود را با تبدیل عضویت جمهوری اسلامی ایران از عضو ناظر به عضو اصلی اعلام و اسناد مربوط به آن را امضا کردند.
بر این اساس فرآیند فنی تبدیل عضویت ایران به عنوان یکی از اعضای اصلی سازمان آغاز شده و کشورمان از این پس به عنوان عضو اصلی این سازمان مهم منطقه ای با کشورهای عضو همکاری و تعامل خواهد داشت.
جمهوری اسلامی ایران تا کنون به عنوان عضو ناظر در سازمان همکاری شانگهای حضور داشت و از امروز(جمعه)و در بیست ویکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای به عضویت کامل این سازمان درآمد.
آیت الله ابراهیم رییسی رییس جمهوری اسلامی ایران نیز امروز در جریان سخنرانی در این سازمان ضمن تشکر از اعضای سازمان همکاری شانگهای برای عضویت دائمی ایران در این سازمان تصریح کرد: امیدوارم سازمان شانگهای در ادامه مسیر بالنده خود را که موفق شده در مدت کوتاه جایگاه منطقه ای و بین المللی ممتازی را کسب کند، تداوم بخشد.
نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز در جریان سخنرانی مجازی خود در بیست ویکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای که در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان در حال برگزاری است، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را تبریک گفت.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز در توئیتی تصریح کرد: عضویت راهبردی جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای تاثیر مهمی بر روند همکاری‌های همه جانبه ایران در راستای سیاست همسایگی و آسیا محور دارد.
حسین امیرعبداللهیان روز جمعه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: با کمال خرسندی اکنون سند عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه با حضور رییس جمهوری به تایید سران رسید.
وی افزود: این عضویت راهبردی تاثیر مهمی بر روند همکاری های همه جانبه ایران در راستای سیاست همسایگی و آسیا محور دارد.
سفیر ایران در عراق: زائران ایرانی از طریق اقلیم کردستان وارد عراق نشوند
سفیر ایران در عراق تاکید کرد: به هیچ وجه زائران ایرانی از طریق اقلیم کردستان وارد شهرهای زیارتی عراق و مناطق جنوبی این کشور نشوند چرا که این اقدام از نظر قانون عراق تخلف محسوب می‌شود.
ایرج مسجدی، با بیان اینکه زائران اربعین حسینی برای شرکت در مراسم راهپیمایی باید حتما از طریق مرز هوایی وارد عراق می‌شوند، خاطرنشان کرد : طبق توافقات انجام شده زائران می‌توانند در صورت تمایل از طریق مرز زمینی مهران در هنگام بازگشت وارد کشور شوند ولی برای سفر به عراق حتما باید از طریق مرز هوایی اقدام کنند.
این دیپلمات ارشد ایرانی در عراق با تاکید براین که به هیچ وجه زائران ایرانی برای زیارت و شرکت در مراسم راهپیمایی اربعین حسینی از طریق مرزهای اقلیم کردستان وارد مناطق جنوبی عراق و شهرهای نجف و کربلا نشوند، گفت: چرا که ورود به منطقه اقلیم طبق قانون عراق مختص به تحرک در منطقه شمال عراق و اقلیم کردستان است و افراد اجازه ندارند که از طریق آن منطقه وارد مناطق جنوبی عراق و شهرهای زیارتی شوند ، این مسئله از نظر قانون عراق تخلف محسوب می‌شود و اگر هم چنین تخلفی صورت بگیرد ممکن است زائران با برخورد سیستم امنیتی و انتظامی عراق روبرو شوند و برای آنها مشکل ایجاد شود.
وی افزود: افراد برای ورود به اقلیم کردستان مشکلی ندارند ولی ورود به این منطقه مجوزی نیست که آنها بخواهند از این طریق وارد شهرهای نجف و کربلا شوند.
اولیانوف: احیای توافق هسته‌ای پیوند جدایی ناپذیری با لغو تحریم‌های مرتبط با برجام دارد
نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین در صفحه توییترش لغو تحریم‌های ایران را لازمه احیای توافق هسته‌ای تلقی کرد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در صفحه توییترش درباره لغو تحریم های ایران نوشت: احیای توافق هسته ای به طور جدایی ناپدیری با لغو تمامی تحریم های مرتبط با برجام پیوند دارد. هیچ بحثی در این زمینه وجود ندارد. برای این که این اتفاق بیفتد، ما باید بدون تاخیر و به طور موفقیت آمیزی مذاکرات وین را به سرانجام برسانیم. موضوع آخر کار آسانی نیست اما انجام پذیر است.
اظهارات اولیانوف در پی این مطرح می شود که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ با خروج از توافق هسته ای(برجام)، علاوه بر بازگرداندن آن دسته از تحریم های ایران که پس از توافق لغو شده بودند، تحریم های جدیدی را نیز بر ایران اعمال کرد.
دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از ابتدای روی کار آمدن بازگشت به توافق هسته ای را در دستور کار سیاست خارجی اش قرار داده است.
مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در چند ماه گذشته در وین میان اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور هیئت مذاکره کننده آمریکایی در محل مذاکرات در جریان بوده است. طرف ایرانی و آمریکایی تا کنون مذاکرات مستقیمی نداشته اند و از طریق نمایندگان دیگر کشورهای عضو کمیسیون در جریان مواضع یکدیگر قرار گرفته اند.
آغاز دور هفتم این مذاکرات تا کنون به تعویق افتاده است.
دیدار امیرعبداللهیان با لاوروف در حاشیه اجلاس شانگهای
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه بیست و یکمین اجلاس سران کشورهای عضو شانگهای در دوشنبه، با لاوروف وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه دیدار و گفتگو نمود.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفت‌وگو، ضمن تاکید بر توسعه روابط همه جانبه با روسیه، ضرورت همفکری دو کشور در مورد مسائل منطقه‌ای و به ویژه افغانستان را یادآور شد.
امیر عبداللهیان با اشاره به وضعیت پیچیده کنونی افغانستان، این وضعیت را حاصل خروج غیرمسئولانه و مفتضحانه آمریکا از این کشور خوانده و مسئولیت وضعیت کنونی را بر عهده دولت آمریکا دانست.
لاوروف نیز در این دیدار ضمن تبریک انتصاب امیرعبداللهیان، از وزیر امور خارجه کشورمان جهت سفر به مسکو و تداوم رایزنی ها دعوت به عمل آورد. لازم به ذکر است جمهوری اسلامی ایران حل موضوع افغانستان را در تشکیل دولتی فراگیر با مشارکت نمایندگان کلیه اقوام دانسته و بر تلاشهای کشورمان جهت ترغیب به رسیدن به این هدف تاکید کرده است.
خاطرنشان می سازد: در ادامه نشست کوتاه چهارجانبه شب گذشته و دیدار و گفت‌وگوهای جداگانه وزرای خارجه توافق شد که ظرف روز جاری، بیانیه مشترک چهارجانبه وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین و پاکستان در مورد اوضاع سیاسی افغانستان صادر شود.
پیش از این وزیر امور خارجه کشورمان از همتای روسی خود جهت شرکت در نشست همسایگان افغانستان به میزبانی تهران دعوت کرده است.