ایستاده در غبار کرونا اما محکم و امیدوار
ایستاده در غبار کرونا اما محکم و امیدوار

    روزهای سخت کرونایی را فعلا گریزی نیست. این ویروس عجیب و غریب و تا حد زیادی مشکوک، خیال کوتاه آمدن ندارد انگار اما مازندران هم با عزم و اراده مردم و کادر شریف پزشکی و درمانی و مسوولانش نیز خیال ندارد که قافیه را به این موجود منحوس ببازد. اینها را اما نمی‌توان […]

 

 

روزهای سخت کرونایی را فعلا گریزی نیست. این ویروس عجیب و غریب و تا حد زیادی مشکوک، خیال کوتاه آمدن ندارد انگار اما مازندران هم با عزم و اراده مردم و کادر شریف پزشکی و درمانی و مسوولانش نیز خیال ندارد که قافیه را به این موجود منحوس ببازد.
اینها را اما نمی‌توان بدون غرض‌ورزی‌های کودکانه برخی و انتقادهای بدون پشتوانه مورد بررسی قرار داد که حتی اگر هم غرض‌ورزی را با اغماض بتوان نادیده گرفت، سرشارند از تحلیل‌های غیرکارشناسانه؛ بدون اینکه به مشکلات کلان و کشوری که بر روی وضعیت کرونایی مازندران، سنگینی می‌کنند، توجه کنند.
مازندران چه در اوایل شیوع کرونا که توانست وضعیت را مدیرت کند تا به مرحله بحران نرسد و چه پس از هجوم مسافران ناآگاه و خودخواه به استان (که مدیرت کردنش را متاسفانه از دست مدیران استان خارج کردند) که مازندران را به مرحله قرمز شدن رساند، هیچگاه منفعل و ناکارآمد عمل نکرد که اگر این‌گونه بود، امروز با این حجم از افرادی که وارد استان می‌شوند، از قرمز شدن به نابودی می‌رسیدیم. بنابراین اینکه افرادی همچون آقای حاجی‌پور؛ نماینده محترم مردم شریف آمل در مجلس، تیغ تیز نقد را بر روی گردن رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران می‌گذارند و همه مشکلات را مربوط به حضور او می‌دانند، از مرز کم‌انصافی هم گذشته است!
حالا اما به جای پرداختن به این گلایه‌ها، اشاره می‌کنیم که در روزهای گذشته، اتفاق‌های خوبی در این حوزه رخ داده که به شکل تقریبا مفصل به آنها می‌پردازیم.  

پایش رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از وضعیت کرونا در رامسر
دکتر «محمدمهدی گویا»؛ رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در شهرستان رامسر وضعیت مدیریت کرونا و اقدامات بهداشتی درمانی این شهرستان را مورد پایش و بررسی قرار داد.
در این بازدید که دکتر حامد روحانی‌زاده؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، و دکتر پارسایی؛ مدیر گروه بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان ایشان را همراهی می‌کردند با حضور در مرکز ۱۶ ساعته رمک ، مرکز بیتوته ساداتشهر و سه بخش بیماران بستری کرونا بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر از نزدیک روند بیماری‌یابی تا مرحله درمان مبتلایان به کرونا مورد پایش و بررسی قرار گرفت‌.
دکتر مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در حاشیه بازدید از بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر، ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده در مبارزه با کرونا در این شهرستات با بیان این که کیفیت ارائه خدمات درمانی در بیمارستان رامسر بسیار مناسب است گفت: پرستاران رامسر رفتار درمانی بسیار حرفه‌ای دارند و باید به خاطر زحماتی که می‌کشند دستشان را بوسید.
وی تدوین طرح جدول تحلیلی ۱۴ روزه وضعیت کرونا دانشگاه علوم پزشکی مازندران را الگویی برای سایر استان‌های کشور دانست و خواستار تقویت بیماری‌یابی و اجرای شیوه‌های مناسب برای هشدار به مردم جهت جلوگیری از افزایش مراجعات غیر ضرور به بیمارستان‌های استان شد و راه اندازی آزمایشگاه تشخیصی کرونا در غرب مازندران را اقدامی ضروری عنوان کرد.

نصب سومین دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستان رازی قائم‌شهر
دکتر محمد پنبه‌چی؛ معاون توسعه مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام این خبر گفت: این دستگاه با ظرفیت ۷۰۰ لیتر بر دقیقه به ارزش ۲۴ میلیارد ریال، باتوجه به ضرورت نیاز بیماران از محل اعتبارات منابع داخلی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خریداری و درحال نصب است و به زودی در مدار سیستم اکسیژن‌رسانی بیمارستان رازی قائم‌شهر قرار می‌گیرد.
وی افزود: پیش از این سیستم اکسیژن‌رسانی این بیمارستان به عنوان سانترعفونی استان با دو دستگاه به ظرفیت حدود ۱۳۰۰ لیتر فعال بود که یکی از این دستگاه‌ها فروردین ماه سال جاری با ظرفیت ۶۵۰ لیتر و با اعتبار ۲۲ میلیارد ریالی خریداری و نصب شد.
دکتر پنبه‌چی با بیان این که تاکنون ۱۳ دستگاه اکسیژن‌ساز جدید و یک مخزن (تانک) اکسیژن مایع، مجموعا با اعتباری بالغ بر ۲۶۰ میلیارد ریال در بیمارستان‌های دانشگاهی سطح استان نصب شده است، از نهایی شدن قرارداد خرید چند دستگاه اکسیژن‌ساز دیگر خبرداد و اظهار امیدواری کرد این دستگاه‌ها به زودی تحویل بیمارستان‌ها شوند.
معاون توسعه، مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه عمر کووید ۱۹ یک سال نیز نشده است، گفت: میزان آگاهی بشر از رفتار این بیمار مرتب تغییر می‌کند و هر روز اطلاعات تازه‌ای از آن به دست می‌آوریم.
دکتر پنبه چی با بیان اینکه با توجه به گسترش بیماری در سطح استان برای تامین دستگاه‌های اکسیژن‌ساز مراکز درمانی مجبور به خرید آنها به صورت طرح تشریفاتی شدیم، گفت: دستگاه در بازار موجود نیست و کارخانه‌ای که دستگاه اکسیژن‌ساز را در بازار تولید می‌کرد با حجم گسترده سفارشات مواجه شده است؛ به طوری که هزاران بیمارستان این دستگاه‌ها را سفارش داده‌اند.
وی با بیان اینکه تا کنون ۱۳ دستگاه خریداری شده است، گفت: دولت ۱۲ میلیارد تومان برای خریداری دستگاه اکسیژن‌ساز تخصیص داده است درحالی که تاکنون ۲۶ میلیارد تومان دستگاه اکسیژن‌ساز خریداری شده است.
معاون مدیریت و توسعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه باید ۲۰ میلیارد تومان دیگر برای خرید دستگاه اکسیژن‌ساز جدید هزینه شود، ادامه داد: ملاک توزیع نیاز بیمارستان‌ها است. تقریبا همه بیمارستان‌ها به این تجهیزات نیاز دارند و اولویت ما بیمارستان‌هایی است که نیاز ضروری‌تری دارند.

تولید ماسک‌های کارگاهی توسط کارگاه‌هایی که از دانشگاه علوم پزشکی مازندران مجوز گرفتند
دکتر محمد رضا شیران؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه ۵۰ درصد صنایع بزرگ در آمل قرار دارد، گفت: با توجه به ترافیک سنگین در آمل یکی از برنامه‌های ما گسترش واحد در آمل می‌باشد و معتقدم که خدمات باید از حالت سنتی خارج شود.
وی با بیان اینکه ماسک‌ها به صورت صنعتی و کارگاهی هستند، افزود: ماسک‌های صنعتی در کارخانه‌ها تولید و فقط در مراکز درمانی توزیع می‌شوند.
دکتر شیران با بیان اینکه ماسک‌های صنعتی در داروخانه‌ها توزیع نمی‌شوند، گفت: ماسک‌های کارگاهی نیز توسط کارگاه‌هایی که از دانشگاه علوم پزشکی مازندران مجوز گرفتند تولید و در داروخانه‌ها توزیع می‌‎شوند.
وی یکی از مشکلات ماسک‌های تولیدی کارگاهی را عدم تامین مواد اولیه دانست و بیان کرد: تاکنون صنعت و معدن نتوانسته مواد اولیه ماسک‌ها را برای کارگاه‌ها تامین کند که در قیمت ماسک تاثیر داشته است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران به توزیع غیر قانونی دو دارو برای کرونا اشاره کرد و افزود: شربت شاد در آمل یکی از پروژه‌های تحقیقاتی بود که هنوز مرحله اولیه آن انجام نشده بود و عده‌ای از افراد غیر کارشناس آن را وارد بازار کردند اما شناسایی شده و به مراجع غیر قانونی معرفی شدند.

تقدیر نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در مازندران و گلستان و نایب رییس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تیم مدیریتی و کادر درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دکتر محمد مهدی ناصحی؛ نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان‌های مازندران و گلستان و دکتر علی اصغر باقرزاده؛ نایب رییس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار به همراه دکتر سیدعباس موسوی؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جمعی از اعضای هیات رییسه این دانشگاه از بیمارستان امام خمینی ره فریدونکنار بازدید کردند و با حضور در بخش‌های مختلف این بیمارستان، با مدیران و تیم‌های پزشکی گفت‌وگو و امکانات و تجهیزات این مرکز درمانی را ارزیابی کرده و فرآیندهای ارائه خدمت به بیماران را مورد پایش قرار دادند.
دکتر ناصحی با مثبت ارزیابی کردن این بازدید، از تلاش‌های مجموعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مازندران در کنترل همه گیری بیماری کرونا در استان و همچنین خدمات کادر درمانی و مدافعان سلامت به عنوان مبارزان خط مقدم جبهه مقابله با کرونا تقدیر کرد و گفت: وضعیت حوزه سلامت استان مازندران دغدغه‌ ملی دکتر نمکی، وزیر بهداشت، است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا با پیگیری‌های دکتر باقرزاده نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار، راه‌اندازی یک مرکز درمانی مجهز ۵۰۰ تخته در بابلسر را به عنوان شهری گردشگر پذیر شاهد باشیم.
دکتر علی اصغر باقرزاده نایب رییس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تشکر از حضور نماینده ویژه وزیر بهداشت در استان و تقدیر از خدمات حوزه سلامت مازندران با حمایت از اقدامات و برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مبارزه با بیماری کرونا در استان، بر ضرورت توسعه خدمات درمانی تاکید کرد.

حمایت قاطع نماینده مردم قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه و سیمرغ در مجلس از دانشگاه علوم پزشکی مازندران و قدردانی از کادر درمانی
نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان‌های مازندران و گلستان و نماینده مردم قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه و سیمرغ در مجلس به همراه رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران و هیات همراه از مراکز درمانی زیراب، قائم‌شهر و جویبار بازدید کردند.
در این دیدار، دکتر کیوان مرادیان نماینده مردم قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه و سیمرغ با تشکر از نماینده ویژه وزیر بهداشت، ضمن حمایت قاطع از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مازندران در راستای مقابله با بیماری کرونا، از کادر درمانی جهت ارایه خدمات درمانی به بیماران قدردانی کرد و تاکید کرد: باید با کمک همه دست اندرکاران و مسوولان کشوری و استانی در راستای خدمت رسانی بهتر به مردم، مشکلات پیش روی حوزه سلامت رفع گردد.

حمایت و قدردانی نماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت از تیم مدیریتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان‌های مازندران و گلستان و نماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با همراهی جمعی از اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مازندران از بیمارستان‌های نوشهر و چالوس بازدید کردند.
دکتر محمد مهدی ناصحی نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مازندران و گلستان در حاشیه این بازدیدها، از تلاش‌های مجموعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مازندران در کنترل همه‌گیری بیماری کرونا در استان و همچنین از کادر درمانی و مدافعان سلامت به عنوان مبارزان خط مقدم جبهه مقابله با کرونا تقدیر کرد.
وی همچنین از تکمیل و بهره‌برداری ساختمان اورژانس و توسعه سایر بخش‌های بیمارستان شهید بهشتی نوشهر ظرف ماه آینده خبر داد.
دکتر محمدعلی محسنی؛ نماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از توجه ویژه وزیر بهداشت به استان، ضمن حمایت از مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مازندران در راستای مقابله با بیماری کرونا، از کادر درمانی جهت ارایه خدمات درمانی به بیماران قدردانی کرد و خواستار ارتقای خدمت رسانی بهتر به مردم و رفع مشکلات حوزه سلامت شد.
گفتنی است در حاشیه این بازدیدها، مشکلات و راهکارهای اصلاح فرایندهای اجرایی و بهداشتی و درمانی غرب استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نشست خبری رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به مناسبت روز خبرنگار
دکتر سید عباس موسوی؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار به صورت مجازی برگزار شد، گفت: با توجه به اهمیت این روز و تاثیرگذاری خبرنگار در دنیای مدرن و کارکرد مهمی که این شغل دارد همه باید این روز را پاس بداریم.
وی شغل خبرنگاری را همانند آینه‌ای که ویژگی‌ها و مشکلات جامعه را منعکس می‌کند دانست و افزود: خبرنگاری حرفه‌ای نشان‌دهنده واقعیت‌ها و زوایای مختلف جامعه به صورت درست است که توسط آن، جامعه سود خواهد برد.
دکتر موسوی با بیان اینکه مدیران و دستگاه‌ها، گاهی یکسری ناراحتی‌ها و شکایت‌هایی از کارکردها دارند، ادامه داد: سیستم مدیریتی خارج از خطا نیست. در این کار نیز خطاهایی وجود دارد بنابراین اگر بتوانیم این خطاها را کاهش دهیم می‌توانیم موثر باشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه خبرنگاران یار و یاور حوزه سلامت بودند، گفت: خبرنگاران به ویژه در هنگامه شیوع بیماری کووید ۱۹ فعالیت بسیار خوبی داشته‌اند و در حال حاضر نیز نقش رسانه‌ها بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی به نقش سایر دستگاه‌ها در حوزه سلامت اشاره کرد و افزود: دستگاه‌های بیرونی، ۷۵ درصد در حوزه سلامت نقش دارند که در این بیماری بسیار برجسته‌تر است.
دکتر موسوی با بیان ایکنه همه استان‌های کشور درگیر این بیماری هستند، گفت: تاکنون ۳۱۰ میلیارد تومان برای خریداری تجهیزات و گسترش زیرساخت‌ها جذب و هزینه شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در شش ماهه گذشته ۴۷۰ تخت جدید مورد بهره برداری قرار گرفت، افزود: بالغ بر ۱۴ هزار متر مربع به مجموعه فضاهای بیمارستانی نیز در شش ماه گذشته افزوده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در گذشته همه بیمارستان‌ها نیازمند دستگاه‌های سی تی اسکن نبودند، بیان کرد: با گسترش بیماری و برای آمادگی مقابله با این بیماری در زمستان، دستگاه‌های سی تی اسکن جدید خریداری شده است.
وی به افزایش کادر درمانی اشاره کرد و افزود: در این مدت هزار و ۸۷ نیروی شرکتی، قراردادی و… و ۶۵ دانشجوی سال آخر رشته‌ها به کارگیری شدند.
دکتر موسوی تشکیل تجمعات را یکی از عوامل اصلی در افزایش بیماریان کرونایی دانست و ادامه داد: در محیط‌های بسته تبادل هوایی صورت نمی‌گیرد، بنابراین تعداد مبتلایان افزایش پیدا می‌کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر استفاده از ماسک تاکید کرد و گفت: اگر۹۰ درصد افراد از زمانی که از خانه بیرون می‌روند تا زمانی که به خانه برمی‌گردند از ماسک استفاده کنند به اندازه قرنطینه تاثیرگذار است.
وی بر استفاده درست از ماسک اشاره کرد و افزود: بسیاری از افراد هنگام صحبت ماسک خود را برمی‌دارند درحالی‌که در هنگام حرف زدن، ویروس انتقال پیدا می‌کند.
دکتر موسوی با تاکید بر اینکه باید استفاده نکردن از ماسک یک ضد ارزش تبدیل شود، گفت: افراد با استفاده از ماسک علاوه بر اینکه خود سلامتی خود را حفظ می‌کنند، ۸۰ درصد به سلامت دیگران نیز کمک می‌کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر حفظ فاصله اجتماعی تاکید کرد و افزود: حفظ فاصله اجتماعی در میزان ابتلا به بیماری تاثیر گذار است و افراد باید فاصله ۱.۸ را رعایت کنند.
دکتر موسوی با اشاره به شهادت ۱۲ نفر از کادر بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران استان، گفت: پزشکان، پرستاران و همه اعضای کادر درمان و بهداشت سرمایه ملی هستند و باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از آنها محافظت کنیم.
وی با تاکید بر تغییر سبک زندگی، گفت: برگزاری جشن تولد، عروسی و مجلس ترحیم سبب گسترش بیماری می‌شود؛ به طوری که در یک جشن تولد ۳۱ نفره، ۲۶ نفر به ویروس مبتلا شدند. واقعا اگر یکسال جشن تولدی گرفته نشود چه اتفاقی می‌افتد؟
دکتر موسوی با بیان اینکه تلاش ما بر این است که در حوزه سلامت مدیریت را به سمت سیستم مدیریت فنی ببریم، گفت: یکسری افراد حاشیه‌هایی ایجاد کردند که ما به این حاشیه‌ها ورود پیدا نکردیم زیرا به نفع سلامت جامعه نیست.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه همه تلاشم این است که دانشگاه وارد مسائل حاشیه‌ای نشود و من تا روزی که بتوانم عزتمندانه مدیریت کنم در این پست هستم، افزود: نمایندگان مجلس در این مدت همراهی خوبی داشته‌اند و راضی نمی‌شوند که امکانات یک شهرستان را بگیرند و آن شهرستان با مشکل مواجه شود و سلامت کل جامعه به خطر بیفتد.