ایستگاه آخر الواح هخامنشی کجاست؟
ایستگاه آخر الواح هخامنشی کجاست؟

کارگر مدیر کل امور موزه‌های کشور درباره آنچه بر سر الواح هخامنشی بازگردانده شده به ایران خواهد آمد، توضیحاتی ارائه داد. محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزه‌های کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آنچه بر سر الواح هخامنشی خواهد آمد، گفت: الواح هخامنشی باید خوانده، مستند، […]

کارگر مدیر کل امور موزه‌های کشور درباره آنچه بر سر الواح هخامنشی بازگردانده شده به ایران خواهد آمد، توضیحاتی ارائه داد.
محمدرضا کارگر مدیر کل امور موزه‌های کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آنچه بر سر الواح هخامنشی خواهد آمد، گفت: الواح هخامنشی باید خوانده، مستند، چاپ و منتشر شوند. ما امکانات لازم برای انجام این کار‌ها را در بخش کتیبه‌های موزه ملی داریم؛ البته بعد از خواندن الواح هخامنشی ممکن است تصمیم گرفته شود که بخشی از الواح در تخت جمشید به نمایش گذاشته شوند.چون مرکز مطالعات الواح هخامنشی در موزه ملی است، این الواح به طور کامل به تخت جمشید برنمی‌گردند.
شایان ذکر است؛ ۱۸۷۳ لوح هخامنشی در هفته‌های اخیر از مؤسسه شرق‌شناسی شیکاگو به کشورمان بازگشتند.
مدتی پس از آن برومندی نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی، در مراسم دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان مرودشت فارس با اشاره به رونمایی از ۱۱۰ لوح گلی هخامنشی از ۱۸۷۳ لوح مسترد شده به کشور، گفت: الواح گلی باید به محل اصلی خود در موزه تخت جمشید بازگردند.

 

گنجینه ای تاریخی در کوچه پس کوچه های میبد

میبد یکی از قدیمی‌ترین شهر‌های استان یزد است که جاذبه‌های گردشگری فراوانی را در دل خود جای داده است. این شهر دو تا دهستان به نام‌های بفروئیه و شهدا دارد.
جالب است که بدانید میبد به عنوان یکی از کانون‌های اولیه یکجانشینی ایران معرفی شده است. این شهر تاریخی یادگاری و نشانه‌ای از تمدن مردم این منطقه باقی مانده که در زمینه جذب گردشگر توانایی بالقوه‌ای دارد.
از جاذبه های گردشگری میبد، اثری تاریخی به نام خانه سالار است که از مهم‌ترین اماکن دیدنی این شهر محسوب می‌شود. وقتی وارد این خانه می‌شویم، با معماری مرسوم در خانه‌های سنتی یزدی رو به رو می‌شویم. خانه سالار را ۴ باغ به همراه اتاق‌های متعدد احاطه کرده که ۳ ورودی دارد. یک طرف آن یادگاری از حاجی سالار، نوادگان حکیم از طبیبان نامی روزگار خود و دوران قاجار در محله باغشاهی است که در میبد بالا قرار دارد.
از ویژگی‌های معماری این بنا می‌توان به قرینه سازی فضای غربی و شرقی آن اشاره کرد. از زیبایی‌های خانه سالار احاطه شدن آن از ۴ طرف توسط درختان میوه و باغات انار است. خانه سالار در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پس از گذراندن مدت زمان مرمت و بازسازی از طرف اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد به عنوان پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی مورد استفاده قرار گرفته است.
این بنا تنها بخشی از ظرفیت گردشگری شهر میبد به شمار می‌رود که علاوه بر این می‌توان از خانه‌های تاریخی دیگری از جمله خانه گلشن یزد، خانه حاج ملک میبد یزد، خانه آیت الله حائری و … اشاره کرد.

 

 

آخرین جزئیات از پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانه‌ها

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی درباره جزئیات پرداخت حقوق معوقه کارگران کارخانه‌ها در سراسر کشور توضیحاتی داد.
محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بنیاد ملی کارآفرینی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز روز مبارکی است که بنیاد کارآفرینی محتوای دیجیتال آغاز به کار کرد.
شریعتمداری بیان کرد: جوانان فعال و فرهیخته‌ای در کشور داریم و حیف است از این زیست بوم استفاده نکنیم، امروز یک برگ از همکاری بین این وزارتخانه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که شاهد افتتاح این بنیاد بودیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بنیاد کارآفرینی با محتوای دیجیتال نه تنها در تهران بلکه در ۳۱ استان کشور همبند دارد که در سراسر کشور مورد حمایت قرار گرفته است و در فضای زیرساختی کشور نیز شاهد تحولات خوبی هستیم. وی درباره توسعه فعالیت اپراتور رایتل و رفع مشکلات آن، افزود: رایتل از اپراتور‌های مهم در کشور است و با هماهنگی وزارت ارتباطات کار خود را ادامه خواهد داد. شریعتمداری افزود: هیچ مشکلی در حوزه مدیریتی این اپراتور و ارتباط با وزارت ارتباطات نیست، امیدوارم با فضای فنی موجود، اصلاح روش‌های نوآورانه در کسب و کار شاهد پوشش تمامی نقاط از سوی این شرکت و سودآوری آن باشیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره حقوق معوقه کارگران کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در شهر‌های مختلف کشور گفت: عموما مسئله مالکیت باعث ایجاد چنین مشکلاتی شده است، به همین دلیل زندگی کارگران تحت الشعاع قرار می‌گیرد.