نیلوفر منصوری- دبیر گروه اجتماعی/ با شیوع و گسترش بیماری کرونا ویروس، دولت سعی در مهار کرونا دارد. بر اساس آمار رسمی تا کنون ۱۹۴ قربانی این ویروس در کشور شده اند. در همین زمینه دولت تردد در میان شهرها را محدود کرده و از مردم خواسته که از سفر پرهیز کنند. تا کنون […]
نیلوفر منصوری-
دبیر گروه اجتماعی/
با شیوع و گسترش بیماری کرونا ویروس، دولت سعی در مهار کرونا دارد. بر اساس آمار رسمی تا کنون ۱۹۴ قربانی این ویروس در کشور شده اند. در همین زمینه دولت تردد در میان شهرها را محدود کرده و از مردم خواسته که از سفر پرهیز کنند. تا کنون پانزده استاندار نیز اعلام کرده اند که با توجه به تعطیلی مدارس و دانشگاه های و همچنین نزدیکی تعطیلات نوروزی به دلیل شیوع ویروس کرونا از پذیرش مسافران و کلیه افراد غیربومی در استان های خود خودداری خواهند کرد. شهردار تهران نیز در خصوص تصمیماتی که تهران به عنوان یکی از شهرهای مهمانپذیر برای ایام نوروز اتخاذ میکند، گفت: هیچ یک از شهرهایی که مهمان پذیر بودند در ایام عید با توجه به این شرایط دعوت به مهمانپذیری نمیکنند.
با مطرح شدن شیوع کرونا در ایران، صحبت هایی مبنی بر قرنطینه کردن قم به عنوان کانون اصلی این بیماری، مطرح شد، موضوعی که موافقان و مخالفان بسیاری داشت. اما مسئولان با این امر موافق نبودند. پویش مردمی مبنی بر قرنطینه خانگی به راه افتاد. به دنبال آن مدیران محلی و مسوولان دولتی بیش از ۲۴ استان کشور نیز با تشریح آخرین تصمیمات ستادهای استانی مبارزه با ویروس«کرونا»، از لغو برنامههای میزبانی مسافران نوروزی ۹۹ خبر دادند. براساس آنچه در ستادهای استانی مبارزه با کرونا و پیشگیری از سرایت بیشتر این ویروس در حداقل ۱۰ استان کشور به تصویب مقامات محلی رسیده است، اجاره هتل، خانهمسافر و همچنین عرضه اقامتگاههای توریستی-تفریحی دستگاههای دولتی به مسافران در ایام عید ۹۹ ممنوع است.
ایست استانها به سفرهای نوروزی با هدف جلوگیری از موج دوم «تشدید ابتلا به کرونا» به پایتخت هم رسید. شهردار تهران در خصوص تصمیماتی که تهران به عنوان یکی از شهرهای مهمانپذیر برای ایام نوروز با توجه به شیوع این ویروس اتخاذ میکند، گفت: هیچ یک از شهرهایی که مهمان پذیر بودند در ایام عید با توجه به این شرایط دعوت به مهمانپذیری نمیکنند. قطعا هر چه خانوادهها ساکنتر باشند و مراوده کمتری وجود داشته باشد وسعت انتقال این ویروس قابل کنترل خواهد بود. بر همین اساس نقل و انتقالها هم باید با توجه به وجود این ویروس مد نظر قرار گیرد.
پیروز حناچی با تاکید بر اینکه در شرایط ایدهآلی نیستیم، افزود: این ویروس فعالیت اقتصادی ما را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بر همین اساس شورای اسلامی شهر تهران در بودجه چهار درصد را به عنوان اختیارات شهردار برای مواقع ضروری مد نظر قرار داده که به صورت کتبی اعلام کردهایم که از این چهار درصد استفاده خواهیم کرد.
در تشریح آخرین تصمیمات و اقدامات شهرداری تهران در مقابله با کروناویروس گفت: در مورد انتشار آمار باید به دو بخش توجه کرد. در بخش نخست انتشار آمار خارجی است که همه کشورها آمار خود را اعلام نمیکنند و یا بخشی از آمار را به صورت واقعی اعلام نکردهاند. در مورد آمار داخلی نیز اگر تلفات را بین دو تا پنج درصد حساب کنیم میتوانیم نسبت به آمار داخلی اطلاعات را به دست بیاوریم چه در بخش افرادی که به این ویروس آلوده شدهاند و چه در سایر بخشها همچون افرادی که در حوزه درمانی تلاش میکنند.
وی ادامه داد: همه فضاهای عمومی همچون اتوبوس و واگنهای مترو روزانه دو بار ضدعفونی انجام میشود؛ چرا که یکی از مکانهای انتشار این ویروس اماکنی است که مردم در آنها حضور دارند و تردد میکنند.
قرنطینه استان ۶۰ میلیون نفری
چین از همان روزهای اول شیوع کرونا، قرنطینه کردن شهرها را آغاز کرد. طبق اطلاعات سازمان ملل متحد، ووهان با ۱۱ میلیون جمعیت، چهل و دومین شهر بزرگ دنیاست و به سادگی نمی توان آن را از جهان بیرون مجزا کرد. اما رفت و آمد به این شهر کاملا ممنوع شد. به تدریج شهرهای دیگر هم با توجه به گسترش ویروس در چین قرنطینه شدند که می توان به استان هوبی با ۵۷ میلیون نفر جمعیت اشاره کرد به نحوی که اجازه ورود و خروج به کسی داده نمی شود.
درباره چگونگی نحوه کنترل و قرنطینه در این شهرها اعلام شده که در اتوبوس های شهری دوربینی برای نظارت راننده قرار داده شده است و همچنین تعداد دفعات ضد عفونی شدن اتوبوس نیز در چک لیستی به ثبت می رسد. همچنین در شهرهای قرنطینه شده اطلاعیه هایی در مراکز فروش و سوپر مارکت ها نصب و از مردم خواسته شده تا مقدار بیشتری خرید کنند تا مجبور نباشند روزانه برای خرید از خانه خارج شوند.
فروشگاه ها هم تنها در صورتی مجاز به فعالیت هستند که به طور کامل ضد عفونی شده باشند. اما شاید جالب باشد بدانید در همین شهرهایی که قرنطینه شده اند، قرنطینه از ورودی مجتمع ها شروع می شود و ساکنان مجتمع ها فقط با دریافت مجوز می توانند از مجتمع مسکونی خارج شوند. افراد شاغل هم با داشتن مجوز کار، مجوز ورود و خروج روزانه دریافت می کنند و هر روز علایم آن ها بررسی می شود تا در صورت مشکوک بودن به بیمارستان های قرنطینه منتقل شوند.