رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به حلوفصل موضوعات مورد مناقشه در پرونده هستهای گفت: از آقای گروسی دعوت به عمل آمد که در یکی دو روز آینده به تهران سفر خواهد کرد تا موارد باقی مانده را بررسی شود.محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت، درباره آخرین تعاملات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی […]
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به حلوفصل موضوعات مورد مناقشه در پرونده هستهای گفت: از آقای گروسی دعوت به عمل آمد که در یکی دو روز آینده به تهران سفر خواهد کرد تا موارد باقی مانده را بررسی شود.محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت، درباره آخرین تعاملات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی اظهار داشت: تماسها با مدیرکل و معاونین آژانس در حال انجام است و هیئتهایی از آژانس در تهران حضور پیدا کردند و مواردی که عدم انطباق سانتریفیوژها یا وجود ذره اعلام شده بود، حل و فصل و پرونده پس از کارشناسیها بسته، نهایی و مشخص شد که انحراف خاصی وجود ندارد و موضوعاتی است که در حقیقت با توجه به بحثهای کارشناسی واجد اهمیت نبوده است که بخواهد به عنوان یک بحث مورد پیگیری قرار گیرد. دلیل برجام همین موارد اتهامی است. ۲۰ سال است که این اتهامات مطرح است و مذاکرات به سند برجام تبدیل شده است. امکان ندارد چیزی که مربوط به گذشته بوده نو شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سفر آتی گروسی تاکید کرد: این سفر میتواند گرهگشای مذاکرات برجامی باشد. ما موارد غیرعادی که سیاسی و با اعمال فشار باشد را نمیپذیریم.
معاون رئیسجمهور گزارش آژانس درباره غیرشفاف بودن اقدامات ایران را رد کرد و گفت: در گزارش چنین موردی ذکر نشده است.
وی درباره ادعاهای پادمانی آژانس هم گفت: برای روشنگری درباره پاسخهای ایران جلساتی برگزار شد و گرچه اینگونه القا میکند که پاسخی داده نشده است، اما پاسخها در چند صد صفحه ارائه شد و بار دیگر با حوصله این پاسخها را بررسی کردیم. مذاکراتی که با معاون آژانس انرژی اتمی انجام و از آقای گروسی دعوت به عمل آمد که در یکی دو روز آینده به تهران سفر خواهد کرد تا موارد باقی مانده را بررسی شود.
رئیس سازمان انرژی اتمی درباره گزارش سطح غنیسازی ایران اظهار داشت: براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و براساس برجام، محدودیتهایی برای ایران در غنی سازی اعلام شده بود، اما به دلیل اینکه هیچ کدام از طرفین برجام به این تعهد پایبند نبودند، ایران بر اساس قانون اقدام راهبردی مجلس تعهدات خود را بازگشت داد، بنابراین طبیعی است که آژانس نظارتها را مانند گذشته داشته باشد و درباره افزایش غنیسازی هم گزارش ارائه دهد و اعلام کند که نظارتهای پیشین را ندارد، اما معنای آن این نیست که اِشراف نداشته باشند.
اسلامی درباره اعلام وجود ذرهای با غنای ۸۴ درصد گفت: نمونهبرداری یک ذره بوده است که با میکروسکوپ هم دیده نمیشود، اما آنچه مهم است، حجم موادی است که پس از تولید ذخیره میشود که بازرسان آن را مشاهده کردند و مطمئن شدند که بیش از ۶۰ درصد نیست و خط تولید ایران ۶۰ درصد است که در این گزارش هم آمده است، در نشستها هم آن را پیگیری میکنیم و این موضوع هم براساس همین مذاکرات کنار گذاشته میشود.