بازار سکه، سکه شد
بازار سکه، سکه شد
طلا و سکه دیروز راهشان را تغییر دادند و برخلاف روزهای گذشته بر مدار صعودی قرار گرفتند.

آنگونه که اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرده است، تا لحظه انتشار این گزارش، قیمت طلای ۱۸ عیار روز، ۲۳ مرداد ۱۴۰۳، ۲۱ هزار تومان افزایش داشت و به سه میلیون و ۵۲۰ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. طلای ۲۴ عیار هم در حال نزدیک شدن به کانال بالاتر است. بر این اساس تا لحظه انتشار این گزارش ۸۲ هزار تومان گران و در نرخ چهار میلیون و ۶۹۳ هزار تومان عرضه شد.
سکه هم با پیروی از بازار طلا شاهد صعود قیمت‌ها بود. بر این اساس سکه طرح جدید که روز گذشته وارد منطقه ۴۱ میلیون تومان شده بود، به کانال بالاتر صعود کرد و با ۵۵۰ هزار تومان افزایش به ۴۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. بر اساس اعلام سایت اتحادیه طلا و جواهر تهران سکه طرح قدیم هم ۲۰۰ هزار تومان افزایش داشت و نرخ ۳۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را در کارنامه قیمتی خود ثبت کرد.
طلای جهانی هم این روزها در بالاترین سطح خود قرار دارد و با ۲۵ دلار افزایش به ۲۴۶۳ دلار به ازای هر اونس رسید.
فردین آقابزرگی، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با اکوایران گفت: «ریشه نوسانات بازار طلا و سکه عمدتا وضعیت دلار در کشور و قیمت طلای جهانی است. با توجه به سیستم مدیریتی-کنترلی موجود در کشور برای مدیریت بازار دلار، نوسانات ارزی محدود است. نرخ جهانی طلا هم تابع بسیاری از مولفه‌ها، از جمله تقاضای کلان برخی از کشورها، مانند چین است. نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی برای روند طلای جهانی در نظر گرفت.»
او افزود: «باتوجه به وضعیت و روند دو مولفه‌های تاثیرگذار در قیمت طلا و سکه کشور، پیش‌بینی می‌شود طلا و سکه در ادامه سال روند صعودی را طی کند.»
این کارشناس بازارهای مالی در پایان تاکید کرد که میزان افزایش و سقف‌شکنی در طلا و سکه بستگی به قیمت جهانی طلا و نرخ تورم دارد.
یکی از رایج ترین بازار های سرمایه گذاری، بازار طلا است که روش های مختلف و مزایا و معایبی دارد. در جواب به سوال آیا خرید طلا مناسب است باید گفت سرمایه گذاری در این بازار در بلند مدت سرمایه افراد را در مقابل تورم و نوسانات قیمتی محافظت کرده و سود نسبتا تضمین شده ای را به افراد ارائه می دهد. اما افرادی که در کوتاه مدت قصد سرمایه گذاری در طلا را دارند باید سایر جنبه ها از جمله تاثیر انس جهانی بر قیمت طلا را نیز بسنجند.
ورود به بازار طلا نیازمند سطحی از آگاهی و تخصص است تا ضرر جبران ناپذیری به سرمایه افراد وارد نشود. آشنایی با مزایا و معایب ورود به این بازار به افراد کمک می کند تا سود بیشتری به دست آورند.
هم‌چنین نباید تأثیر قیمت جهانی و تحولات سیاسی را دست کم کم گرفت و هشیار بود که بدون آگاهی از زیر و بم بازار نباید بی گدار به آب زد.