بازتاب وضعیت جنگ بر سینمای روسیه
بازتاب وضعیت جنگ بر سینمای روسیه

    سینمای روسیه قربانی سیاست‌های دولتمردان این کشور در حمله به اوکراین شده است. آژانس دولتی فیلم اوکراین (USFA) اخیرا با ارسال نامه‌ای خطاب به جشنواره‌های کن، ونیز، کارلووی واری و سایر جشنواره های فیلم بین المللی طراز اول از آنها خواسته سینما و فیلمسازی روسیه را تحریم کنند. در این نامه به صراحت […]

 

 

سینمای روسیه قربانی سیاست‌های دولتمردان این کشور در حمله به اوکراین شده است. آژانس دولتی فیلم اوکراین (USFA) اخیرا با ارسال نامه‌ای خطاب به جشنواره‌های کن، ونیز، کارلووی واری و سایر جشنواره های فیلم بین المللی طراز اول از آنها خواسته سینما و فیلمسازی روسیه را تحریم کنند. در این نامه به صراحت از برگزارکنندگان جشنواره‌های بین‌المللی فیلم درخواست شده تا از شرکت فیلم‌های روسی در برنامه‌های رقابتی و غیررقابتی جلوگیری کنند.
جشنواره فیلم گلاسکو در کشور اسکاتلند نیز با توجه به درخواست آکادمی فیلم اوکراین به نمایندگی از سینماگران و چهره های فرهنگی این کشور در راستای حمایت از آنها در مقابل حمله نظامی روسیه اعلام کرد، دو فیلم روسی را از برنامه دوره آتی این رویداد سینمایی حذف کرده که شامل دو فیلم «بدون نگاه کردن به عقب» ساخته «کریل سوکولوف» و «اعدام» به کارگردانی «لادو کواتانیا» می‌شود.
جشنواره بین‌المللی فیلم استکهلم سوئد نیز اعلام کرد در دوره آتی خود که در ماه نوامبر برگزار می‌شود هیچ فیلم دولتی روس را به نمایش نخواهد گذاشت. این جشنواره سوئدی همچنین اعلام کرد که تمرکز امسال جشنواره بر روی سینمای اوکراین خواهد بود که با نمایش، ملاقات با سینماگران و برگزاری سمینارها همراه خواهد بود. در دوره پیشین جشنواره فیلم استکهلم، فیلم «کرگدن» ساخته «اولگ سنتسف» فیلمساز اوکراینی، جایزه بهترین فیلم جشنواره را از آن خود کرد.
همچنین آکادمی فیلم اوکراین از اوریماژ نهاد حمایتی اتحادیه اروپا از تولیدات مشترک سینمایی خواسته است که روسیه از کلیه برنامه های حمایتی و تولید مشترک با دیگر کشورهای اروپایی کنار گذاشته شود.

 

دو جایزه برای فیلم کوتاه ایرانی در هندوستان

فیلم کوتاه «آپارات» به نویسندگی و کارگردانی «حسن نجم‌آبادی» برنده جایزه بهترین فیلمبرداری و بهترین بازیگر کودک از جشنواره Khamrubu هندوستان شد. جشنواره Khamrubu که در بخش داستانی خود ۳۲ فیلم کوتاه از کشورهای هند، ژاپن، بنگلادش، فرانسه، ایرلند، آلمان، اسپانیا، مکزیک و ایران را به نمایش گذاشت جایزه بهترین فیلمبرداری خود را به عرفان احتشامی و جایزه بهترین بازیگر کودک را به عماد محبی اهدا کرد .
این جشنواره ۲۶ و ۲۷ فوریه برابر با ۷ و ۸ اسفند در شهر گوآهاتی هندوستان برگزار شد. آپارات پیش از این در شانزدهمین جشنواره باتومی گرجستان، چهل‌ویکمین جشنواره VGIK روسیه، سی‌وچهارمین جشنواره کودکان و نوجوان ایران، باشگاه نمایش سی‌وپنجمین جشنواره سینه‌کید هلند، سی‌امین جشنواره کیدز فرست آمریکا، بیست‌وچهارمین جشنواره فالودی مجارستان، نوزدهمین جشنواره میندانائو فیلیپین، بیست‌ویکمین جشنواره آپوریا کره جنوبی، یازدهمین جشنواره آرلینگتون آمریکا، یازدهمین جشنواره ساحل طلا آمریکا، دوازدهمین جشنواره مستقل میکروفا، صربستان، سیزدهمین جشنواره آنجلیکا آمریکا، یازدهمین جشنواره آستی ایتالیا، هشتمین جشنواره دانشجویی دیریگو انگلیس، هشتمین جشنواره تک شاخ روسیه، هفتمین جشنواره شیملا هندوستان، چهارمین جشنواره ایران فست ایتالیا، سومین جشنواره آلتر دو شاو برزیل، اولین جشنواره کودکان کلیولند آمریکا و جوایز بین‌المللی رم ایتالیا حضور داشته است که توانسته دو جایزه بهترین فیلم کوتاه درام در جوایز بین المللی رم ایتالیا و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره ایران فست ایتالیا را به دست بیاورد.
مهدی قلی‌زاده، ابراهیم نجم‌آبادی، عماد محبی، ابوالفضل نجم‌آبادی، امیر نجم آبادی، امیرمحمد نجم‌آبادی، محمدرضا نجم‌آبادی، زری نجم‌آبادی و مهدی رضایی در این فیلم کوتاه به ایفای نقش پرداخته‌اند.
آپارات داستان شش پسر نوجوان است که در یک روستای دور افتاده تصمیم می‌گیرند برای اجاره یک آپارات ۸ میلیمتری از یک دوره گرد در آغل های روستا کارگری کنند تا پول مورد نیاز خود را برای اجاره آپارات مهیا کنند. از دیگر عوامل این فیلم کوتاه می‌توان به نویسنده وکارگردان: حسن نجم آبادی، مدیر فیلمبرداری: عرفان احتشامی، صدابردار: مرتضی عظیمی و تهیه کننده: حسن نجم آبادی اشاره کرد.