بازشدن پای بیگانه به مشکلات خانوادگی ایرانی‌ها
بازشدن پای بیگانه به مشکلات خانوادگی ایرانی‌ها
«محمد بن‌سلمان»، پادشاه جوان و جسور عربستان سعودی، این کشور را چندین سال زودتر از روند معمولی به فراز قله‌های پیشرفت نزدیک کرده و چشم جهانیان را به خود خیره کرده‎است.

سایه برین روزنامه نگار- «محمد بن‌سلمان»، پادشاه جوان و جسور عربستان سعودی، این کشور را چندین سال زودتر از روند معمولی به فراز قله‌های پیشرفت نزدیک کرده و چشم جهانیان را به خود خیره کرده‎است. در خصوص دستاوردهای بدیهی عربستان در چند سال اخیر، انصافا جای هیچ بحث و صحبتی نیست و رویای بن‌سلمان برای هم‌ترازی با کشورهای پیشرفته غربی، چندان دور از دسترس نمی‌نماید. اما زمانی که این دستاوردها دستاویزی برای کنایه یا طعنه زدن به دولتمردان ما باشد، حتی با یقین این‌که ما نیز از این عملکردها راضی نباشیم، نمی‌توانیم سکوت کنیم.
ماجرا از این قرار است که بن‌سلمان از سال ۲۰۲۰، یک اکانت توئیتر به زبان فارسی دارد. این اکانت برای اطلاع‌رسانی و در ارتباط بودن با مخاطبان فارسی زبان او راه‌اندازی شده‌است. این اکانت برای دومین‌بار در چندوقت اخیر، به مشکلات کشور ایران کنایه زده و واکنش‌های منفی بسیاری از سوی ایرانیان به دنبال داشته‌است. از این‌که آیا در طول سالیان پیش از این، چنین مواردی بازهم سابقه داشته یا نه، اطلاع دقیقی نداریم و اگر هم موردی بوده، احتمالا سر و صدا نکرده‌است؛ اما پس از پیمان صلح ایران و عربستان، این کنایه‌ها پرنگ‌تر شده‌اند چرا که امروز با این حقیقت که حاکمان دو کشور مشکلی با یکدیگر ندارند، این طعنه‌ها عصبانی‌کننده‌ترند.
کنایه اول اکانت پادشاهی عربستان مربوط به میزبانی ورزشگاه آزادی از تقابل‌های «النصر-پرسپولیس» و «نساجی –الهلال» بود. او با انتشار تصویری از خرابی‌ها و بنای نامناسب ورزشگاه آزادی، خبر از این میزبانی داد و انتهای جمله‌ی خود را با سه نقطه (…) معنی‌دار به پایان رساند. این توئیت با انتقادات فراوان ایرانی‌ها مواجه شد و یک نمونه از این انتقادات، حمله تند «رضا رشیدپور»، مجری سابق رسانه ملی به پادشاه عربستان بود. او نوشت: «ببینید؛ ما نقدهای زیادی به مسئولان کشورمان داریم. ولی پای وطنمان که میان باشد، به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهیم حرف مفت بزند. بیچارگان تازه به دوران رسیده‌ی اجاره‌ای بدانند که همین استادیوم کهنه، زمانی رویای آن‌ها بود. البته تا زمانی که تشریفتان را بیاورید به بهترین نحو هم بازسازی شده.»
شایان ذکر است که رشیدپور مدت‌هاست در توئیتر خود نقد سیاسی و اجتماعی می‌نویسد و بارها نوشته‌هایش در نقد مسئولان ایران پربازدید شده‌است؛ به همین علت زمانی که تصمیم به بازگشت او به رسانه ملی گرفته شد، تندروهای آتش‌بیار معرکه، با سر و صدا مانع از این حضور شدند و در نهایت رشیدپور، هنجارشکن نامیده شد. به اطلاع مخاطبان می‌رسانیم که واکنش همین تندروها در خصوص این توئیت، تنها سکوت بود و حالا افکار عمومی می‌تواند قضاوت کند که رشیدپور دلسوزتر و میهن‌دوست‌تر است یا مخالفان او؟!
کنایه دوم این اکانت توئیتر که به‌تازگی منتشر شده‌است، مربوط به گرانی‌ها در ایران است. این روزها که بحث گرانی و تورم در ایران داغ است، پادشاهی عربستان با انتشار تصویری از نمودار تورم در این کشور، خبر از کاهش این شاخص به کمترین میزان در یک سال گذشته (۲ درصد) داد. رسانه‌های ایرانی و مخاطبان این اکانت، این‌طور استنباط کردند که این پیام، اصطلاحا جهت «پز دادن» به ایرانی‌ها منتشر شده‌است.
حقیقت این است که ورزشگاه آزادی، سال‌هاست از فرسودگی رنج می‌برد و از بدیهی‌ترین تجهیزات روز فوتبال چون کمک داور ویدئوی( VAR) محروم است. همچنین نصف جمعیت ایران یعنی زنان، از ورود به این ورزشگاه محروم‌اند و چنین مسئله ساده‌ای را هنوز نتوانسته‌ایم حل کنیم. در خصوص مشکلات اقتصادی کمرشکن نیز طبق آخرین آمار، در مرداد ماه ١٤٠٢، تورم نقطه به نقطه خانوارهای ایران، ٣٩,٨ درصد بوده‌است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ٣٩.٨ درصد بیشتر از مرداد ماه ١٤٠١ برای خرید «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. انتقادات جدی و ناکارآمدی‌هایی نیز در خصوص مسکن، اشتغال، تحصیل، آزادی‌های اجتماعی، اینترنت و ارتباطات و … وجود دارد؛ اما هیچ‌کس به جز ایرانی‌ها حق ندارد یادآور این مشکلات شود. واکنش ایرانیان دنبال‌کننده اکانت فارسی بن‌سلمان نیز به خوبی مصداق این ادعا بود.
سال‌هاست دخالت کشورهای بیگانه در امور داخلی ایران شرایط را بسیار نابسامان‌تر کرده‌است اما حداقل امر این است که کشورهای دخالت‌کننده چون اسرائیل، انگلیس و آمریکا، روابط صلح‌آمیزی با حاکمیت ایران ندارند و از دشمن، می‌توان انتظار طعنه و کنایه داشت؛ گویی دیگر این صحبت‌ها را پذیرفته‌ایم و بارها به مسئولین متذکر شده‌ایم که با عملکردهای اشتباه، بهانه دست بهانه‌گیران ندهند. اما مشابه این کنایه‌ها از حاکمی که به تازگی با جمهوری اسلامی ایران صلح اتخاذ کرده، به راحتی
قابل پذیرش نیست.
بن‌سلمان باید در نظر داشته باشد که یکی از نقاط درخشان در کارنامه پرباری که به آن مفتخر است، همین صلح با ایرانی است که حاکمیتش را نقد می‌کند. این را هم بداند که ایرانی‌ها یک تار موی همین حاکمیتی که هزار و یک نقد به آن دارند و ممکن است حتی درون خانواده خود، علیه آن اعتراض هم کنند را به صد پادشاه بیگانه‌ی
قدرتمند نمی‌فروشند.

  • نویسنده : ارسالی توسط سایه برین