محمدحسین جعفری سمیع – دبیر گروه سیاسی / این روزها در حالی تردد در شهرها به صورت عادی درآمده که بسیاری از متخصصان پزشکی و اپیدمیولوژیستها نسبت به گسترش ناگهانی کرونا در کشور ابراز نگرانی کرده اند. به عقیده آنان در صورت بروز طوفان کرونایی در کشور، سیستم بهداشت و درمان کشور قادر به […]
محمدحسین جعفری سمیع –
دبیر گروه سیاسی /
این روزها در حالی تردد در شهرها به صورت عادی درآمده که بسیاری از متخصصان پزشکی و اپیدمیولوژیستها نسبت به گسترش ناگهانی کرونا در کشور ابراز نگرانی کرده اند. به عقیده آنان در صورت بروز طوفان کرونایی در کشور، سیستم بهداشت و درمان کشور قادر به کنترل آن نخواهد بود چرا که طی دو ماه اخیر کادرهای درمانی به شدت تحت فشارهای روحی و کاری قرار داشته و دچار فرسودگی شده اند. با اینحال هفته گذشته رئیس جمهور نسبت به منتقدین سیاست های او در مواجه با کرونا، به شدت انتقاد کرد و آنان را به همراهی با رسانه های خارجی و ضد انقلاب متهم ساخت.
دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز پنج شنبه تا ظهر روز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد».
به گزارش «جمله» ، جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۸۸۱۹۴ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند.مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۵۷۴ نفر رسید».
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: «خوشبختانه تا کنون ۶۶۵۹۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. ۳۱۲۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند».
خشم روحانی از منتقدانش!
هفته گذشته بود که رئیس جمهور در سخنانی نسبت به منتقدان خود در خصوص سیاست های دولت در مواجه با شیوع کرونا واکنش نشان داد و گفت: «اینها روز تحریم کاسب تحریم و روز کرونا کاسب کرونا هستند، افکار کودکانه و بچه گانه در ذهن اقلیت کوچکی سیر می کند که متاسفانه خط را ازبیگانگان از بیرون کشور میگیرند. اگر متصل هم نباشند اما هر چه آنها میگویند را تکرار می کنند و بلندگوی آنها میشوند و در مورد آمار، درمان و پیشرفت کشور و کارآمدی نظام تردید ایجاد میکنند. این عده همواره چه در فضای مجازی و رسانههای خود دنبال وسوسه هستند و مردم را به اضطراب و عدم اعتماد دعوت میکنند.»
روحانی پیش از این در تاریخ ۱۷ فروردین ماه نیز گفته بود : «بدخواهان و ضدانقلاب از مردم دعوت کردهاند تا بین «سلامت» و «فعالیت اقتصادی» یکی را انتخاب کنند در حالی که این موضوع مردود، غلط و ناصواب است».
روحانی همچنین ، تقاضا برای ایجاد محدودیت در فعالیتهای عمومی را نقشه ضدانقلاب توصیف کرده بود. رئیس جمهور در نخستین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در سال جدید نیز گفته بود: «من از روز اول توصیه کردم و در جلسهای گفتم که ضدانقلاب -که بعد مدرک آن را هم وزارت اطلاعات بهطور مفصل برای ما فرستاد، توطئهاش این است که کاری کند که در ایران کار و فعالیت اقتصادی تعطیل شود این هدف آنهاست. ما نباید بگذاریم این هدف محقق شود، همه باید کار و فعالیت کنیم.»
با اینحال رئیس جمهور اینبار موضوع کرونا را به شدت با مسائل دیگر به هم پیوند داده و انتقادات مطرح شده را ادامه نقد دولت او در مسائلی همچون برجام ارزیابی کرد. این در حالی است که به عقیده کارشناسان و تحلیلگران، موضوع کرونا یک موضوع غیرسیاسی است که ارتباط مستقیم با سلامتی و جان مردم دارد ئ اگر این موضوع با نگاه سیاسی ارزیابی شود، به طور حتم سلامتی جامعه را با خطر مواجه خواهد ساخت.
حسن روحانی روز جمعه نیز در گفتگو با دکتر سعید نمکی، افزود: «بازگشایی و فعالیت اماکن مذهبی متبرکه و مساجد با رعایت کامل دستورالعمل ها و اصول بهداشتی از دغدغه های مهم دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا بوده و باید در این راستا تلاش مضاعفی انجام شود».
رئیس جمهور با اشاره به فضای معنوی و اشتیاق مردم متدین و مومن کشور برای حضور در اماکن مذهبی در ماه مبارک رمضان و بهره مندی از برکات معنوی این ماه، گفت: «از آروزهای بزرگ دولت بازگشایی و فعالیت اماکن مذهبی و حضور مردم در اجتماعات و مراسم های دینی است».
هشدار رئیس سازمان نظام پزشکی
در همین رابطه دکتر محمدرضا قندی رئیس سازمان نظام پزشکی در نامهای خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهوری نسبت به «هرگونه تعجیل در بازگشایی غیرضروری و غیر قابل کنترل مکانهای تجمعی» هشدار داده است.
دکتر قندی در متن نامهاش که خبرگزاری ایسنا آن را منتشر کرده، ضمن تشکر از اقدامات انجامشده از سوی دولت در مبارزه با شیوع کرونا، تصریح کرده: «با توجه به شرایط اپیدمیولوژیک کنونی بیماری در کشور و بر اساسا اصول مسلم علمی و تجربیات جهانی، هرگونه تعجیل در بازگشایی غیرضروری و غیر قابل کنترل مکانهای تجمعی از قبیل اماکن مذهبی، مدارس، دانشگاهها و… موجب گسترش بیماری و آسیب جان و سلامت مردم و هدر رفتن زحمات گذشته و فرسودگی کادر درمانی کشور خواهد شد.»
رییس سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه نامهاش، رییس جمهور را در بازگشایی اماکن و مراکز عمومی به دو اصل توجه داده است: «ضرورت بازگشایی این اماکن و امکان نظارت و کنترل اصول بهداشتی در آنها».
دکتر قندی سپس ابراز امیدواری کرده که رئیس جمهوری و مجموعه دولت در تصمیماتشان «تصمیم مستقل و علمی» و نیز «اولویت سلامت مردم» را در نظر بگیرند.
حسن روحانی هفته گذشته اعلام کرد که به درخواست حوزه علمیه قم و به دلیل شروع ماه رمضان، اماکن مذهبی و زیارتگاهها از ۱۵ اردیبهشت باز خواهند شد. پیشتر اعلام شده بود این اماکن تا آخر اردیبهشت بسته خواهند بود.
کرونا، ویروسی فریبکار!
علیرضا زالی مسئول ستاد مقابله با کرونا در تهران گفت خبر کاهش آمار کرونا در برخی شهرها به معنای ریشهکن شدن بیماری کرونا نیست. زالی هشدار داد کنترل و یا کاهش بار بیماری کووید ۱۹ پیام غلطی است که به مردم رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران از سفرهای بین استانی، انجام ترددهای غیر ضروری و تفریحی در سطح شهر و افزایش مسافرتها ابراز نگرانی کرده و گفته است که با افزایش بار بیماری روبرو خواهیم بود.
زالی کرونا را “فریبنده و خطرناک” توصیف کرد و از افزایش یک نیم درصد آمار ابتلایان در تهران خبر داد.
طبق گفته این مقام مسئول، در تهران ۳۱۳ مورد جدید بیماری کرونا در بخشهای عادی و ۸۶ نفر نیز در بخشهای ویژه بستری شدهاند.
مسئول عملیات مدیریت کرونا در تهران قبلا هم از جدی نگرفتن کرونا توسط مسئولان اجرایی و مردم انتقاد کرده بود. انتقاد زالی به ویژه پس از مخالفت روحانی با قرنطینه در کشور بیشتر شد.
حسن روحانی، رئیس جمهور با اعمال هرگونه قرنطینه مخالفت کرده است. روحانی گفته است: «ما چیزی به نام قرنطینه نداریم. اصلا اینکه شایع شده در تهران یا بعضی شهرها برخی فروشگاهها و برخی مشاغل قرنطینه هستند، اصلا چنین چیزی وجود ندارد.»
در تهران از ۳۰ فروردین و در شهرستانها از ۲۳ فروردین فعالیت فروشگاهها و ادارات آغاز شده است.
علی ماهر، معاون ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران در گفتوگو با روزنامه ایران از این اقدام انتقاد کرد و گفت: «اگر سختگیریها ادامه پیدا نکند دچار طغیان بیماری خواهیم شد و امکانات ما اجازه رساندن خدمات بیش از این را به مردم نمیدهد».
این در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت ، روز جمعه درباره ناشناخته بودن ویروس کرونا گفت که «همه باید با ویروس کرونا، شطرنج بازی کنیم» و «کشتی طولانی» بگیریم.
نمکی همچنین مدعی شد سازمان بهداشت جهانی، ایران را کشوری «مقتدر» در زمینه نظام سلامت میشناسد. نمکی در فروردین ماه نیز گفته بود که سازمان بهداشت جهانی از ایران «تقدیر» کرده است. او همچنین گفت: «در چندماه اخیر، تجارب خودمان در زمینه مبارزه با کرونا را به سازمان جهانی بهداشت منتقل کردهایم.»
در حالی که شیوع ویروس کرونا در ایران در میان دیگر کشورهای منطقه، قربانیان زیادی را به جا گذاشته، وزیر بهداشت در این زمینه ادامه داد: «ایران کشوری است که سیستم شبکه بهداشتی و درمانی آن در منطقه بینظیر است.»