رئیس بنیاد مسکن کشور گفت: تعدادی از بانکهای استان مرکزی در ارائه وام مسکن روستایی اعمال سلیقه میکنند، اگر این روند ادامه یابد اسامی این بانکها را اعلام میکنم. اکبر نیکزاد در حاشیه سفر به شهرستان شازند استان مرکزی با اشاره به تسهیلات مسکن روستایی اظهار کرد: برای افراد زیر پوشش هم وام تکمیلی و […]
رئیس بنیاد مسکن کشور گفت: تعدادی از بانکهای استان مرکزی در ارائه وام مسکن روستایی اعمال سلیقه میکنند، اگر این روند ادامه یابد اسامی این بانکها را اعلام میکنم.
اکبر نیکزاد در حاشیه سفر به شهرستان شازند استان مرکزی با اشاره به تسهیلات مسکن روستایی اظهار کرد: برای افراد زیر پوشش هم وام تکمیلی و هم مقداری تسهیلات بلاعوض در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: برای افرادی که زیرپوشش نیستند نیز تنها وام تکمیلی در نظر گرفته شد که انشاءالله بتوانند واحدهای مسکونی خود را تکمیل کنند.
رئیس بنیاد مسکن کشور با اشاره به مشکل روستاییان برای ضمانت، تصریح کرد: این مشکلی است که خود بانکها و استانها ایجاد میکنند، بخشنامه و مصوبه به قانون میگوید پرداخت تسهیلات نوسازی مسکن روستایی با سفته زنجیرهای انجام شود.
نیکزاد ادامه داد: بنده به عنوان خادم مردم در بنیاد مسکن انقلاب اسلام عرض میکنم بانکهایی که ضامن کارمند درخواست میکنند و یا درخواست چک دارند، اعمال سلیقه میکنند، به بانکهایی هم که با سفته زنجیرهای همراهی میکنند خدا قوت میگویم و از بانکهایی که همراهی ندارند خواهش میکنم همراهی کنند.
وی اظهار کرد: چطور میشود وقتی این مردم سرمایه خود را به بانکها میسپارند عزیز دل بانکها میشوند، همین مردم وجوه اداره شده دولت جمهوری اسلامی ایران مصوب کرده و به بانک عامل ابلاغ کرده که این وامها را با سفته زنجیرهای به مردم پرداخت کنید.
رئیس بنیاد مسکن کشور گفت: متوجه شدم که در استان مرکزی تعدادی از بانکها اعمال سلیقه میکنند و با رؤسای مرکزی خود صحبت کردهایم که اگر این روند را ادامه دهند مطمئناً در مصاحبه بعدی اسامی این بانکها را اعلام میکنم.
درخواست رییس کمیسیون عمران از رییس جمهور:
هرچه سریعتر جلسه شورای عالی مسکن تشکیل شود
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: انتظار می رود رئیس جمهور هرچه سریع تر جلسه شورای عالی مسکن را جهت انجام هماهنگی های بین دستگاهی برای آغاز ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی تشکیل دهد.
محمدرضا رضایی کوچی، بیان کرد: در اولین جلسه شورای عالی مسکن مقرر شد تا حداکثر ظرف ۱۰ روز بعد بلافاصله رییس جمهور جلسه بعدی را برگزار کند، اما با گذشت سه هفته هنوز این جلسه از سوی رییس جمهور تشکیل نشده است.
وی در ادامه اظهار کرد: این امر می تواند به تولید مسکن آسیب وارد کند. درخواست بنده از رئیس جمهور این است که به سرعت جلسه شورای عالی مسکن را تشکیل دهد تا کارهایی که بر روی زمین مانده و نیاز به هماهنگی دارد انجام شود.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: باید هماهنگی بین دستگاهها از جمله بانکها، وزارت صمت برای تامین مصالح، وزارت اقتصاد برای زمین هایی که در اختیار دستگاه های دولتی است هرچه سریعتر انجام شود تا شاهد تسریع در شروع ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال باشیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس:
بیش از ۶.۷ میلیون خانوار در ایران مستاجر هستند
عضو کمیسیون عمران مجلس درباره ناموفق بودن کنترل بازار اجاره از سوی دولت اظهار داشت: کنترل قیمتها در بازار آزاد به عرضه و تقاضا برمی گردد، البته در کشورمان مشکلاتی در حوزه انحصار وجود دارد و به دلیل عدم مدیریت ارز با مشکلاتی در انواع بازارها مواجه هستیم.
مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس درباره ناموفق بودن کنترل بازار اجاره از سوی دولت اظهار داشت: کنترل قیمتها در بازار آزاد به عرضه و تقاضا برمی گردد، البته در کشورمان مشکلاتی در حوزه انحصار وجود دارد و به دلیل عدم مدیریت ارز با مشکلاتی در انواع بازارها مواجه هستیم.
وی ادامه داد: همچنین در سالهای اخیر با کاهش شدید ارزش پو ل ملی مواجه شدیم و متاسفانه سیاستهای حمایتی برای تولیدکنندگان از جمله محدودیت در واردات به شکل نادرست آن به اجرا رسیده وگرنه با همین محدودیتها در واردات میتوانستیم از تولیدکنندگان داخلی حمایت کنیم اما به دلیل نادرست بودن روشهای اجرا اجحافی در حق مصرفکنندگان میشود. همین موضوعات را میتوان به بازارهای تکلیفی تعمیم داد و به هیچ وجه با انواع ابلاغ، دستورالعمل،بخشنامه نمیتوان هیچ بازاری از جمله بازار اجاره مسکن را کنترل کرد.
عضو کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه کنترل دولتی بازار اجاره در تمام دنیا این یک تجربه شکست خورده است، گفت: تنها راهکار کنترل بازار اجاره این است که دو موضوع در بازار مسکن ساماندهی شود. اول اینکه مسکن را باید به عنوان پیشران اقتصاد و نیاز اساسی در سبد خانوار بدانیم و از این رو ساخت مسکن و حمایت از سازندگان از جمله مردم، انبوهسازان و … را در دستور کار قرار دهیم و باید به سمت صنعتی سازی مسکن حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: اگر دو موضوع ساخت مسکن و افزایش عرضه و همچنین خروج مسکن از سوداگری با اجرای سیاستهای مالیاتی به طور همزمان باهم حرکت نکند، هر طرح و سیاست تکلیفی برای کنترل بازار اجاره محکوم به شکست است.
یوسفی با اشاره جمعیت مستاجر کشور گفت: آخرین آمار سرشماری میگوید از ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار بیش از ۶ میلیون و ۷۵۰ هزار خانوار مستاجر هستند که به طور قطع با توجه به ازدواج های جدید و همچنین طلاق خانوار مستاجر افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر نوسانات قیمتی و کاهش درآمدها باعث شد عدهای از خانهدارها به جمعیت مستاجران اضافه شوند.