بایدن و ترامپ در روزهای سرنوشت ساز!
بایدن و ترامپ در روزهای سرنوشت ساز!

  کاوه ایرانی- روزنامه نگار / در صدسال گذشته هرگز سابقه نداشته که انتخابات ریاست جمهوری در یک کشور، برای دیگر کشورهای جهان تا این حد از میزان اهمیت قرار داشته باشد. انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا یکی از معدودترین و شاید بی سابقه ترین انتخابات ریاست جمهوری است که نظر تمام جهانیان را به خود جلب […]

  کاوه ایرانی-
روزنامه نگار /

در صدسال گذشته هرگز سابقه نداشته که انتخابات ریاست جمهوری در یک کشور، برای دیگر کشورهای جهان تا این حد از میزان اهمیت قرار داشته باشد. انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا یکی از معدودترین و شاید بی سابقه ترین انتخابات ریاست جمهوری است که نظر تمام جهانیان را به خود جلب کرده است. البته مواردی وجود دارد  که جهان شاهد جنگ های منطقه ای بوده و با پیروزی حزب دموکرات در آمریکا مردم مناطق جنگ زده ابراز شادی کرده و آن را نویدبخش صلح دانسته اند . چهار سال سیاست های ضد جهانی و خلاف مواضین بین المللی ترامپ موجب شده تا اکنون جهانیان مشتاقانه  خروج او از کاخ سفید به انتظار بنشینند و در این میان فلوریدا، ایالتی است که می تواند این آرزوی جهانی را محقق سازد.

به گزارش «جمله» سال ها پیش نیز در آشوب، کشتار و نسلکشی سال های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ در بوسنی و هرزگوین، پیروزی بیل کلینتون از حزب دموکرات موجب شد تا مسلمانان بوسنی انتخاب او را نشانه ای بر پایان نسل کشی در منطقه بالکان تلقی کنند. البته این اتفاق نیز با تاخیری دو ساله روی داد و با ورود نیروهای آمریکایی به این مناقشه، کشتار بی رحمانه مسلمانان توسط صرب ها پایان یافت و جنایتکاران صرب نیز تحت تعقیب قرار گرفتند.
اما به رغم آن سالها که چشم امید بخش کوچکی از اروپا به انتخابات آمریکا بود، اکنون بخش اعظمی از جهان این رقابت انتخاباتی را با حساسیت خاصی دنبال می کند تا شاید یک انتخاب معقولانه تر نسبت به ساکن فعلی کاخ سفید، فرصتی دیگر را برای نفس کشیدن به جهان کرونازده امروزی اعطا کند.
در این میان هرچند بخش کوچکی از جامعه ایرانی نیز با حساسیت این انتخابات را دنبال می کند، اما اکثریت جامعه ایرانی اعتقاد دارد که تغییرات در ساختار حاکمیتی آمریکا نمی تواند چندان برای ما تاثیرگذار باشد چرا که ایرانیان بیش از آنکه از سیاست های کاخ سفید آسیب دیده باشند، زخم خورده از سیاست هایی داخلی و سوءمدیریت در داخل کشور هستیم و مصداق این موضوع هم مشکلاتی است که هیچ ارتباطی به واشنگتن دی سی ندارد. به طور مثال مردم به خوبی می دانند که کمبود روغن خوراکی، کره و حتی انسولین نمی تواند تقصیر ترامپ باشد و یا نحوه مدیریت بحران کرونا و افزایش وحشتناک تلفات این بیماری، ارتباطی به آمریکا و سیاست های خصمانه این دولت با حکوکت اسلامی ایران ندارد.
بر همین اساس باید بگوییم هرشخصی در کاخ سفید عنوان ریاست جمهوری آمریکا را تصاحب کند، اگر برای جهانیان تاثیرگذار باشد، بدون شک تاثیر چندانی بر زندگی مردم ایران با اقتصادی آلوده به رانت فساد کشور ما ندارد. البته نمی توان منکر این موضوع شد انتخابات آمریکا، برای برخی مسئولان که قصد دارند خانواده و فرزندان خود را برای زندگی، تجارت و یا تحصیل به آمریکا بفرستند و یا برخی از شهروندان که قصد مهاجرت به این کشور را دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

فلرویدا، به من رای بده !
اما جدای از این مباحث آنچه که طی روزهای اخیر در رسانه ها منتشر شده حکایت از آن است که هر دو نامزد ریاست جمهوری در آمریکا چشم امیدشان به یک ایالت دوخته شده است . ایالت فلوریدا!
بایدن در کارزای انتخاباتی در کالج بروارد در روز‌های پایانی هفته گفت: «اگر فلوریدا آبی شود همه چیز تمام است».
به گزارش واشنگتن پست، وی که برای حفظ فاصله اجتماعی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در ماشین با حامیان خود سخن می‌گفت، افزود: «من روز‌هایی را به دلیل کرونا برای در کنار بودن شما از دست دادم، اما ما چندی پیش تصمیم گرفتیم که سعی کنیم مسئولیت پذیر باشیم».
وی از حامیان برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کرونا تشکر کرد.بایدن همچنین در ادامه از سیاست‌های ترامپ در عدم مهار شیوع کرونا و موضوعات دیگر مانند نژادپرستی انتقاد کرد.
نامزد دموکرات‌ها با اشاره به سیاست‌های غلط ترامپ گفت: «من قرار نیست کشور را تعطیل کنم، اما من می‌خواهم که ویروس را از بین ببرم».
بایدن پیش از این در مصاحبه با شبکه‌ای بی سی گفته بود که اگر دانشمندان تایید کنند من کشور را تعطیل خواهم کرد.
تنها چهار روز تا برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا نمانده و ترامپ در واپسین روز‌های پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا از ایالتی به ایالت دیگر سفر می‌کند.
ترامپ این روز‌ها مراسم‌های با شکوه به راه می‌اندازد و شو و نمایش بر پا می‌کند. سوار بر هواپیما “ایر فورس وان”، بر منطقه پرواز گودیر در ایالت آریزونا فرود می‌آید و ترانه مشهور کوئین، “ما قهرمانیم” از بلندگو‌ها پخش می‌شود.
ترامپ در آریزونا خطاب به هواداران خود گفته است: «ما پیروزی خواهیم شد، پیروز، پیروز خواهیم شد!» او دست‌آورد خود را می‌ستاید و به مردم وعده می‌دهد که سال بس نیک در پیش دارند و آمریکا از چنان رونقی در سال آینده برخوردار خواهد شد که در تاریخ این کشور بی سابقه است.
ترامپ در آخرین روز‌های پیش از انتخابات روز سوم نوامبر هر روز به سه یا چهار شهر و ایالت آریزونا، نبراسکا، نوادا، ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا سفر می‌کند.

نمایش های پر زرق و برق ترامپ
ترامپ این روزها مراسم‌های با شکوه به راه می‌اندازد و شو و نمایش بر پا می‌کند. سوار بر هواپیما «ایر فورس وان»، بر منطقه پرواز گودیر در ایالت آریزونا فرود می‌آید و ترانه مشهور کوئین، «ما قهرمانیم» از بلندگوها پخش می‌شود.
ترامپ برای افزایش محبوبیت خود در سخنرانی انتخاباتی از انجام هیچ‌کاری فروگذار نمی‌کند. بر روی صحنه می‌رقصد و می‌پرد و برای هوادارانش دست تکان می‌دهد. هزاران نفر از هواداران او نیز در چنین مراسمی شرکت می‌کنند.
خبرنگار سایت خبری «اشپیگل‌آنلاین» نوشته است که اگر قرار بر سر انتخاب بر اساس اجرای شو و نمایش می‌بود، ترامپ می‌توانست پیروزی خود را از هم اکنون جشن بگیرد. اما، برنامه فشرده سفر ترامپ حکایت از آن دارد که جمهوریخواهان در انتخابات پیش‌رو خود را تحت فشار می‌بینند.
ترامپ در آریزونا خطاب به هواداران خود گفته است: «ما پیروزی خواهیم شد، پیروز، پیروز خواهیم شد!» او دست‌آورد خود را می‌ستاید و به مردم وعده می‌دهد که سال بس نیک در پیش دارند و آمریکا از چنان رونقی در سال آینده برخوردار خواهد شد که در تاریخ این کشور بی سابقه است.
بایدن را هم مورد حمله قرار می‌دهد. او را متهم به فساد می‌کند و مدعی می‌شود که اگر بایدن انتخابات را ببرد، آمریکا را ویران خواهد کرد.
ترامپ در آخرین روزهای پیش از انتخابات روز سوم نوامبر هر روز به سه یا چهار شهر و ایالت سفر می‌کند. آریزونا، نبراسکا، نوادا، ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا و چند بار هم به فلوریدا.

پشت پرده تلاش‌های ترامپ
از سوی دیگر، تحلیلگران در تلاش‌های دقیقه ۹۰ دونالد ترامپ، وضعیت دشوار او را در انتخابات پیش‌رو ارزیابی می‌کنند.
کار به جایی رسیده است که جو بایدن و کامالا هریس، حتی در ایالت‌هایی اقدام به برپایی مراسم انتخاباتی کرده‌اند که به طور سنتی در اختیار جمهوریخواهان قرار دارند. نظرسنجی‌ها بایدن را در برخی از این ایالت‌ها جلوتر از ترامپ اعلام کرده‌اند. نظرسنجی‌هایی که ترامپ آن‌ها را به سخره می‌گیرد و نفی می‌کند.
اگر به آمار منتشر شده از سوی نظرسنجی‌ها بشود اعتماد کرد، بایدن در برخی از این ایالت‌ها بیش از پنج درصد از ترامپ پیشی گرفته است.
به همین دلیل نیز ما شاهد سفر جو بایدن و کامالا هریس به چنین ایالت‌هایی هستیم. به عنوان نمونه، بایدن به کارولینای شمالی و جورجیا سفر کرده و کامالا هریس نیز روز جمعه به تگزاس سفر کرد. حتی نظرسنجی جدید حکایت از پیشی گرفتن ۱۷ درصدی بایدن در ویسکانسین دارد. موضوعی که تا پیش از این غیرقابل تصور بود.