به گزارش ایسنا، طبق آخرین بهروزرسانی نقشه پراکنش ویروس کرونا در کشور، آشوراده، بندرگز و نوکنده در استان گلستان، میانکاله، خلیلشهر، بهشهر، نکا، کیاسر، ساری، بابل، بابلسر، فریدونکنار، آمل، محمودآباد، فیلبند، الیمستان، رینه، پلور و تمام محدوده کوه دماوند، رویان، چمستان، یوش و بلده، سیاهبیشه، مرزنآباد، نوشهر، تنکابن، مازیچال، اشکور، نشتارود، کتالم، […]
به گزارش ایسنا، طبق آخرین بهروزرسانی نقشه پراکنش ویروس کرونا در کشور، آشوراده، بندرگز و نوکنده در استان گلستان، میانکاله، خلیلشهر، بهشهر، نکا، کیاسر، ساری، بابل، بابلسر، فریدونکنار، آمل، محمودآباد، فیلبند، الیمستان، رینه، پلور و تمام محدوده کوه دماوند، رویان، چمستان، یوش و بلده، سیاهبیشه، مرزنآباد، نوشهر، تنکابن، مازیچال، اشکور، نشتارود، کتالم، ساداتشهر، چابکسر، کلاچای، رودسر، رامسر، جواهرده، قائمشهر و چالوس در استان مازندران، و سیاهکل و لاهیجان در استان گیلان از جمله مناطق توریستی و معمولا پرسفر در کشور هستند که همچنان در وضعیت «پرخطر» برای سفر بوده و محدودیت و ممنوعیت تردد به آنها برقرار است. جریمه سفر به این مناطق نیز طبق آخرین اعلام ستاد ملی کرونا ۵۰۰ هزار تومان است.
استانداری مازندران نیز ۲۱ دیماه پس از کاهش محدودیت ترددهای بین شهری، در نامهای به مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان، فعالیت تمام مراکز گردشگری و اقامتی در شهرهای نارنجی و قرمز را تا اطلاع بعدی، ممنوع اعلام کرد و یادآور شد: هیچگونه عدول و تخطی از مصوبات ملی و استانی درخصوص فعالیت زیر ظرفیتِ اکنون، کمتر از ۲۵ درصد در اینگونه واحدها در استان قابل پذیرش نیست.
محدوده مناطق پرخطر کرونا که در نوار شمالی کشور متمرکز شده است
با وجود کاهش مبتلایان کرونا در سایر شهرها، وزارت بهداشت همچنان وضعیت استانهای مازندران، گیلان، تهران، البرز، همدان، آذربایجان غربی، اردبیل و گلستان را شکننده و سفر به این مناطق را پرخطر اعلام کرد اما هنوز محدودیت تازهای برقرار نشده است.
با وجود این هشدارها و اعمال محدودیت تردد در برخی نقاط کشور، اما گزارشهای آماری مرکز مدیریت اطلاعات راهها و حمل ونقل جادهای، از هفت درصد افزایش ترددهای جادهای در بازه زمانی ۲۳ دیماه تا دوم بهمنماه به نسبت سال گذشته، خبر میدهد. در این فاصله با کاهش محدودیت تردد بینشهری، یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۶۳۲ وسیله نقلیه در جادهها تردد کردهاند و بیشترین سفرها به سمت استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، قم، خراسان رضوی و هرمزگان بوده است.
استان هرمزگان نیز با توجه به افزایش سفرها به جزایر جنوبی از جمله قشم و کیش اعلام کرد که از این هفته تا اردیبهشت ۱۴۰۰ مانع تردد خودروها با پلاک غیربومی و گردشگران در تمام این استان خواهد شد، هرچند هنوز از چگونگی اعمال این محدودیتها با توجه به برقراری پروازها و حرکت قطارها به سمت این استان، خبری نیست.
وزیر بهداشت نیز نسبت به موج سفرهایی که به سمت استان هرمزگان راه افتاده ابراز نگرانی کرده و گفته است: ما نگران موج سفرهای آینده هستیم. یکی از دغدغهها در استان هرمزگان، سفرهای سنگین به جزایر جنوب کشور بود. وقتی ویروس جهشیافته به چرخش درآید، بسیار خطرناک است.
اما محدودیت در حمل و نقل عمومی همانند گذشته است و طبق تاکید وزیر راه و شهرسازی و ستاد ملی مقابله با کرونا، ناوگان ریلی، جادهای و هوایی ملزم به تکمیل فقط ۶۰ درصد از ظرفیت هستند و باید از پذیرش بیماران کرونایی خودداری کنند.
توضیح استاندار تهران در خصوص اعمال محدودیت های جدید در پایتخت
استاندار تهران توضیحاتی را در خصوص اعمال محدودیت های جدید کرونایی در پایتخت مطرح کرد.
به گزارش مهر، انوشیروان محسنی بندپی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص ارائه پیشنهاد محدودیت تردد به ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: طی گزارشهایی که در جلسه امروز داشتیم مطرح شد که در استان تهران روند پذیرش بیماران و همچنین پذیرش بیماران در سنین پایینتر نسبت به هفته گذشته ۵ الی ۶ درصد افزایش پیدا کرده است.
محسنی بندپی با اشاره به شرایط موجود افزود: در حال حاضر میطلبد جاهایی که لازم است فعالیت اقتصادی اصناف و یا محدودیتهای خاصی را برای بعضی از گروهها ایجاد نکند میتوانیم محدودیتهای جدیدی را پیشنهاد کنیم.
وی بیان داشت: با توجه به تعطیلات پیش رو که میتواند زمینه ساز مشکلات کرونایی که همراه با برگشت مسافران باشد که برای تهران خطرناک است پیشنهاد ما در خصوص ترددهای شبانه این است که مثل سابق موارد تداوم داشته باشد و برای تعطیلات نیز محدودیتهایی که اعمال شده به این شرح که از مناطق زرد به زرد میتوانند سفر داشته باشند از تهران به شهرهای شمالی محدودیتهای قبل ادامه پیدا کند.
استاندار تهران در خصوص عادی انگاریها و وضعیت جریمهها عنوان داشت: بر اساس آمار ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار جریمه ۲۰۰ هزار تومانی و نزدیک به ۲ میلیون جریمه به مناطق نارنجی و بیش از ۵۰۰ هزار جریمه ۵۰۰ هزار تومانی داشتهایم و اعمال قانون صورت میگیرد اما در برخی موارد سیستمهای دوربینی فعال نیست مثلاً در شهرستانهای استان تهران فرمانداران با کمک شهرداریها اقدام به نصب دوربین کردهاند و این مورد نیست که طرح کمرنگ و یا متوقف شده باشد.
وی در خصوص نقاط بحرانی کرونا در استان تهران عنوان داشت: اعمال رعایت پروتکلها در نانواییها ۲ درصد در هفته اخیر در تهران پایین آمده و موارد دیگر مورد رصد پلیس+ ۱۰ و مراکز پیشخوان دولت بود که این آمار کاهش داشته و طبق بررسی با این موارد برخورد انجام خواهد گرفت.
خیز کرونا در مدارس غیرانتفاعی و فرودگاههای پایتخت
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران اعلام کرد: نشانههای جدید از خیز کرونا در پایتخت وجود دارد که برای دو هفته آینده باید در فرودگاهها و مدارس غیرانتفاعی پروتکل های سخت گیرانه اعمال شود.
به گزارش ایرنا، علیرضا زالی که عصر دوشنبه در جلسه ستاد مبارزه با کرونا استان تهران در محل استانداری تهران سخن میگفت اظهار داشت: اجبار دانش آموزان در برخی مدارس غیرانتفاعی پایتخت در این شرایط بسیار خطرساز است و در این زمینه باید اقدامات پیشگیرانه ای انجام شود.
وی اظهار داشت: با توجه به تاکید وزیر آمورش و پرورش برای اختیاری بودن حضور دانش آموزان در مدارس، متاسفانه برخی از مدارس غیر انتفاعی به گونه های مختلف والدین را برای حضور دانش آموزان تحت فشار قرار می دهند که برخی از شکایات و گزارش ها در این زمینه به ما رسیده است.
زالی تاکید کرد: باید امروز برای این مورد به یک جمع بندی برسیم، با توجه به این که جمعیت ۵ تا ۱۷ سال در تهران از لحاظ ابتلا به بیماری در حال تغییر الگو هستند باید این مورد به جد مورد توجه قرار گیرند، همچنین برای آزمون حضوری دانشگاه آزاد نیز پیشنهادی ارائه کردیم که این آزمون به صورت غیر حضوری برگزار شود و یا حداقل با توجه به شرایط تهران به تعویق بیافتد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ویروس انگلیسی در تهران مشاهده نشده افزود: در این زمینه نیز در دو هفته آینده پروتکل های سخت گیرانه ای در فرودگاه های تهران اجرایی خواهد شد.
زالی در بخش دیگری از سخنانش افزود: در هفته چهارم دی ماه با شیب ملایمی نسبت به هفته سوم میزان ابتلا رو به افزایش است، در حقیقت هفته چهارم در مقایسه با هفته سوم دی ماه به گونه ای از سرعت کاهش میزان ابتلا کاسته شده یا حتی افزایشی را شاهد هستیم؛ به این ترتیب پیام ها و سیگنال های نگران کننده ای را دریافت می کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه بیماران سرپایی و در مرحله بعد بستری این نوع سیگنالها را دریافت کرده ایم اما در حوزه فوتی ها ۳۰ تا ۴۰ روز زمان می برد که افزایش آمارها را مشاهده کنیم. به این ترتیب باید مراقبت کنیم تا دچار اشتباه استراتژیک نشویم.
زالی تاکید کرد: برنامه رهگیری، ردیابی و انجام تست نسبت به هفته های قبل کاهش پیدا کرده و نباید انرژی و طراوت اجرای طرح شهید سلیمانی کاهش پیدا کند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش جمعیت در بازارها و ایجاد صف در نانوایی ها افزود: ما به مشاغل فشار می آوریم که پروتکل ها را رعایت کنند اما اگر تجمعی اتفاق بیفتد و از آن غافل شویم، قطعا با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم بود. در بحث عید نوروز و الگوی کسب و کار این ایام باید برنامه ریزی دقیقی را تدوین کنیم و هم در تهران و هم در کشور بحث نانوایی ها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در صنایع صنعتی نان، ابتلا به این بیماری بسیار کم است افزود: در فرایند پخت بخشی از میکروب از بین می رود یا تضعیف می شود اما در مرحله بعد فردی که نان را توزیع می کند و کسی که آن را می گیرد در این مرحله خطر وجود دارد و اگر بار دیگر در خانه و در مکروفر نان گذاشته شود قطعا بهتر خواهد بود.
زالی یادآور شد: برخی در خصوص تغییر وضعیت تهران به رنگ آبی سوالاتی را مطرح می کنند اما باید بگویم تهران کماکان زرد تلقی می شود و نباید به گونه ای عمل کرد که مردم به سمت عادی نگاری بیماری کرونا حرکت کنند. قطعا تغییر وضعیت تهران باید توسط ستاد ملی کرونا اعلام شود و برای این موضوع باید تا آخر هفته جاری صبر کنید.
فاصله گذاری اجتماعی در تهران کاهشی شد
وی درباره رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تهران نیز گفت: در حال حاضر رعایت فاصله گذاری اجتماعی در تهران به ۷۴ درصد رسیده و نسبت به هفته های گذشته رو به کاهش است.
به گفته زالی، کماکان حمل و نقل عمومی تهران به عنوان یک پاشنه آشیل محسوب می شود و در این شرایط در هفته گذشته، شاهد افزایش تعداد مسافران در مترو به بیش از یک میلیون نفر بوده ایم.
وی تاکید کرد: در همه این موارد سرنخ های جدیدی در استان تهران از خیز جدیدی بیماری مشاهده می شود لذا باید نسبت به بحث عادی نگاری و خطر آن بسیار حساس باشیم و همچنین در هفته گذشته در کل کشور بیش از ۲۴ درصد رشد در ترددهای شهری داشتیم که بسیار نگران کننده است و از سوی دیگر باید نسبت به ویروس هایی که در مناطق مختلف اقلیمی کشور و با توجه به سطح ایمنی افراد در مناطق مختلف کشور امکان خیزهای مختلف را فراهم می کند بسیار حساس باشیم و با دقت عمل کنیم.
با تداوم بی احتیاطیها، پیک چهارم حتمی است
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به افزایش آمار بستریهای کرونا طی چند روز اخیر، نسبت به بروز پیک چهارم در صورت عدم رعایت پروتکل ها و بازگشاییهای شتابزده هشدار داد.
دکتر پیام طبرسی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت فعلی اپیدمی کرونا در تهران، اظهار کرد: در حال حاضر خوشبختانه نشانههای پیک را نداریم ولی مساله نگران کننده در این چند روز اخیر به خصوص در تهران، افزایش موارد بستری است، به گونهای که روز گذشته با ۳ درصد افزایش در میزان بستریهای کرونایی روبرو بودیم.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه چرخه بیماری همچنان در سطح جامعه فعال است، ادامه داد: زمانی که شاهد افزایش ابتلای هنرمندان، ورزشکاران و یا چهرههای سرشناس هستیم، به این معناست که چرخه ویروس فعال بوده و این افراد نیز به دلیل حضور در تجمعاتی همچون استادیومها و غیره درگیر شدهاند.
انتقاد از کاهش سطح رعایت پروتکلها و بازگشاییهای زودهنگام
دکتر طبرسی ضمن انتقاد از کاهش سطح رعایت پروتکلها و بازگشاییهای زودهنگام در شرایط شکننده و ناپایدار اپیدمی، عنوان کرد: بازگشایی مدارس و سایر اماکن تجمعی همچون سینما و کنسرت در شرایط شکننده فعلی، اشتباه بزرگی است و نتایج و تبعات اینگونه تجمعات طی دو هفته آینده نمایان میشود.
این فوق تخصص با تاکید بر ضرورت تداوم پروتکلها و محدودیتهای کرونایی، عنوان کرد: با توجه به تجربیات پیکهای قبلی، اگر این بار با پیک جدیدی روبرو شویم مطمئنا شرایط بدتری نسبت به پیکهای قبلی را تجربه خواهیم کرد.
کرونا جان ۹۸ نفر دیگر را در ایران گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۲۸۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۷ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده است.
به گزارش ایرنا، سیما سادات لاری روز دوشنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۶ بهمن ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۳۰۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۶۸۱ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۲۸۶ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۷۱ هزار و ۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۰۵۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۸ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۱۸۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. لاری گفت: بر اساس آخرین تحلیل ها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.