از دیگر سو مشارکت مردم در تولید نیز متن شعار سال رهبر معظم انقلاب است که «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گرفته و این شعار در عمل مفهومی جز تقویت بخش خصوصی ندارد اما دولت در سه حوزه پای خود را خواسته یا ناخواسته بر گرده بخش خصوصی گذاشته است و تحت هیچ شرایطی هم حاضر به کوتاه آمدن نیست و در برنامهریزیهای خود نیز از آنان مشورت نمیخواهد همان تصمیمات و برنامهریزیهایی که در گام نخست فعالان بخش خصوصی را آزار میدهد و از تمایل آنان به سرمایهگذاری و مشارکت میکاهد.
روز گذشته چهارمین همایش تشکلهای اقتصادی با عنوان «تشکلهای اقتصادی، راهبران توسعه» در اتاق ایران و با حضور اعضای تشکلهای بخش خصوصی برگزار شد.
در ابتدای این همایش، «صمد حسنزاده» رییس اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به نقش تشکلها در بیان دغدغهها و مشکلات اقتصادی و پیدا کردن راهکارهای عملیاتی در مواجه با آنها، گفت: «طی سالهای اخیر دیدیم که بعد از اجرای هر سیاستی، چالشهایی پدیدار میشود که علت آن، عدم همفکری با تشکلهاست؛ درحالیکه در قانون بر اصل مشورت گرفتن از تشکلها تاکید شده است.»
«محمدرضا بهرامن» نایبرییس اتاق ایران و رییس خانه معدن ایران نیز در این مراسم گفت: «اقتصاد ایران برای بهبود وضعیت، راهی جز توجه به این بخش ندارد و باید تأکید کرد که سرمایهگذار اصلی، بخش خصوصی است. از سویی برای قرار گرفتن در مسیر توسعه به دیپلماسی اقتصادی نیاز داریم. بنابراین ضرورت دارد بخش خصوصی یا همان تشکلها در دیپلماسی اقتصادی نقش اصلی خود را بازی کنند.»
دولت در حرف و شعار، فعالان بخش خصوصی را با القابی نظیر سرداران جنگ اقتصادی مورد نوازش قرار میدهد اما در عمل با برخی اقدامات ناسنجیده خود با دستان خود به سینه این سرداران شلیک میکند.اینکه فعالان بخش خصوصی که به خواست خود خطر کردند و سرمایه خود را نه در خرید دلار و ملک و احتکار کالاهای اساسی که در تولید ملی متمرکز کردند و بخش اصلی بار تولید و اشتغال و رونق اقتصادی کشور را بر دوش میکشند، لایق القابی چون جهادگران اقتصادی هستند، ما نیز تردیدی نداریم اما حمایت دولتمردان از این جهادگران در عمل چگونه بوده است ؟
گلایه بسیاری از فعالان بخش خصوصی و همچنین واقعیتهای تلخ اقتصاد حکایت از آن دارد که دولت به سه طریق در حال تضعیف و حتی نابودی این جهادگران است.
روش نخست دیپلماسی انقباضی است، چیزی که وزیر امور خارجه دولت چهاردهم از آن با عنوان عجیب «مدیریت تخاصم» با آمریکا یاد کرد و گفت عزمی برای کاهش تنش با ایالات متحده ندارد و با توجه به جایگاه این کشور در معادلات جهانی و همچنین موضوع «fatf» روشن است که فعالان بخش خصوصی برای هر کاری از خرید مواد اولیه تا بهروزرسانی ماشینآلات و از نقل و انتقال کالا تا مراودات مالی با طرفهای تجاری خود در تقریباً همه کشورهای دنیا دچار مشکل شده و خواهند شد و زیان خواهند دید و دولت نیز طرحی برای جبران این زیان که ناشی از سیاستهای اعلامی و الزامی اوست که بعضاً فاقد منطق محکمی است، ندارد.
روش دوم در اعمال مالیاتهای سنگین است آن هم در شرایطی که بسیاری از فعالان بخش خصوصی به علت پیشگفته، دچار ضرر و زیان سنگین شدهاند. دست دولت از منبع اصلی درآمد خود یعنی نفت تا حد بسیاری کوتاه است و به جای اصلاح سیاستهای خود که مسیر را هموار کند تا بتواند مانند دوره پیشاتحریم، نفت خود را در بازارهای جهانی با قیمتِ متعارَف به فروش برساند، برای جبران ناترازی بودجه اقدام به وضع مالیاتهای نجومی برای فعالان بخش خصوصی اعم از تولیدکنندگان، صنعتگران، تجار و فعالان صنفی کرد تا از این مسیر هم به قیمت شلیک به این جهادگران، کسری بودجه خود را جبران کند.
سومین روشی که دولت خواسته یا ناخواسته بخش خصوصی را آماج حمله قرار داد این است که پس از آنکه این جهادگران زمینگیر شدند، هیچ حمایت خاصی از آنان بهعمل نمیآورد و بسیاری از فعالان بخش خصوصی که در معرض ورشکستگی هستند و تقاضای تسهیلات سرمایهدرگردش دارند، به آنان وام با نرخ سود ۲۵ درصد میدهد و تأکید بر تعیین تضمین ملکی و بازپرداخت یکساله دارد.
فعالان اصیل بخش خصوصی در چنین شرایطی تا امروز دوام آوردند اما هیچ تضمینی وجود ندارد که صحنه را خالی نکنند و سرمایه خود را به بخشهای دلالی یا حتی به آنتالیا انتقال ندهد و در آن صورت مقصر اصلی دولت است نه این جهادگران.
از دولت چهاردهم و شخص مسعود پزشکیان که همواره در رقابتهای انتخاباتی بر نظرات کارشناسی تأکید داشت و موجبات امیدآفرینی در بین فعالان بخش خصوصی را فراهم کرده بود، توقع میرود این روشهای خطا را اصلاح کند و اجازه نابودیِ بیشتر بخش خصوصی را فراهم نکند.
بخش خصوصی چگونه نابود میشود ؟
برچسب ها
تبریک رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به مناسبت هفته بسیج
سردار سرتیپ بسیجی دکتر بهمن کارگر در پیامی فرا رسیدن هفته بسیج را تبریک گفت.
برخورد سازمان بورس با نهادهایی که اوراق بدهی را با نرخ بالا معامله میکنند
حجتاله صیدی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، از برخورد سازمان بورس با نهادهایی که اقدام به معامله اوراق بدهی با نرخ بالا میکنند، خبر داد و گفت: زمانی که اوراق شهرداریها با نرخ بالایی معامله شد، به طور جدی برخورد کردیم.
۲۶ آبان ۱۴۰۳
۱۹۴۰- jomleh
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
عدم گفتوگو مداری از مؤلفههای مهم یک رابطه عاطفی آسیبزا است
این روان درمانگر در گفتوگو با جمله، یکی از ویژگیهای بارز رابطه آسیبزا را عدم گفتوگو مداری و عدم استفاده از حل مسأله دانست و گفت: استفاده از حل مسأله موجب میشود که دو طرف به جای واکنش نشان دادن هیجانی و هیجان مدارانه از طریق گفتوگو به دنبال حل آن مشکل باشند، چرا که رابطه آسیبزا پیامدهای منفی برای جنبههای مختلف زندگی هر دو فرد به دنبال دارد.
تبعیضِ مجازی در سکوت
این روزها موضوع رفع فیلتر که یکی از وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، به کانون خبرها و بحثهای کارشناسی بازگشت و تقریباً همه اقشار و طبقات مردم و کارشناسان اقتصادی از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات توقع دارند نسبت به عمل به وعده انتخاباتی رییس دولت چهاردهم اقدام کند.
رستورانهای بدون نظارت؛ تهدید یا امکانات؟
رستورانهای بین راهی، هواره یکی از مهمترین دغدغههای مسافران جاده بوده است.
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بعد از ۶ روز برگزاری و اجرای ۵۹ اثر نمایشی داخلی و چند اثر نمایشی از ۵ کشور ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و برزیل روز پنجشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و با معرفی آثار برگزیده توسط هیئت داوران به ایستگاه پایانی خود رسید و بکار خود پایان داد. مراسمی که با اجرای خوب" سید جواد هاشمی" در آن اشکها و لبخندها در هم تنیده شد.
جوانان رکورددار بیکاری
نرخ مشارکت و نرخ بیکاری دو شاخص کلیدی برای تحلیل وضعیت بازار کار و فعالیت اقتصادی یک جامعه به شمار میروند.
پاسخ به سؤالات نمایندگان مجلس در حوزه وظایف وزارت اقتصادپاسخ به سؤالات نمایندگان مجلس در حوزه وظایف وزارت اقتصاد
وزیر اقتصاد ضمن پاسخ به سؤالات برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برنامههای این وزارتخانه را برای آنها تشریح کرد.
کسب رتبه علمی «الف» فصلنامه بورس اوراق بهادار برای سومین سال پیاپی
مهرداد عاصی، سرپرست اداره آموزش بازار سرمایه اعلام کرد: فصلنامه بورس اوراق بهادار، برای سومین سال متوالی موفق به کسب رتبه علمی «الف» شد.
کمیسیون تلفیق بودجه مجوز عرضه برق نیروگاه اتمی بوشهر را در بورس صادر کرد
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: کمیسیون تلفیق بودجه، مصوب کرد که قیمت خرید برق از نیروگاه اتمی بوشهر بر مبنای هزینه تمام شده است و این نیروگاه میتواند مازاد آن را تا ۷ میلیارد کیلووات ساعت، در بورس عرضه کند.
وزیر اقتصاد: وضعیت تولید و رونق اقتصادی در نیمه دوم سال بهتر خواهد شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد اقتصادی دولت، عنوان کرد که با اجرای این تصمیمات، در نیمه دوم سال جاری، وضعیت تولید و رونق اقتصادی، به مراتب بهتر از نیمه اول سال خواهد بود.
وضعیت تولید و رونق اقتصادی در نیمه دوم سال بهتر خواهد شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد اقتصادی دولت، گفت با اجرای این تصمیمات، در نیمه دوم سال جاری، وضعیت تولید و رونق اقتصادی، به مراتب بهتر از نیمه اول سال خواهد بود.
تیم ملی با عبور سخت از سرمای بیشکک به جام جهانی نزدیک شد
تیم ملی فوتبال ایران از ساعت ۱۷:۳۰ امروز ششمین بازیاش در مرحله سوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ را در ورزشگاه دولن اومورزاکوف بیشکک مقابل قرقیزستان برگزار کرد که این بازی در نهایت با برتری ۳ بر ۲ شاگردان امیر قلعهنویی تمام شد. ملیپوشان کشورمان در نیمه اول با برتری ۲ بر صفر به رختکن رفتند […]
برتری نفسگیر ایران برابر قعرنشین
تیم ملی فوتبال ایران با برتری نفسگیر برابر کره شمالی در مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶، به صدرنشینیاش در این رقابتها ادامه داد.
دنیا مالی: اگر در بخش بانوان هزینه کنیم بهترین نتیجه را میگیریم
وزیر ورزش و جوانان گفت: ما در بازیهای آسیای هانگژو ۱۳ مدال طلا کسب کردیم که قطعا قابل دفاع نیست
پیروزی فعالان رسانهای در بازی دوستانه فوتبال ایران همدل
بازی دوستانه فوتبال ایران همدل با برتری فعالان رسانهای به پایان رسید.
دلایل صعود تیم ملی نوجوانان چه بود؟
دلایل اصلی صعود تیم ملی فوتبال نوجوانان به جام ملتهای آسیا مشخص شد.
سازمان ملی استاندارد ایران پیشرو در امر روانسازی فنی وقانونی فرآیند واردات خودرو
با هدف روانسازی و تسریع در فرآیند واردات خودرو، جلسات فنی مشترک بین سازمان ملی استاندارد ایران وسایر دستگاه های اجرایی مرتبط به منظور ارتقا و اصلاح بندهایی از آیین نامه واردات خودرو که موانع غیرفنی ایجاد می نمود؛ تشکیل شد
بیکیفیت باش و گران شو!
خودرو گران شد؛ همین خودروی ملی که بحث در خصوص کیفیت محصولات آن فراوان است، همین بازاری که اذعان میشود نه تنها سودآوری ندارد بلکه زیان هم دارد، کمپانی همین محصولاتی که ثبت نام برای خرید آنها گاهی به اندازه عمر یک نسل به طول میانجامد، پس از چندین ماه قرار گرفتن در صدر اخبار و تکذیب و گمانهزنی، بالاخره گران شد.
مذاکرات لغو تحریم ضروریتر میشود
تازه ترین تحریم ایران که پس از تحریم شرکتهای هواپیمایی، یکی از بیپایه ترین تحریمها با حداکثر فشار اقتصادی خواهد بود، تحریم کشتیرانی است.
بیمهرترین پروژه برای مردم
مسکن مهر، یکی از جنجالیترین پروژههای چند دهه اخیر ایران است. این پروژه که از همان ابتدا از نظر مکانیابی، کیفیت ساخت، نحوه تامین مالی و زمان تحویل چالشهای فراوانی داشت، هنوز هم با ابهامات فراوان دست و پنجه نرم میکند و آسیبدیدگان واقعی آن هم کسانی هستند که برای این مسکنها پول پرداخت کردهاند و الان هم که آنها را تحویل میگیرند مشکلات فراوانی را متحمل میشوند.
ساخت ۳ هزار و ۵۱۴ واحد نهضت ملی پردیس با تسهیلات بانک مسکن
دکتر علی خورسندیان، مدیرعامل بانک مسکن در حاشیه بازدید وزیر راه و شهرسازی از پروژههای نهضت ملی مسکن شهر جدید پردیس گفت: قرارداد ساخت ۲۴ پروژه شامل ۳ هزار و ۵۱۴ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن این شهرستان به ارزش ۱۲ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال در بانک مسکن به امضا رسیده است.