برآورد خسارت ۱۵۰ میلیارد تومانی به بدنه جاده‌ها
برآورد خسارت ۱۵۰ میلیارد تومانی به بدنه جاده‌ها

    ماهور مهراد/ سیل سیستان و بلوچستان، علاوه بر اینکه منجربه تحمل خسارات فراوان بر محورهای مواصلاتی جاده ای در شرایط بحران های اخیر اقتصادی شد، با خساراتی که بر جان و مال هموطنانمان وارد کرد، تلخ کامی دیگری بر پیکر نستوه وطن و مردم خوب این خطه شد. در همان روزهای اول گفته […]

 

 

ماهور مهراد/

سیل سیستان و بلوچستان، علاوه بر اینکه منجربه تحمل خسارات فراوان بر محورهای مواصلاتی جاده ای در شرایط بحران های اخیر اقتصادی شد، با خساراتی که بر جان و مال هموطنانمان وارد کرد، تلخ کامی دیگری بر پیکر نستوه وطن و مردم خوب این خطه شد. در همان روزهای اول گفته شد که همه محورهای جاده ای به این استان بسته است. بالگردها هم رسید اما گاها دیر رسید و مردم در این مناطق به شیوه امدادرسانیِ دیرهنگام یا کند انتقاداتی را وارد دانستند. حالا اما خبر رسیده که امدادرسانی های اولیه انجام شده و نیازهای ضروری مردم در حال تامین است که نقش ان جی او های مردم نهاد در این زمینه چشمگیر است. در زمینه بازگشایی محورهای راهداری هم باید به کارگران و پرسنل سازمان راهداری در همه شهرهایی که به امداد رفته بودند برای بازگشایی همه محورهای جاده ای خسته نباشید گفت. چراکه به رغم کمبودها در زمینه تامین بالگردهای لازم اما این سازمان با تعداد زیادی از ادوات راهداری وارد عمل شد.
این در حالی است که حالا رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور توضیحاتی درباره آخرین وضیعت راه های استان سیستان و بلوچستان و نیز هرمزگان ارایه کرد که بر این اساس، تمام راه های استان سیستان بلوچستان باز است و عملیات بازگشایی محور جاسک – کنارک در هرمزگان نیز دیروز جمعه به پایان رسیده است.
عبدالهاشم حسن نیا درباره آخرین وضعیت راه های سیستان و بلوچستان گفت: در جریان سیل اخیر حدود هزار و ۵۰۰ کیلومتر از راه های اصلی بر اثر سیل تخریب یا دچار آسیب شدند. تاکنون تمام راه های اصلی و فرعی باز شده و فقط راه های ارتباطی ۷۰ روستا مسدود است.
او با بیان این که ۷۲۰ نیروی راهداری با استفاده از بیش از ۴۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین مشغول به کار هستند، اظهار امیدواری کرد که این ۷۰ روستا نیز ظرف یکی دو روز آینده بازگشایی خواهند شد.
او افزود: حدود ۱۱۶ دستگاه پل و پل های آب رو آسیب دیده که نیاز به کنار گذرهای موقت دارد . بخش عمده کنارگذرها آماده شده و ارتباط در محورهای اصلی و فرعی برقرار است.
حسن نیا ادامه داد: محور بندرعباس – جاسک – چابهار که به علت تخریب تعداد زیادی پل حوزه به خصوص در هرمزگان مسدود شده بود، تا پایان امشب بازگشایی می شود تا شهروندان بتوانند با استفاده از کنارگذرها بین هرمزگان و استان سیستان بلوچستان تردد کنند. رییس سازمان راهداری کشور درباره وضعیت راه های ارتباطی استان هرمزگان نیز توضیح داد: محورهای غرب استان هرمزگان، بندر لنگه پارسیان و بستک آسیب های بیشتری داشته اند. در شرق استان نیز در میناب،رودان و جاسک میزان تخریب بالا بوده اما بیشترین میزان تخریب در محور جاسک – کنارک به وقوع پیوسته و پل های زیادی در این محور تخریب شده است.
حسن نیا ادامه داد: تا فردا ظهر راه های اصلی این محور بازگشایی خواهد شد و با احداث کنار گذرها، عملیات بازگشایی محور جاسک – کنارک به پایان خواهد رسید.
او تاکید کرد: بازگشایی راه های اصلی با احداث کنار گذرها تا فردا به پایان می رسد اما انجام بازسازی های اصلی حداقل تا پایان سال آینده طول می کشد. همکاران ما مشغول برآورد هزینه در این خصوص هستند و در آینده آن را اعلام خواهیم کرد.

برآورد خسارت ۱۵۰ میلیارد تومانی به بدنه جاده‌ها
این در حالی است که پیش از این، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گفته که بر اساس برآورد‌های اولیه، بارندگی‌های سیل آسا ۲۰ تا ۲۲ دی ماه جاری خسارت ۱۵۰ میلیارد تومانی به بدنه جاده‌ها و ابنیه فنی راه‌های نیمه شمالی استان وارد کرد.
ایوب کرد ادامه می دهد: تخریب شانه راه‌های اصلی و فرعی، آب بردگی محورها، آسیب به رویه آسفالت، تخریب پل‌ها و سازه‌های کمکی، از جمله مهمترین خسارات وارده به شبکه راه‌های ارتباطی نیمه شمالی استان در این مدت بوده است.
بنابر این گزارش، ۳۰ اکیپ راهداری این اداره کل به همراه ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین از زمان بروز سیلاب تاکنون در طول محور‌های مواصلاتی نیمه استان مشغول به فعالیت بوده اند که روند خدمات رسانی به هم استانی‌های گرامی همچنان ادامه دارد. با فروکش کردن سیلاب و تلاش شبانه روزی نیرو‌های راهداری در حال حاضر تمامی محور‌های مواصلاتی اصلی و فرعی حوزه تحت پوشش این اداره کل باز و تردد ایمن و روان در آن‌ها برقرار است.
با این حال، ایوب کرد رها سازی بیش از ۳۰ خودرو گرفتار سیلاب و نجات سرنشینان آن‌ها و همچنین امدادرسانی به موقع و سریع جهت انتقال بیمار دیالیزی در یکی از روستا‌های اطراف میرجاوه و نجات جان مادر باردار در یک از روستا‌های اطراف مهرستان را از دیگر اقدامات قابل تقدیر نیرو‌های راهداری در سیلاب اخیر عنوان کرد. او با اشاره به قطع ارتباط ۱۲۵ روستا در اثر سیلاب و طغیان رودخانه‌های محلی و در برخی مناطق بارش سنگین برف، گفت: با تلاش همکاران ما در حال حاضر ارتباط ۱۱۵ روستا برقرار و راهداران مشغول بازگشایی راه‌های دسترسی ۱۰ روستای دیگر بودند که این مسیر‌ها نیز بازگشایی شد.
گفتنی است که بر اساس برآوردهای اولیه سیلاب اخیر ۶۱۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی، ۳۳۲ میلیارد تومان به زیرساخت‌های شهری و ۶ میلیارد تومان به طرح‌های آب منطقه‌ای خسارت وارد کرده و آسیب سایر بخش‌ها نیز در دست بررسی است. همچنین در سیلاب اخیر ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی سیستان و بلوچستان دچار آسیب جدی شدند که نیازمند تخریب و ساخت مجدد هستند.