براساس آمار پنج‌ساله ۴۶ درصد از تصادفات منجر به فوت در کشور مربوط به موتورسواران است
براساس آمار پنج‌ساله ۴۶ درصد از تصادفات منجر به فوت در کشور مربوط به موتورسواران است
رئیس پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران از آمار پنج‌ساله ۴۶ درصد از تصادفات منجر به فوت در کشور مربوط به موتورسواران سخن گفت.

به گزارش روزنامه جمله، سردار سید‌ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران بزرگ، در همایش تجلیل از رانندگان نمونه و قانونمند، اظهار کرد: حمل‌ونقل ارتباط مستقیم با کیفیت زندگی شهروندان دارد فلذا در صورت عدم اجرای درست، تبعات انتظامی، امنیتی و بحران‌های متعددی به‌دنبال خواهد داشت.
وی افزود: براساس آمار پنج‌ساله ۴۶ درصد از تصادفات منجر به فوت در کشور مربوط به موتورسواران است فلذا این عدد در آبان‌ ماه گذشته ۴۵ درصد کاهش یافته است که نشان از اثرگذاری اقدامات کنترلی دارد.
رئیس پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران بزرگ در خصوص آمار ناوگان حمل‌ونقل تهران، عنوان کرد: تعداد خودروهای پلاک‌شده در کشور ۱۹ میلیون و ۶۱۴ هزار دستگاه است که ۴ میلیون و ۷۰۹ هزار دستگاه، معادل ۲۴ درصد، در تهران تردد می‌کنند ولو این‌که در تهران ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو سواری ۲۶۳ هزار وانت، ۱۷۰ هزار کامیون و ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار موتورسیکلت در حال تردد هستند.
وی در ادامه با بیان این‌که رعایت قوانین و مقررات در حمل‌ونقل، یک وظیفه اجتماعی است، تاکید کرد: تخلفاتی نظیر توقف دوبل، عبور از چراغ قرمز و ورود به معابر ممنوعه باعث ایجاد ترافیک و زحمت برای دیگران می‌شود.
رئیس پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران بزرگدر ادامه با اشاره به اقدامات پیشگیرانه پلیس، خاطرنشان کرد: در هفته آینده پویش موتورسواران قانونمند در چهار مسیر اصلی شهر تهران آغاز خواهد شد که این پویش با هدف ترویج رعایت قوانین، استفاده از کلاه ایمنی و کاهش تخلفات موتورسواران برگزار می‌شود. وی تصریح کرد: ناگفته نماند در روز ۲۲ بهمن تعداد ۲۲ هزار کلاه ایمنی با همکاری شهرداری تهران در سطح شهر توزیع خواهد شد که این اقدام در راستای کاهش تصادفات و حفظ جان موتورسواران انجام می‌شود.
سردار موسوی‌پور در پایان گفت: مدیریت شهری و دستگاه‌های مرتبط باید برای جابه‌جایی پایانه باربری شوش توجه ویژه‌ای داشته باشند که این موضوع می‌تواند هم در کاهش آلودگی هوا و هم در بهبود منظر شهری مؤثر باشد.

بیش از ۶۳ هزار توقیف ساعتی وسایل نقلیه حادثه ساز در ۸ ماهه سال جاری
در ادامه سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران بزرگ در خصوص متخلفانی که مرتکب تخلف حادثه‌ساز می‌شوند، اظهار کرد: رانندگانی که تخلفات حادثه‌ساز انجام می‌دهند و قوانین را زیر پا می‌گذارند در واقع باعث می‌شوند امنیت در جامعه برهم بخورد، به‌همین دلیل برخورد با این افراد متخلف از جمله مطالبات همیشگی مردم از پلیس بوده است.
وی افزود: علاوه بر ماموران پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی که به‌صورت مشخص در سطح شهر به صورت شبانه روزی فعالیت می‌کنند، پلیس نامحسوس نیز بر تخلفات رانندگان نظارت دارد.
معاون اجتماعی‌ و‌ فرهنگی پلیس راهنمایی‌و رانندگی در ادامه خاطرنشان کرد: تهران بزرگ در هشت ماهه ۱۴۰۳ در بزرگراه‌های شهر تهران، بیش از ۶۳ هزار دستگاه خودرو به صورت ساعتی توقیف شده اند، فلذا افرادی که به این روش خودروهای آنان توقیف می‌شود قطعا از رانندگان حادثه‌ساز هستند.
کشیر در ادامه با بیان این‌که تخلفات حادثه‌ساز شامل ۲۰ نوع تخلف می‌باشد، اظهار کرد: بیش‌ترین آن‌ها سرعت‌های غیر مجاز، سبقت‌های غیر مجاز، تخلفات ورود ممنوع، تخلفات مارپیچ سبقت‌های غیر مجاز که انجام این تخلفات باعث کسب نمره منفی و در نتیجه ضبط گواهینامه می‌شوند.
معاون اجتماعی و فرهنگی پلیس راهنمایی‌و‌رانندگی تهران بزرگ در ادامه با بیان این‌که خودروهای پلیس نامحسوس، مجهزتر شده‌اند، خاطرنشان کرد: پلیس با خودروهای مختلف و در قالب پلاک‌های شخصی و پلاک پلیس ولی به‌صورت نامحسوس، در معابر حضور دارند و با تخلفات برخورد می‌کنند چرا که تعدادی از تخلفات توسط بعضی از افراد در بزرگراه‌ها انجام می‌شود و پلیس باید حضور داشته باشد.
به گزارش جمله، کشیر در پایان گفت: پلیس نامحسوس هم در شب و هم در روز در سطح شهر فعالیت دارد و تخلفات رانندگی را با دوربین‌های نظارتی رصد و کنترل می‌شود.