برخی به دنبال ایجاد تنش در روابط ایران-هندوستان هستند
برخی به دنبال ایجاد تنش در روابط ایران-هندوستان هستند

    سفارت کشورمان در دهلی طی بیانیه‌ای اتهامات مطرح شده علیه ایران در پی بمب گذاری رخ داده در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی در هند را رد کرد. به گزارش روزنامه تایمز آو ایندیا، در پی‌گمانه زنی ها درباره نقش ایران در بمب گذاری در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی در هند، ایران روز دوشنبه […]

 

 

سفارت کشورمان در دهلی طی بیانیه‌ای اتهامات مطرح شده علیه ایران در پی بمب گذاری رخ داده در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی در هند را رد کرد.

به گزارش روزنامه تایمز آو ایندیا، در پی‌گمانه زنی ها درباره نقش ایران در بمب گذاری در نزدیکی سفارت رژیم صهیونیستی در هند، ایران روز دوشنبه درباره تلاش ها برای ایجاد تنش در روابط در حال توسعه تهران-دهلی هشدار داد. سفارت ایران در دهلی تاکید کرد که هر دو کشور(هند و ایران)  اجازه نخواهند داد که «طرف‌های سوم» به «اهداف بدخواهانه شان» برسند.

سفارت ایران در ادامه این بیانیه مطرح کرد: با احترام به دولت فخیمه و مقامات هند به خاطر تلاششان در راستای تحقیقات کامل پیرامون رخ دادی که پیش تر به آن اشاره شد، به منظور شناسایی مسببان چنین اعمالی، سفارت ایران در دهلی قویا هرگونه اتهامات بررسی نشده یا اظهارات غیر مسئولانه در این باره را که با مقاصد بدخواهانه دشمنان روابط دو کشور همراه است، رد می کند.

این بیانیه همچنین مطرح می کند که مقامات ایران همیشه آمادگی شان را برای همکاری با  «دوستان هندی در راستای خنثی سازی مقاصد شوم اخلال گران روابط دوجانبه» اعلام کرده‌اند.

 

مشکلی با پرداخت بدهی ایران با دینار نداریم

برخی مسئولان عراقی در گفت‌وگو با شبکه قطری الجزیره مدعی شده‌اند که مشکل بغداد در پرداخت مطالبات ایران این است که طرف ایرانی دلار می خواهد و اگر با دینار عراقی باشد آنها می‌توانند این طلب را پرداخت کنند.

مظهر محمد صالح، مشاور اقتصادی نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگو با شبکه الجزیره در رابطه با اموال بلوکه شده ایران در عراق تأکید کرد که بخشی از این اموال بهای گازی است که عراق برای تأمین سوخت نیروگاه های خود از ایران خریداری کرده است و بخشی هم پول برقی است که برای برخی استان ها مستقیم از ایران تأمین می شود.

وی گفت: آمریکا هرگونه معامله دلاری با ایران به صورت مبادله بانکی را ممنوع کرده است البته در این باره استثنایی نیز وجود دارد و آن امکان پرداخت نقدی از این حساب ها برای تأمین نیازهای بشردوستانه مانند غذا و دارو یا تأمین هزینه های گردشگران ایرانی است که به عراق سفر می کنند.

بر اساس این گزارش، ایران پیش از این اعلام کرده است که حجم اموال بلوکه شده در عراق حدود ۵ میلیارد دلار است اما مشاور نخست وزیر عراق تأکید می‌کند که با گذشت زمان و مصرف بیشتر برق و گاز در عراق، این مبلغ افزایش می یابد و ممکن است در زمان تسویه حساب کم و زیاد شود.

از سوی دیگر، فیصل العیساوی، عضو کمیسیون مالی در پارلمان عراق در گفت‌وگو با این شبکه قطری تأکید کرد که مبلغ این بدهی ها ثابت نیست زیرا هر روز با استمرار واردات گاز و برق ایران از سوی عراق، افزایش می یابد.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان گفت که این اموال در عراق ضبط شده است بلکه موضوع این است که عراق به علت تحریم‌های آمریکا و محدود ساختن دسترسی ایران به دلار توسط بانک مرکزی آمریکا، نمی‌تواند این اموال را به ایران به دلار پرداخت کند.

العیساوی گفت: اگر ایران این اموال را به دینار عراق بخواهد همین امروز می توان آن را پرداخت کرد اما مساله این است که ایران دلار می خواهد و برای انتقال دلار به ایران موافقت واشنگتن لازم است. به گزارش ایسنا، ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد روز دوشنبه (هجدهم اسفندماه) با «عبدالامیر علاوی » وزیر دارایی عراق ملاقات و مذاکره کرد. در این مذاکرات مسائل مورد علاقه دو طرف منجمله نحوه دریافت مطالبات کشورمان از عراق مورد برسی قرار گرفت.‌ علاوی در این ملاقات اظهار کرد: مطالبات ایران از عراق در اولویت پرداخت‌های ما قرار دارد و پیش بینی لازم در این زمینه انجام  شده است.

 

لاوروف: برای احیای برجام ایران و آمریکا گام‌های همزمان بردارند

وزیر امورخارجه روسیه گفت که ایران و آمریکا می‌توانند برای بازگشت به برجام گام‌های همزمان بردارند.

به گزارش خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه امروز (سه شنبه) در کنفرانس خبری مشترک با همتای اماراتی خود با اشاره به وضعیت کنونی پیرامون توافق هسته‌ای اظهار داشت: از نظر ما برای حل وفصل این چالش، توسعه مراحل همگام، همزمان و مرحله به مرحله که باید توسط ایرانیان و ایالات متحده انجام شود، کاملاً امکانپذیر است چراکه اگر به بحث درباره اینکه چه کسی باید قدم اول را برای بازگشت به تعهدات خود (در برجام) بردارد، ادامه دهیم، مذاکرات ممکن است برای همیشه ادامه داشته باشد.

لاوروف افزود: ما از تصمیم دولت جو بایدن برای بازگشت به برجام استقبال می کنیم. این تصمیم هنوز عملی نشده است، زیرا تا آنجا که من متوجه شدم هنوز روند بررسی چگونگی انجام این کار در جریان است. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه که یک سفر منطقه‌ای را آغاز کرده، قرار است پس از امارات متحده عربی به عربستان و قطر هم سفر کند.

 

منتظر پیشنهادی سازنده از سوی ایران هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام موضع کشورش پیرامون گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره غنی سازی اورانیوم در ایران، تاکید کرد که دولت کشورش خواهان در پیش گرفتن دیپلماسی با ایران است. پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا کنفرانس خبری شب گذشته ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور را منتشر کرده و نوشت که او در پاسخ به این سوال که چه نظری درباره گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد که مطرح کرده بود ایران غنی سازی اورانیوم با مجموعه سوم سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز را آغاز کرده است، گفت: ما در این باره گفته ایم که صبر ما نامحدود نیست و صبرمان به خاطر ماهیت این چالش نمی تواند نامحدود باشد. به خاطر ماهیت این چالش است که هر روزی که می گذرد و به آن پرداخته نمی شود،  نگرانی مان افزایش می یابد.

وی ادامه داد: به همین دلیل است که از روزهای اول این دولت، اقدام به رایزنی با شرکا و متحدانمان و اعضای کنگره کرده ایم تا دیدگاه ها را به اشتراک بگذاریم، رویکردها را همگام سازی کنیم و در نهایت طبق آن رویکرد عمل کنیم. ما این کار را چند هفته پیش وقتی به وضوح گفتیم که آمریکا اگر اتحادیه اروپا پیشنهاد میزبانی نشستی را بدهد، همان طور که پیش تر در چارچوب گروه ١+۵ انجام داده بود، آماده مذاکره مستقیم با ایران هستیم، در سطح تاکتیکی انجام دادیم.

پرایس بیان کرد: ما هنوز بر این عقیده ایم که برنامه هسته ای ایران چالشی است که بهترین راه پرداختن به آن دیپلماسی است. از طرف ما یک دیپلماسی با بصیرت و اصولی،  همگام با شرکا و متحدانمان به سمت هدف نهایی مان خواهد بود. این هدف نهایی وجود ممنوعیت دائمی و قابل راستی آزمایی محدودیت های دائمی و قابل راستی آزمایی برنامه هسته ای ایران برای اطمینان یافتن از این است که ایران هیچ گاه به یک سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند.

واکنش پرایس به گزارش آژانس در پی این مطرح می شود که طبق گزارش شب گذشته عرب نیوز، در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به رصد رویترز رسیده است، آمده که، ایران غنی‌سازی اورانیوم با سومین آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته IR-2M در نیروگاه زیرزمینی نطنز را آغاز کرده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی که به دست رویترز رسیده، آورده است: در ۷ مارس ۲۰۲۱، آژانس تایید می‌کند که ایران تزریق UF6 طبیعی به سومین آبشار از سانتریفیوژهای IR-2M را آغاز کرده است. در این‌ گزارش همچنین آمده است: چهارمین آبشار سانتریفیوژهای IR-2M نصب شده‌اند اما هنوز UF6 طبیعی به آن‌ها تزریق نشده است. پنجمین آبشار سانتریفیوژهای IR-2M در حال نصب بوده و نصب ششمین آبشار از سانتریفیوژهای IR-2M هنوز آغاز نشده است.