بررسی آخرین وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان در کمیسیون اصل ۹۰
بررسی آخرین وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان در کمیسیون اصل ۹۰

  سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از بررسی آخرین وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان در این کمیسیون خبر داد و گفت که قرار است نهایتاً تا پایان فعالیت دولت دوازدهم آیین‌نامه خانوار و سامانه خانوار نهایی شود. علی خضریان با اشاره به جلسه این کمیسیون در خصوص پیگیری و بررسی آخرین وضعیت […]

 

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از بررسی آخرین وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان در این کمیسیون خبر داد و گفت که قرار است نهایتاً تا پایان فعالیت دولت دوازدهم آیین‌نامه خانوار و سامانه خانوار نهایی شود. علی خضریان با اشاره به جلسه این کمیسیون در خصوص پیگیری و بررسی آخرین وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان، گفت: این موضوع با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی اعم از رئیس سازمان امور مالیاتی کشور و غیره مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بر این اساس وزارت راه و شهرسازی متعهد شد از تاریخ ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰ پیامک اطلاع‌رسانی شامل اطلاعات مکانی و هویتی خانوار را برای سرپرستان خانوار ارسال کند تا خانوارها در سامانه املاک و اسکان، اطلاعات ارسالی را تصحیح، تکمیل و تأیید کنند و همچنین آخرین وضعیت اتصال اطلاعات اتباع را به کمیسیون اصل ۹۰ اعلام کند.
وی ادامه داد: همچنین مقرر شد وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ ۱۰ مردادماه سال جاری اطلاعات همه املاک اعم از خانه‌های خالی و پر را به سازمان امور مالیاتی به صورت برخط تحویل دهد؛ در این میان این وزارتخانه متعهد شد حداکثر تا تاریخ ۲۷ تیرماه سال جاری اطلاعات دریافتی از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را به سامانه املاک و اسکان متصل کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سازمان صداوسیما مکلف شد تمام ظرفیت‌های رادیو و تلویزیون را در راستای فرهنگ‌سازی و آموزش مردم بکار گیرد، افزود: همچنین وزارت راه و شهرسازی متعهد شد در راستای افزایش مشارکت مردم در فرآیند خوداظهاری و اطلاع از قانون مالیات بر خانه‌های خالی، کمیته‌ای متشکل از سازمان صداوسیما، نماینده سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های کشور با حضور نماینده کمیسیون اصل ۹۰ برگزار کند. در این میان وزارتخانه مذکور باید تا قبل از زمان خوداظهاری، زیرساخت‌های مورد نیاز جهت اعمال ضمانت اجرایی عدم خوداظهاری را با همکاری شرکت توانیر و دستگاه‌های خدمات رسان فراهم کند.
خضریان با اشاره به دیگر مصوبات جلسه کمیسیون اصل ۹۰ در خصوص پیگیری و بررسی آخرین وضعیت اجرای سامانه املاک و اسکان، تصریح کرد: کمیسیون اقتصادی دولت مکلف شد ظرف مدت یک هفته، جلسه‌ای جهت تعیین آیین‌نامه خانوار برگزار کند و پیگیری‌های لازم جهت تصویب آیین‌نامه موضوع مذکور را در هیئت دولت انجام دهد و نهایتاً تا پایان فعالیت دولت دوازدهم آیین‌نامه خانوار و سامانه خانوار نهایی شود.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز مکلف شد کمیته‌ای را جهت بررسی و تصویب نهایی آیین‌نامه خانوار و سامانه خانوار متشکل از سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سازمان ثبت احوال و کارگروه تعامل‌پذیری با حضور نماینده کمیسیون اصل ۹۰ برگزار کند. سازمان ثبت اسناد و املاک نیز مکلف شد سرویس نقل و انتقالات معاملات املاک را به سامانه املاک و اسکان متصل کند.
این عضو هیات رییسه کمیسیون اصل ۹۰ اضافه کرد: در این میان سازمان امور مالیاتی متعهد شد در راستای اجرای تبصره ۴ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان مالیاتی را تا تاریخ ۱۰ مردادماه سال جاری به سامانه املاک و اسکان متصل کند.
وی افزود: همچنین شرکت توانیر متعهد شد تا ۴ مرداد سال جاری اطلاعات مورد نیاز وزارت راه و شهرسازی را به طور کامل به سامانه املاک و اسکان متصل کند و قبل از شروع اعمال ضمانت‌های اجرایی مربوط به محاسبه تعرفه برق با بالاترین پلکان برای املاک افرادی که در سامانه املاک و اسکان ثبت نام نکرده‌اند را به سرپرستان خانوار در قبوض برق و به صورت پیامک و در قالب برنامه‌های مختلف رادیو و تلویزیون اطلاع‌رسانی کند.
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این جلسه مقرر شد دستگاه‌های مربوطه تکالیف متعهد شده را تا حصول نتیجه پیگیری کنند و گزارش‌های مربوطه را به کمیسیون اصل ۹۰ نیز ارسال کنند.

عضو کمیسیون عمران مجلس:
تشویق مردم به خوداظهاری

تکلیف وزارت راه و شهرسازی است
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: تاکنون در مورد قانون مالیات بر خانه‌های خالی و سامانه املاک و اسکان فرهنگ‌سازی مناسبی صورت نگرفته است، وزارت راه و شهرسازی باید در مورد این سامانه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بیشتری انجام بدهد.
اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی  در رابطه با اهمیت نحوه اجرای قوانینی که در مجلس تصویب می‌شوند گفت: صرف تصویب قانون برای حل مشکلات کفایت نمی‌کند، قانون باید درست هم اجرا بشود یعنی قانون خوب، باید خوب اجرا بشود. برای خوب اجرا کردن قانون باید خوب به مردم اطلاع‌رسانی بشود تا ابهاماتی که در ذهن مردم و کاربران وجود دارد برطرف بشود.
وی افزود: اینطور نیست که هر چیزی که در مجلس به عنوان قانون تصویب می‌شود، مردم دقیقاً متوجه آن بشوند و باید در این زمینه توضیحات مکفی و موثر در قالب‌های گوناگون باشد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در توضیح آخرین وضعیت اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی گفت: قانون مالیات بر خانه خالی هنوز به طور کامل اجرا نشده است، یکی از دلیل این مسئله کندی در اتصال اطلاعات دستگاه‌ها به سامانه املاک و اسکان است.
شاکری افزود: اجرای این قانون به هماهنگی بین دستگاه‌ها بیشتری برای گرفتن اطلاعات با محوریت وزارت راه و شهرسازی نیاز دارد.
عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن اشاره به آثار مثبت سامانه املاک و اسکان در بازار مسکن عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی باید محوریت خودش را در اجرای قانون افزایش بدهد، اگر هم در ارتباط با بقیه‌ی دستگاه‌های اجرایی برای گرفتن اطلاعات مشکلی دارد حتماً به هیئت وزیران بگوید.
وی با تاکید بر اهمیت نقش اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی در اجرای شدن این قانون افزود: تاکنون در مورد قانون مالیات بر خانه‌های خالی و سامانه املاک و اسکان فرهنگ‌سازی مناسبی صورت نگرفته است، وزارت راه و شهرسازی باید در مورد این سامانه فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بیشتری انجام بدهد.
شاکری تاکید کرد: لازم است به مردم این اطمینان داده شود که منافع همه مردم در این قانون در نظر گرفته شده است.
شاکری ضمن ارزیابی خوب از عملکرد وزارت راه شهرسازی در ابتدای کار و بیان ضرورت اصلاح روند موجد در ادامه مسیر اجرای قانون گفت: افراد مسئول خودشان رو به زحمت میندازند ولی افراد غیر مسئول دیگران را متحمل زحمت می کنند. ما باید خودمان را به زحمت بیندازیم که قانون رو درست اجرا کنیم. باید برای رفع ابهام فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی درست انجام بشود.
وی در پایان تاکید کرد : یک مرجع پاسخگوی با حوصله و مردم مدار باید بعنوان مسئول این سامانه گذاشته بشود.