یکی از موضوعات مهم در صعت بیمه موضوع نرخ شکنی است که زیاد از آن سخن رفته است. اما بسیاری از کارشناسان دیگر موضوع نرخ شکنی را امری منسوخ شده تلقی کرده و آن را به شکل دیگری به نام ارائه نرخ غیر فنی تعریف می کنند که گویای همان تعریف اما به شکل دیگری […]
یکی از موضوعات مهم در صعت بیمه موضوع نرخ شکنی است که زیاد از آن سخن رفته است. اما بسیاری از کارشناسان دیگر موضوع نرخ شکنی را امری منسوخ شده تلقی کرده و آن را به شکل دیگری به نام ارائه نرخ غیر فنی تعریف می کنند که گویای همان تعریف اما به شکل دیگری است.
نرخ شکنی عبارت از فروش یا صادرات یک کالا یا خدمات با قیمت کمتر از هزینههای تمام شده، است. در حقیقت، تولیدکنندگان، بازرگانان و ارائه کنندگان کالا و خدمات برای به دست آوردن بازارها، محصولات خود را با قیمتی کم عرضه کنند، برخی کارشناسان معادل فارسی این واژه را «رقابت مخرب» نیز دانستهاند. راهبرد کلی بازارشکنی به حذف رقبا و در اختیار گرفتن بازار مربوط میشود. امکان دارد در بازارشکنی مستمر یا تصادفی سودی که بابت پایین بودن قیمت نصیب مصرفکننده میشود بیش از زیانی باشد که تولیدکننده میبیند. از منظر اقتصادی، بازارشکنی چهار دلیل عمده دارد که عبارتند از «بیرون کردن رقبا و به دست آوردن انحصار بازار حتی با تحمل زیانهای کوتاهمدت»، «کاهش مازاد موقتی ذخائر کالا»، «به دست آوردن سهم از بازار کالای مربوطه» و همچنین «کاهش ضررهای مربوط به کالای فاقد قابلیت رقابت و فروش»؛ به زبان سادهتر، بازارشکنی با هدف حضور در بازارها و به منظور فروش بیشتر و گاهی عرضه کالاها یا خدماتی که به دلیل کیفیت نه چندان مناسب تقاضای اندکی دارند، انجام میشود.
نرخ شکنی در صنعت بیمه شرایط خاصی دارد. امروزه تلاش میشود تا بجای نرخ شکنی بیشتر از اصطلاح ارائه نرخهای غیر فنی استفاده شود. در مجموع میتوان از همان واژه نرخ شکنی را به کار برد ولی برای دقیقتر بودن مفهوم ارائه نرخ غیر فنی گویاتر است. در واقعیت، منظور نرخشکنی به مفهوم قیمت گذاری تهاجمی و اعمال نرخ غیر فنی در بازار بیمه است، زیرا به عقیده بسیاری از کارشناسان، نرخ شکنی رقابتی و ارایه نرخ فنی همواره مضموم نیست، بلکه باعث میشود بازارها رقابتیتر و خلاقانهتر در صنعت بیمه شکل بگیرد که به تبع آن شرکتهای بیمهگر مجبور به کاهش هزینهها و بهبود کیفیت محصول و ارایه خدمات میشوند. البته این دیدگاه مورد پسند همه کارشناسان نیست و بسیاری مخالف آن هستند.
به عقیده بسیاری از کارشناسان در همه رشتهها امکان نرخ شکنی وجود ندارد. به گفته رئیس پژوهشکده پیشین بیمه حدود ۶۰ درصد از رشتههای بیمهای بر اساس سهم از حقبیمه تولیدی، مشمول قیمتگذاری دولتی بوده و یا نرخدهی آنها مشروط به تأیید بیمه مرکزی است، بنابراین بحث نرخشکنی در آنها مصداق ندارد.
در برخی از رشتهها نیز به لحاظ تخصصی و همچنین نیاز به سرمایه بالا امکان نرخ شکنی وجود ندارد. برای بررسی بیشتر این موضوع میتوان به ضریب و نسبت خسارت توجه کرد، چرا که شرکتها اگر با نرخشکنی اقدام به فروش کالاهای خود کنند در بلند مدت با ارائه خسارت ها با مشکلاتی مواجه می شوند. برخی از کارشناسان رشتههای مانند مهندسی، درمان و اموال را از نرخ شکنی دور می دانند.
اما در بعضی از رشتهها شرایط به گونه دیگری است. در رقابت قیمتی در رشتههای مانند درمان وجود ندارد. هرچند ممکن است که در رشته های تکمیلی این احتمال وجود داشته باشد ولی هنوز نمی توان با قاطعیت اعلام کرد، اما در رشتههای بیمه نامه آتش سوزی، بدنه اتومبیل و مسافرتی ارائه نرخهای غیر فنی وجود داشته و میتوان با رصد فروش ان به این مساله پیبرد.
در نهایت میتوان ارائه نرخ غیر فنی یا همان نرخشکنی سبب میشود که وضعیت صنعت بیمه در بلند مدت با مشکلاتی مواجه شود. به همین دلیل ناظر صنعت بیمه باید بر برخی از زوایای فروش بیمه نامهها کنترل بیشتری داشته باشد تا مشکلاتی از این دست رفع شود.
مدیرعامل بیمه ایران در سفر به اردبیل عنوان کرد؛
راه اندازی سامانه بیمه ایران من در راستای اهداف و برنامه های دولت سیزدهم
در راستای فرهنگ سازی حضور در بین همکاران و نمایندگان شرکت ، حسن شریفی رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بیمه ایران به همراه معاونین و مدیران ستادی به استان اردبیل سفر نمودند و در این سفر با مقامات استانی ، بیمه گزاران ، همکاران شعب ونمایندگان
دیدار و گفتگو کردند.
حسن شریفی با حضور در استانداری اردبیل ، با دکتر عاملی استاندار اردبیل دیدار وگفتگو نمود . در این دیدار شریفی ، با ارائه گزارشی از آمار و عملکرد بیمه ایران ، تصریح کرد : بیمه ایران در راستای اهداف و برنامه های دولت سیزدهم گام برداشته و با تغییر نگرش نسبت به نحوه ارائه خدمات بهتر و مطلوب تر به بیمه گزاران ، به راه اندازی سامانه بیمه ایران من اقدام نموده و از این طریق پرداخت خسارت و صدور برخط بیمه نامه برای بیمه گزاران و زیاندیدگان ،تسهیل نموده است و حمایت شما از این طرح موجب برخورداری بیشتر از این طرح خواهد شد.
عاملی استاندار اردبیل نیزضمن تشکر از خدمات بیمه ایران اظهار داشت : بیمه ها نقش مهم و قابل توجهی در کمک به دولت و کاهش فاصله بین استان های کم برخوردار با استانهای برخوردار ایفا می کنند . برای کاهش این فاصله ، بیمه ها می توانند نقش مهم و قابل توجهی را برای کمک به دولت داشته باشند و در این راستا بیمه ایران تاثیرگذاری و نقش آفرینی مهمی دارد .
رئیس هیات مدیره بیمه ایران همچنین با حضور در اداره کل اموراقتصادی و دارایی استان اردبیل ، ضمن تشکر از وی و سایر کارکنان سازمان متبوع ، به ارائه آمار و عملکرد و طرح های توسعه خدمات الکترونیک بیمه ایران پرداخت و آمادگی این شرکت را در راستای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف این استان اعلام نمود.
یعثوب نژادمحمد مدیرکل اموراقتصادی و دارایی استان اردبیل هم ضمن تشکر و قدردانی از حضور مدیرعامل بیمه ایران در استان به نقش بیمه در حمایت از تولید و اعتمادسازی در راستای امنیت اجتماعی پرداخت و با اشاره به بالابودن ظرفیت بیمه در کشور ، متمرکز شدن صدور بیمه نامه ها در داخل استان را خواستار شدند.
به گزارش روابط عمومی بیمه ایران ، شریفی وهیات همراه ، همچنین بازدید هایی از بیمه گزاران مهم استان از جمله رستمی مدیر مجموعه دهکده گردشگری و توریستی حیران ، جعفری مدیر کارخانه استیل ریزان سبلان، رئیسی مدیر کارخانه آب معدنی پاک سبلان(واتا) دیدار و گفتگو نمود و ضمن ابراز خرسندی بابت این همکاری و انتخاب بیمه ایران بعنوان بیمه گر این مجموعه ها ، از روابط و همکاریهای آنان تشکر نموده و نسبت به ارائه خدمات بهتر و مطلوب تر قول مساعد داد.
سید ناصررییسی مالک کارخانه آب معدنی واتا ، ضمن قدردانی ، بابت ارائه خدمات بهینه ارائه شده توسط بیمه ایران و ابراز امیدواری از عدم بروز هرگونه حادثه و رعایت اصول ایمنی در کارخانه اظهار داشت : اطمینان داریم که در صورت بروز هر گونه اتفاق برای کارخانه و کارگران، بیمه ایران حامی ما بوده و خسارات را جبران خواهد کرد. ما همیشه ترجیح داده ایم با بزرگترین شرکت بیمه ای همکاری داشته باشیم.
شریفی در ادامه سفر به استان اردبیل ، با حضور در شعبه پارس آباد ، یکی از دورترین شعب مرزی کشور و دیدار با کارکنان و تعدادی از نمایندگان این شعبه و پس از شنیدن مشکلات و نقطه نظرات همکاران ونمایندگان ، اظهار داشت : حضور در بین همکاران ( اعم از کارکنان و نمایندگان ) که نقش اصلی را در اعتبار و زنده بودن شرکت ایفا می کنند ، یکی از سیاست هایی مدیریت جدید شرکت است ، ما به دنبال شنیدن صحبتهای همکاران و پیشنهادات آنها در اداره امور شرکت هستیم ، بارها این موضوع را مطرح کرده ام که در عین اینکه دولتی هستیم اما تلاش داریم با تفکر بخش خصوصی کار کنیم . وی با اشاره به دغدغه هیات مدیره در خصوص معیشت همکاران افزود: با اقدامات صورت گرفته ودریافت مجوز ، وام همکاران و تسهیلات همکاران نماینده نیز ، پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل بیمه ایران با اشاره به بررسی های انجام گرفته درترکیب پرتفوی شعبه در سال ۱۴۰۱ ، از کارکنان و نمایندگان استان و پارس آباد درخواست نمودند تا نسبت به عملکرد شرکت در این استان و شعبه بازنگری کرده تا هم جلوی زیان گرفته شود و هم شعبه از حالت تک محصولی خارج گردد .
شریفی با بیان اینکه سامانه بیمه ایران من برای سرویس دهی بهتر به بیمه گزاران ، بدون نیاز به حضور در شعب ، راه اندازی شده تا به راحتی ، بیمه نامه های خود را با کد نمایندگی تمدید و صادرکنند و این طرح ، فرصت خوبی برای بازاریابی نمایندگان می باشد ، انتظار می رود شبکه فروش با توسعه فعالیت و عزم بیشتر خود را با این سامانه وفق دهند.
مدیر عامل در ادامه برنامه های استانی خود ، در دیدار با بازنشستگان و اعضای انجمن صنفی نمایندگان این استان ،که در فضایی بسیار صمیمی برگزار گردید، ضمن شنیدن صحبت های همکاران بازنشسته و همچنین اعضای انجمن صنفی ، از تمامی زحماتی که در طول دوران خدمت عزیزان بازنشسته صورت گرفته تشکر و قدردانی نمود و گفت : این فرهنگ سازی باید ادامه داشته باشد تا ضمن تقویت ارتباط بین همکاران ، انگیزه و انرژی مثبت بیشتری هم تزریق شده و ارتباط بین همکاران بیش از گذشته حفظ گردد. به همه مدیران کل استانها توصیه می کنم که هر ماه به یکی از بازنشستگان سر بزنید و احوالات آنها را جویا شوید.
شریفی افزود جلسه شورای معاونین بیمه ایران با هدف عدم تمرکز امور شرکت در ستاد مرکزی با حضور اعضای این شورا در یکی از دورترین شعبه مرزی کشور برگزار شد و تصمیمات مهمی مربوط به شرکت ، علی الخصوص مشکلات مربوط به استان اردبیل گرفته شد که ادامه این مسیر میتواند برکات بالایی برای شرکت داشته باشد.
تصویب افزایش سرمایه ۱۴۰ میلیارد تومانی فرابورس
مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فرابورس ایران برگزار شد و طی آن افزایش سرمایه ۲۰ درصدی «فرابورس» از محل سود انباشته و اندوخته احتیاطی به تصویب رسید.مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فرابورس ایران با حضور ۵۰.۹ درصد از سهامداران و هیئتمدیره شرکت برگزار شد و طی آن افزایش سرمایه ۲۰ درصدی «فرابورس» از محل سود انباشته و اندوخته احتیاطی به تصویب رسید. در افزایش سرمایه ۱۴۰۰ میلیارد ریالی شرکت فرابورس (معادل ۲۰ درصد)، مبلغ ۸۵۰ میلیارد ریال معادل ۱۲ درصد از محل سود انباشته و مبلغ ۵۵۰ میلیارد ریال معادل ۸ درصد از محل اندوخته احتیاطی تأمین شد.بدین ترتیب با این افزایش سرمایه، سرمایه فرابورس از ۷,۰۰۰ میلیارد ریال به ۸,۴۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.میثم فدایی واحد، مدیرعامل فرابورس ایران در این مجمع با اشاره به اینکه موضوع افزایش سرمایه در مجمع سالیانه خردادماه مطرح شده بود، گفت: دلیل این افزایش سرمایه بحث تطابق با الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر حداقل سرمایه بورسهاست.وی با تأکید بر افزایش حجم معاملات فرابورس طی سالهای اخیر با توجه به اجرای عملیات بازار باز، معاملات صندوقهای قابل معامله و سایر ابزارهای معاملاتی، عنوان کرد: با اجرای فرایند افزایش سرمایه علاوه بر رعایت الزامات سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت فرابورس ایران مشمول معافیت مالیاتی پیشبینیشده در بودجه نیز میشود.