برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم
برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم

وزیر اقتصاد گفت: امسال هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین و تغییر الگوی مصرف نداریم و اگر روند فعلی مصرف بنزین ادامه یابد احتمال واردات بنزین وجود دارد. احسان خاندوزی گفت: در حال حاضر ما با رشد نقدینگی ۳۵ درصدی در تیر ۱۴۰۱ مواجه هستیم که نسبت به تیر سال قبل ۴۴/۰۲ درصد روند کاهشی […]

وزیر اقتصاد گفت: امسال هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین و تغییر الگوی مصرف نداریم و اگر روند فعلی مصرف بنزین ادامه یابد احتمال واردات بنزین وجود دارد.

احسان خاندوزی گفت: در حال حاضر ما با رشد نقدینگی ۳۵ درصدی در تیر ۱۴۰۱ مواجه هستیم که نسبت به تیر سال قبل ۴۴/۰۲ درصد روند کاهشی داشته ایم. البته تورم باتوجه به جنگ روسیه و اوکراین، جهان و همچنین کشور‌های اروپایی، آمریکایی و حتی ایران را هم تحت تاثیر قرار داده است.
به گفته او، از جهت قدرت خرید در خرداد و تیر به طبقات متوسط جامعه فشار وارد شد که ریاست جمهوری دستور بسته کوتاه مدت برای مهار کردن تورم به تمامی دستگاه‌ها ابلاغی اعلام کرد. وضعیت فعلی در کشور ایجاد شده مطلوب نیست، ولی امیدواریم بتوانیم به اهدافی که بانک مرکزی در این زمینه تعیین کرده نزدیک شویم تا فشار‌ها کاهش پیدا کند. در حال حاضر ۱۵۰۰ شرط دست و پا گیر برای ۲۷۰۰ مجوز کسب و کار طی یک سال گذشته برداشته شد.
به گفته وزیر اقتصاد، شاخص تورم فعلی به هیچ وجه برای دولت رضایت بخش نیست و با اهداف تورمی دولت سیزدهم فاصله دارد. در حوزه سرمایه گذاری خارجی هم حجم تجارت افزایش پیدا کرده است. به طوری که از شهریور سال گذشته تا پایان خرداد ۹۲ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور بود. اگر با دوره مشابه سال گذشته مقایسه کنیم چیزی بالغ بر ۲۲ میلیارد دلار افزایش تجارت با کشور‌های مختلف داشته ایم.
وزیر اقتصاد گفت: همچنین رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۹ از ۱ درصد به ۳/۴ درصد، صادرات نفت ۵/۶ درصد در سال ۹۹ به ۹/۷ درصد در سال ۱۴۰۰ و ۱۱ برابر نسبت به ۴ ماه اول ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرده است. رشد سرمایه‌گذاری خارجی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ تقریباً ۲ برابر شده و به حدود ۵ میلیارد دلار رسیده است.
به گفته خاندوزی، ۶۰۰ هزار نفر تا هفته گذشته از وام خرد بدون ضامن استفاده کردند.
به گفته او، آمریکا در این مدت از تمام ابزار فشار خود استفاده کرده تا وضعیت بدتر نشود. برای هر ۲سناریوی رفع یا باقی ماندن تحریم‌ها، پیشنهاداتی روی میز دستگاه اجرایی کشور آماده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یا اشاره به قیمت بنزین گفت: امسال هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین و تغییر الگوی مصرف نداریم. صرفاً نباید به سمت متغیرهای قیمتی بنزین برویم بلکه باید از متغیرهای غیرقیمتی هم استفاده کنیم. اگر روند فعلی مصرف بنزین ادامه یابد، احتمال واردات بنزین وجود دارد مگر اینکه سقف مصرف بنزین کنترل شود.
خاندوزی گفت: برنامه سال ۱۴۰۲ برای قیمت بنزین هنوز آماده نیست و نمی‌توان در مورد آن صحبت کرد. باید از یک سری متغیرها برای کنترل مصرف بنزین استفاده کنیم.
به گفته او، درآمد صادرات نفت در پارسال نسبت به سال قبل آن به ۱۱ برابر رسید و سال ۱۴۰۱ این عدد به ۵ برابر خود نسبت به سال قبلش رسیده است. قطعاً شاخص تورم با آنچه هدف ما در برنامه اقتصادی است بسیار فاصله دارد و ما در جهت کاهش تورم اقدامات متعددی برای همه دستگاه‌ها در نظر گرفته‌ایم.
خاندوزی گفت: همچنین بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار از اعتراضات یارانه‌ای پذیرفته شده است و قرار وزارت رفاه برنامه جدید ارائه کالابرگ الکترونیکی یارانه‌ها را تا شهریور ماه به ستاد اقتصادی دولت اعلام کند.

 

 

 

مشکلی در تأمین گندم و نان تا آخر سال نداریم
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تا اسفند ماه سال ۱۴۰۱ هیچ مشکلی برای تأمین نان و گندم نداریم.
سید جواد ساداتی‌نژاد درباره اینکه آیا مصرف نان در جامعه عشایر به دلیل تورم بالا رفته و آیا سهمیه برای آنان در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: نه تنها در عشایر بلکه سایر بخش‌ها مثلاً شهرهای گردشگری هم اگر میزان مصرف بیشتر شود سهمیه اختصاص می‌یابد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تا اسفند ۱۴۰۱ هیچ مشکلی برای تأمین نان و گندم نداریم.
وی همچنین با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در بلندمدت و میان‌مدت به نفع بخش تولید خواهد بود، با این حال این امر در کوتاه مدت استرس‌هایی را به تولید وارد کرد و هنوز هم ادامه دارد.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه در صادرات محصولاتی همچون ماکارونی محدودیتی برای واردات گندم نداریم، ادامه داد: در این حوزه مشکل صادرات مربوط به نرخ پایه صادراتی گمرکی می‌شود که صحبت کرده‌ایم تا مشکل رفع شود.
وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره اینکه با توجه به افزایش تولید مرکبات و میوه، آیا تلاشی برای توسعه صادرات به بازار روسیه و چین اقدامی صورت گرفته است، گفت: در سال جاری وضعیت تولید مرکبات قابل توجه است.

 

 

 

۷۰۰ میلیون یورو تفاهم‌نامه خودرویی امضا شد
معاون وزیر صمت گفت: با حضور در نمایشگاه خودروی روسیه توانستیم ۷۰۰ میلیون یورو تفاهم‌نامه را به امضا برسانیم که تا به نتیجه رسیدن آنها را پیگیری خواهیم کرد.
علیرضا پیمان‌پاک اظهار کرد: توسعه تجارت غیرنفتی بر مبنای برنامه‌ای طرح‌ریزی شد و با تبیین یک نقشه راه، حرکت برای دستیابی به توسعه تجارت را آغاز کردیم. در گام نخست در این برنامه هدف افزایش صادرات تا سال ۱۴۰۴ از ۳۵ میلیارد دلار به ۷۰ میلیارد تعیین شد که در همین راستا تاکنون نیز موفقیت‌آمیز عمل شده که آمار نیز رشد ۳۹ درصدی در سال گذشته و ۲۱ درصدی در پنج ماه امسال را نشان می‌دهد.
وی تاکید کرد: در کشورهای هدف و در کل زنجیره تجارت قوانین، شرایط لجستیکی، موارد پولی، مالی و بانکی را هدفمند کردیم و مشکلات تجاری را ثمربخشی پیگیری کردیم.
وی افزود: با این روند حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی را برنامه‌ریزی کردیم که یکی از آنها حضور در نمایشگاه خودروی روسیه بود که توانستیم ۷۰۰ میلیون یورو تفاهم‌نامه را به امضا برسانیم که تا به نتیجه رسیدن آنها را پیگیری خواهیم کرد.
پیمان‌پاک تصریح کرد: مسیر عضویت در این سازمان در حال طی شدن است اما باید توجه داشت، شانگهای یک پیمان سیاسی و امنیتی است که باید از آن استفاده اقتصادی کنیم.

 

 

ورود ۱۸ کشتی گندم و ۱۸ کشتی روغن خام به بنادر مازندران
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران، مهم‌ترین و شاخص‌ترین اقدامات انجام گرفته از سوی شرکت بازرگانی دولتی ایران در این استان شمالی کشور را از آغاز فعالیت دولت سیزدهم اعلام کرد.
عباسعلی وفایی‌نژاد با اعلام اینکه در زمینه محصول استراتژیک گندم، خرید تضمینی این محصول از ۶۹ هزار تن به ارزش ۳۵۶ میلیارد تومان در سال گذشته به ۸۳ هزار و ۴۰۰ تن به ارزش ۹۷۲ میلیارد تومان در سال جاری رسیده است، گفت: خرید تضمینی گندم در استان مازندران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۲۱ درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه ۹۴۴ میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان مازندران، معادل ۹۷ درصد از کل پول آن‌ها بابت خرید تضمینی گندم پرداخت شده است، اظهار کرد: خرید تضمینی کلزا نیز ۲ هزار و ۷۰۰ تن به ارزش ۵۸ میلیارد تومان است که ۱۰۰ درصد مطالبات کلزاکاران پرداخت شده است.
وی با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون، ۱۸ فروند کشتی به وزن ۹۰ هزار و ۶۲۵ تن گندم از طریق بنادر امیرآباد و فریدونکنار وارد این استان شده است، خاطرنشان کرد: در این مدت، ۱۸ فروند کشتی دیگر به وزن ۸۷ هزار و ۷۴۶ تن روغن خام خوراکی از طریق بنادر نکا، امیرآباد و نوشهر وارد کشورمان شده است.

 

افزایش ۶۴ درصدی درآمد صادرات گاز
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همزمان با هفته دولت اعلام کرد که در سال نخست فعالیت دولت سیزدهم، شاهد افزایش ۶۴ درصدی درآمد صادرات گاز و بهره‌برداری از ۵۰۳ کیلومتر خطوط انتقال گاز جدید بودیم.
مجید چگنی با بیان اینکه دولت مردمی سیزدهم نشاط و تحرک در صحنه اجرایی کشور ایجاد کرده است، گفت: انگیزه بالا، روحیه پرکالری و تلاش و جهاد مستمر از ویژگی‌های جدایی‌ناپذیر ارکان دولت است و در مسیر عدالت و پیشرفت و توسعه همه جانبه اقتصادی پیشرفت داشته‌ایم.
وی درباره بهره‌برداری از طرح‌های گازرسانی در هفته دولت توضیح داد: امروز شاهد بهره‌برداری از خطوط لوله انتقال گاز و گازرسانی به ۱۶ شهر و ۱۰۹۱ روستا و بالغ بر ۱۹۵۹ صنعت این مرز و بوم با ۱۰ هزار ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم.
وی گفت: در این آیین همچنین آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۹ شهر و ۹۲۸ روستا و بیش از ۲ هزار صنعت دیگر نیز با اعتباری بیش از ۵۳ میلیارد ریال آغاز می‌شود.
چگنی افزود: همان‌گونه که می‌دانید بیش از ۷۵ درصد سبد انرژی کشور با ۳۰ میلیون واحد اشتراک شامل خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی به گاز طبیعی وابسته است و این مبالغه نیست اگر بگوییم صنعت گاز قلب تپنده اقتصاد کشور است.

 

 

۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک مشمول پاداش صرفه جویی شده‌اند
سخنگوی صنعت برق گفت: از تعداد ۴۰میلیون قبض که از ابتدای تابستان صادر شده ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک مشمول دریافت پاداش صرفه جویی شده اند.
مصطفی رجبی مشهدی اظهار داشت: با بیان اینکه تابستان امسال در مقایسه با سال گذشته، با همکاری کلیه مشترکین و همدلی و کمک مردم عزیز و البته همت همکاران صنعت برق به خوبی مدیریت شد، گفت: خوشبختانه امسال در بخش خانگی خاموشی نداشتیم و ۸۵۰ میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی به مردم پرداخت کردیم و حتی موفق شدیم در دوره مدیریت مصرف ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته برق بیشتری به صنایع انرژی بر تحویل دهیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: صنعت برق مفهومی به نام انعطاف پذیری دارد و به این معناست؛ که مصرف کننده بزرگ می‌تواند با موکول کردن ساعت مصرف برق خود به زمان‌های غیر از ساعات اوج مصرف و یا جابجایی بار برق خود را تأمین نماید و امسال خوشبختانه توانستیم در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته انرژی تحویلی به صنایع را ۱۴ درصد افزایش دهیم به طوری که ۱۷ درصد در بخش فولاد، بیش از ۱۰ درصد در حوزه سیمان، بیش از ۱۸ درصد در حوزه آلومینیوم و سایر بخش‌ها انرژی بیشتری تحویل مشترکان صنعتی دادیم که البته آنها هم همکاری خوبی با ما داشتند.