برنامه‌نویسی برای برنامه‌نویسی
برنامه‌نویسی برای برنامه‌نویسی

جمله ـ گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد، ۷۰ درصد احکام برنامه ششم اجرا نشده است. این درحالی که یک سال نیز اجرای این برنامه تمدید شده است.به رغم اینکه در شهریور سال گذشته برنامه ششم تمدید شد. اما طبق اظهارات محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس فقط ۳۰ درصد احکام برنامه […]

جمله ـ گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد، ۷۰ درصد احکام برنامه ششم اجرا نشده است. این درحالی که یک سال نیز اجرای این برنامه تمدید شده است.به رغم اینکه در شهریور سال گذشته برنامه ششم تمدید شد. اما طبق اظهارات محمد جواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس فقط ۳۰ درصد احکام برنامه ششم اجرا نشده است. او معتقد است، باید در برنامه هفتم تدابیری اندیشید تا برنامه به طور کامل اجرایی شود. او گفت: اجازه نمی دهیم قوانین دست و پاگیر جلوی تولیدات بخش کشاورزی را بگیرد زیرا وظیفه ما حمایت از تولید است.
محمد جواد عسکری افزود: این بخش چهار میلیون بهره بردار دارد. در راستای امنیت غذایی تاثیرگذارین بخش است و نگاه ما این است که در این بخش با نقشه راه حرکت کنیم.
رییس کمیسیون کشاورزی‌مجلس افزود: ۵۰۰ میلیون نفر از از جمعیت همسایگان ما علاقمند به محصولات ما هستند. این موضوع یک فرصت و ظرفیت است و قطعا از صادرکنندگان حمایت خواهیم کرد. در این راستا نیز قوانین خوبی تصویب کردیم.
او افزود: در برنامه های توسعه کشور آمده است که گذاشتن تعرفه بر روی محصولات کشاورزی در حوزه صادرات تحت هر شرایطی ممنوع است و در بودجه ۱۴۰۱ بند “ش” تبصره ۸ اعلام کردیم که هرگونه اعمال تعرفه بر صادرات محصولات کشاورزی ممنوع است مگر اینکه دستگاه های متولی ۶ماه قبل اعلام کنند. عسکری همچنین گفت: مجلس و کمیسیون کشاورزی با تمام توان از صادرات حمایت می کند و در این راستا با جدیت از تولید نیز حمایت خواهیم کرد. تا افق ۱۴۰۴ باید کشور با تمام ظرفیت هایش در بخش کشاورزی به نقطه مطلوب برسد تا تولیدکننده، مصرف کننده و صادرکننده مشکلی نداشته باشند. او همچنین در خصوص مالیات بر ارزش افزوده محصولات کشاورزی نیز گفت: مالیات بر ارزش افزوده در بخش کشاورزی پذیرفته نیست، زیرا بخش کشاورزی موجود زنده است که با توجه به موقعیت زمانی و مکانی باید تولیدات صورت گیرد. البته بحثی که در این میان وجود دارد این است که باید قانون را سهل الوصول‌تر و مسیر را برای تولید هموارتر کنیم. عسکری افزود: قوانین دست و پاگیر را نمی پذیریم و برنامه ریزی‌ های لازم صورت گرفته که صادر کننده و وارد کننده بتوانند با خیال راحت به فعالیت خود ادامه دهند. اجازه نمی دهیم قوانین دست و پاگیر جلوی تولیدات بخش کشاورزی را بگیرد زیرا وظیفه ما حمایت از تولید است. در همین رابطه بذرپاش رییس وقت دیوان محاسبات اواخر مهرماه سالجاری با تاکید بر اینکه از ۷۰ حکم موجود در حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در برنامه ششم توسعه حدود ۲۳ درصد به صورت کامل محقق شده است، عنوان کرد: ما بقی احکام یا محقق نشده اند و یا اینکه بخشی از آن به تحقق پیوسته است. برخی از احکام که در برنامه ششم توسعه دیده شده از جنس سیاست بوده و حضور آنها در برنامه ششم اشتباه است. رئیس کل وقت دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه بطور مثال برخی از احکام نیز مانند خرید تضمینی گندم طی سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ اجرا شده ‌است، گفت: در زمینه میزان رعایت ذخایر راهبردی و کالاهای استراتژیک، احکام برنامه ششم توسعه رعایت شده هرچند در برخی از مقاطع سال این میزان کمتر از حد تعیین شده بوده اما وضعیت فعلی مناسب است. وی با اشاره به اینکه احکام برنامه ششم در زمینه الگوی کشت رعایت نشده‌اند اما اخیرا شاهد بودیم که دولت برنامه‌ای را در این خصوص ابلاغ کرده است، افزود: در زمینه صرفه جویی در مصرف آب نیز احکام برنامه ششم در حالی رعایت نشده‌اند که ۹۰درصد منابع آب در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود و صرفه جویی حداقلی می‌توان ذخیره آبی زیادی برای کشور به همراه داشته باشد اما اقدامات انجام شده کمتر از ۱ درصد صرفه جویی در مصرف منابع آبی را به همراه داشته‌اند.موضوعات حوزه زهکشی اراضی استان‌های شمال کشور نیز به خوبی اجرا نشده‌اند در حالی که اگر در این استان‌ها شاهد زهکشی مناسب اراضی زراعی بودیم می‌توانستیم نیاز کل کشور به برنج را تامین کنیم.