گروه سیاسی جمله – پیشتر در همین صفحه برای مخاطبان روزنامه «جمله» نوشته بودیم انتخابات مجلس آینده، یکی از جدیترین صحنههای رویارویی «جبهه پایداری» با شرکای سابق خود و بزرگان جریان اصولگرایی است و این جبهه تلاش خواهد کرد به لطایفالحیل هیأت رییسه مجلس را تمام و کمال به یاران خود ببخشد و کنترل مجلس را در دست بگیرد.
این حزب سیاسی که البته هیچ مناسبتی با حزب بهمعنای مدرن خود ندارد و تاحدی هم مردمسالاری آنان با مردمسالاری پذیرفتهشده، متفاوت و حتی مغایر است تا امروز کمکم و بهصورت خزنده موفق شد به اهداف اصلی خود نزدیک شود و این روزها بزرگان این جریان سیاسی، با اعتماد به نفس بیشتری حرف میزنند و پدرخواندههای سابق خود را نادیده میگیرند و به باور ما و با حمایتی که از بخشهای مختلف حاکمیت میگیرند، طی روزهای آینده ممکن است فضا به نفع جبهه پایداری پیش برود.
اتفاقی که برای «اسحاق قالیباف» رسانهای شد و «محمدباقر قالیباف» هنوز در این خصوص که چرا فرزندش باید تقاضای اقامت در کانادا بدهد آن هم در شرایطی که جوانان بیشماری با انواع مشکلات دست به گریبان هستند اما در کشور ماندند، افکار عمومی را بیش از گذشته، خشمگین کرده و حتی موجب شود برخی از سرِ لج با رییس فعلی مجلس، به لیست جبهه پایداری رأی بدهند و این موقعیت جبهه پایداری را تقویت خواهد کرد و آسیبی جدی به شورای ائتلاف است.
نکته مهم بعدی این است که فضای سرد و ساکتی که بر انتخابات حاکم است بهویژه در کلانشهرها نیز در نهایت میتواند به موفقیت نامزدهای بیشتری از این جبهه منجر شود که خیلی روی خوشی به مشارکت حداکثری ندارند چون میدانند یک حزب حداقلی هستند و درصویت تحقق مشارکت حداکثری، بازنده میدان میشوند.
در چنین شرایطی، جبهه پایداری اقدام به نشست با برخی دیگر از احزاب اصولگرا پرداخت و در نهایت هم ابایی ندارد از اینکه بگوید افرادی چون باهنر و قالیباف و حداد عادل را قبول ندارد و به دنبال لیستی جداگانه و طبیعتاً با محوریت نیروهای اصلی خود برای مجلس دوازدهم در روز
۱۱ اسفند است.
در سوی مقابل شورای ائتلاف که از نظر برخی تحلیلگران جبهه اصولگرایی، بیشتر به دنبال منفعت گروهی و تأمین منزلت برای یاران و وفاداران به خود است، روزبهروز وضعیتی متزلزلتر پیدا میکند و با ماجرای اسحاق قالیباف، گویا بهنوعی آچمز شده است و حرفی برای گفتن ندارد.
«حمید رسایی» مسئول کمیته انتخابات جبهه شریان در پاسخ به سوالی در مورد ائتلاف شریان با سایر گروههای سیاسی و راهبرد این جبهه در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: اولویت اول شریان از ابتدا این بود که مجموعههای منتقد شورای ائتلاف را دور هم جمع کند تا بر اساس شاخصههای تعیین شده و شایستهگزینی و نفی سهمیهبندی، برای تهران لیست ارائه دهند.
وی با اشاره به رایزنی شریان با برخی گروههای سیاسی جریان اصولگرا، افزود: با «شورای وحدت»، «مصاف» و «رزما» و مجموعههای دیگر گفتوگوهایی داشتیم و بسیاری از این تشکلها به ائتلاف پیوستند که درنهایت «ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» (اُمناء) شکل گرفت.
مسئول کمیته انتخابات جبهه شریان با بیان اینکه تلاش میکنیم گروههای بیشتری از جریان اصولگرا به این مجموعه بپیوندند، تأکید کرد: با اینحال اگر این امر محقق نشد، تلاش میکنیم اشتراکات ما در معرفی لیست با این گروهها حداکثری باشد و با اشتراک حداکثری وارد انتخابات شویم.
رسایی به بررسی گزینهها در «اُمناء» اشاره کرد و گفت: بنای امناء بر این است، افرادی که بر اساس شاخصها امتیاز بیشتری بیاورند به مردم معرفی شوند.
وی با بیان اینکه برای ما مهم است گزینهای معرفی کنیم که استقلال داشته باشد و خود را پاسخگوی مردم بداند، نه جریانات قدرتمند پشت صحنه، اظهار کرد: نمایندهای که نه «وکیلالدوله» باشد، نه «خصمالدوله»، نه در برابر دولت سنگاندازی کند، نه کارش مدح و ستایش دولت باشد. چرا که وقتی نماینده استقلال داشته باشد بر اساس مصالح ملی عمل میکند اما اگر به احزاب و گروهها و پدرخواندهها وابستگی داشته باشد، دیگر نماینده مردم نیست.
مسئول کمیته انتخابات جبهه شریان افزود: ما به دنبال این هستیم که ترکیبی از نیروهای شناخته شده که در بزنگاهها امتحان پس داده باشند را به مردم معرفی کنیم. افرادی که فقط برای پشت میز رفتن آماده نباشند، بلکه برای روی مین رفتن هم آماده باشند.
رسایی در پاسخ به سوالی درمورد نسبت شریان با لیست «شورای وحدت» با بیان اینکه مصاحبه اخیر او با یک رسانه، چند هفته قبل انجام شده بود، تأکید کرد: در همان زمان گفتوگو صراحتا به شورای وحدت اعلام کردیم که در عمل باید به شاخصگرایی و نفی سهمیهباندی پایبند باشد. تأکید کردیم فردی مثل آقای باهنر با شاخصهای ما همخوانی ندارد و اگر تصور شورای وحدت این است که در ائتلاف با ما میتواند به گزینهای مثل باهنر برسد، از ابتدا اعلام کردیم که چنین امری ممکن نیست.
وی همچنین در مورد نسبت شریان با شورای ائتلاف، تصریح کرد: اساساً شریان برای زدن زیر میزشورای ائتلاف تشکیل شده و هر چند در امور متعددی اشتراک داریم، ولی چون از نظر روش و منش انتخاباتی با شانا و تیم آقای قالیباف اختلاف داریم، دنبال ارائه لیست جدا هستیم.
مجموعه این اظهارنظرها و اتفاقاتی که در پشت پرده جاری است نشان از رقابت جدی اصولگرایان با هم دارد، رقابیت که بهاندازه رقابت آنان با اصلاحطلبان در سالهای گذشته میتواند پرحذف و حاشیه باشد.
- نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی