ماهور مهراد/ شیوع ویروس کرونا در کشور، بر شیوه برگزاری نشست های سازمان ها تاثیر گذاشته است و اغلبِ آنها را به برگزاری به شیوه ویدیوکنفرانس مجبور کرده است. این در حالی است که هیچ نشست خبری نیز به رغم هر ساله در این ایام، نیز برگزار نشده است. نشست پایان سال شورای […]
ماهور مهراد/
شیوع ویروس کرونا در کشور، بر شیوه برگزاری نشست های سازمان ها تاثیر گذاشته است و اغلبِ آنها را به برگزاری به شیوه ویدیوکنفرانس مجبور کرده است. این در حالی است که هیچ نشست خبری نیز به رغم هر ساله در این ایام، نیز برگزار نشده است. نشست پایان سال شورای مدیران سازمان بنادر و دریانوردی نیز آخر هفته گذشته به صورت ویدئو کنفرانس و با حضور مدیرعامل و اعضای هیات عامل این سازمان آغاز به کار کرد.
محمد راستاد در ابتدای نشست پایان سال شورای مدیران سازمان بنادر و دریانوردی که به صورت ویدئو کنفرانس در حال برگزاری است، گفت: در این همایش نیم روزی، به مهم ترین و کلیدی ترین مسائل و موضوعات چالشی بنادر پرداخته می شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان عملکرد مطلوب این سازمان در سال ۹۸ به رغم تحریم ها و فشارهای اقتصادی، خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی به اذعان و تأکید همه مقامات کشور، کارنامه بسیار خوبی در پشتیبانی از تجارت خارجی ایران در سال جاری داشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با قدردانی از همه مدیران ستادی و بنادر بابت دستاوردهای قابل توجه در سال ۹۸، با وجود شرایط خطیر حاکم بر تجارت خارجی کشور، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم سال آینده، توأم با رفع محدویت ها و مشکلات برای بخش تجارت برون مرزی ایران باشد و به موازات آن، سازمان بنادر نیز بتواند در اقتصاد ملی و تجارت خارجی کشور، نقش آفرینی بیشتر و بهتری داشته باشد.
این در حالی است که به عنوان مثال در بندر ترانزیتیِ انزلی در شمال کشور، در سال جاری حدود ۹۰۰ هزار تن تخلیه و بارگیری داشته و روند از نظر جذب کشتی و جذب کالا مطلوب است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران در همین زمینه با اشاره به اینکه در تلاشیم با بهبود کیفیت زیرساختها و تجهیزات بندری بتوانیم گامهای مثبتی در راستای ارتقای بهرهوری و رقابتپذیری بندر انزلی برداریم، گفت: برخی از پروژههای توسعهای در مراحل نهایی اجرای خود قرار دارند و در آینده نزدیک شاهد بهرهبرداری از آنها خواهیم بود. وی با بیان اینکه بخش خصوصی استقبال خوبی برای سرمایه گذاری در بندر انزلی دارد، تصریح کرد: تاکنون ۲۱۵ میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در حوزه تأسیسات روبنایی و نگهداری کالا در انزلی انجام شده و ۷۵ میلیارد تومان دیگر نیز در دست مذاکره است.
وی با بیان اینکه ظرفیت بنادر تحت مالکیت سازمان بنادر و دریانوردی در نوار شمالی حدود ۳۰ میلیون تن است، گفت: هنوز ظرفیتهای خالی فراوانی داریم که برای بهرهبرداری و رسیدن به این ظرفیتها نیازمند توسعه مراودات با کشورهای منطقه هستیم.
راستاد با بیان اینکه از نظر کیفیت زیرساختها و عملیات بنادر به دنبال این هستیم که بتوانیم با بالاترین بهره وری و کمترین هزینه خدمات مورد نیاز ناوگانها و صاحبان کالا را ارائه دهیم، ادامه داد: امیدواریم این اقدامات منجر به بهبود وضعیت بنادر کشور از نظر جذب کشتی و کالا شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: سازمان بنادر و دریانوردی آمادگی برای ایجاد مکانیزمهای مناسب برای بهره گیری از ظرفیتها بندر انزلی را دارد. این در حالی است که در بنادر جنوبی به خصوص در بندر تجاریِ چابهار در سال گذشته، ۴۶۷ میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری در زمینه فعالیت های پشتیبانی و لجستیکی امضا شده که آمار ترانزیت کالا در این بندر را در کمتر از پنج ماه، ۶ برابر کرد.
مطابق آمار رسمی در دی ۹۸ تخلیه و بارگیری کالا در بنادر نسبت به دی پارسال ۲۸.۷ درصد رشد داشته و عملکرد بندر امام خمینی (ره) نیز ۱۰۴ درصد افزایش یافته است. عملکرد تخلیه و بارگیری کالا در ۲۱ بندر شمالی و جنوبی کشور بطور کلی بالغ بر ۱۰ میلیون و ۹۹۹ هزار و۸۹۴ تن بوده است. بر این اساس ۲ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۲۵۴ تن کالای اساسی، ۸۰۷ هزار و ۶۱۱ تن کالای فلزی، ۲ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۴۳۹ تن کالای ساختمانی و معدنی، ۳۰ هزار و ۴۸۱ تن ماشینآلات، وسایل نقلیه، قطعات یدکی و ابزارآلات و ۵۴۵ هزار و ۷۶۴ تن کود و مواد شیمایی در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شده است.
همچنین ۶۳۱ هزار و ۲۵۲ تن خرده بار، یک میلیون و ۹۱ هزار و ۹۷۲ تن کالای کانتینری و ۳ میلیون و ۲۶۰ هزار و ۷۷۲ تن فرآوردههای نفتی طی ۳۰ روز دی ماه امسال در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شده است. مجموع تخلیه و بارگیری انواع کالا در دی ماه ۹۸ در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته ۲۸.۷ درصد افزایش یافته است. در این بین میزان تخلیه و بارگیری قطعات یدکی و منسوجات چرم در مقایسه با دیماه ۹۸ کاهش یافته است. در دیماه سال گذشته مجموع تخلیه و بارگیری کالا در بنادر شمالی و جنوبی کشور ۸ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۷۶۷ تن بود.
نکته جالب توجه در گزارش سازمان بنادر و دریانوردی رشد تخلیه و بارگیری در بندر امام خمینی (ره) بهعنوان بندر اصلی ورودی کالای اساسی است. در دی سال گذشته مجموع عملکرد این بندر یک میلیون و ۸۸۴ هزار و ۱۹۴ تن بود که دی امسال با رشد ۱۰۴.۲ درصد رشد به ۳ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۹۲۲ تن افزایش یافته است. در بندر شهید رجایی طی ماه گذشته ۴ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۴۶۵ تن انواع کالا تخلیه و بارگیری شد که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲.۳ درصد رشد داشته است. بنابراین عملکرد بندر چابهار نیز در دی ماه نیز روند صعودی داشته است.