مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: به علت شیوع ویروس کرونا، نخستین همایش ملی تنوعزیستی، هفته سوم مهره ماه به صورت مجازی برگزار میشود. محمد مدادی افزود: با اتمام فرآیند داوری مقالات رسیده آماده برگزاری اولین همایش ملی تنوع زیستی هستیم که با توجه به شرایط […]
مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: به علت شیوع ویروس کرونا، نخستین همایش ملی تنوعزیستی، هفته سوم مهره ماه به صورت مجازی برگزار میشود.
محمد مدادی افزود: با اتمام فرآیند داوری مقالات رسیده آماده برگزاری اولین همایش ملی تنوع زیستی هستیم که با توجه به شرایط موجود به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی اظهار داشت: در مجموع ۸۸ مقاله در محورهای ۱۲ گانه اعلام شده به دبیرخانه اولین همایش ملی تنوع زیستی ارسال شد که پس از داوری ۲۵ مقاله در بخش سخنرانی و ۴۱ مقاله در بخش پوستر پذیرفته شد، در بخش انتخاب کتاب برتر تنوع زیستی، ۲۳ کتاب به دبیرخانه رسید که پس از داوری ۶ کتاب به عنوان کتاب های برتر انتخاب و از میان آنها یک کتاب به عنوان کتاب برگزیده مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
به گفته وی هشت عنوان کارگاه آموزشی آنلاین نیز در حاشیه همایش با حضور اساتیدی از داخل و خارج کشور برگزار می شود که فرایند ثبت نام متقاضیان از طریق وب سایت همایش در حال انجام است.
این همایش در چهار رویکرد اصلی شناخت و معرفی تنوع زیستی کشور و مطالعات بنیادین آن، حفاظت در سطوح سه گانه بهره برداری پایدار از تنوع زیستی و آموزش و جریان سازی در سطوح مختلف جامعه برگزار و در بیش از ۱۰ محور بر اساس ضرورت علمی و اجرایی موجود نسبت به پذیرش مقالات اقدام خواهد کرد.
احتمال افزایش ۶ برابری تولید زبالههای پلاستیکی در جهان
محققان هشدار دادند: تا سال ۲۰۳۰ میزان زبالههای پلاستیکی در جهان افزایش شش برابری خواهد داشت.
به رغم تعهدات متعدد جهانی به منظور مقابله با مقادیر قابل توجهی از زبالههای پلاستیکی که محیط زیست سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده، رشد تولید زبالههای پلاستیکی از تلاشهای صورت گرفته برای کاهش آن فراتر رفته است.
همچنین محققان در این بررسی تاکید کردند در صورتیکه دولتها تنها به دستورالعملهای موجود اکتفا کنند تولید سالانه این زبالهها در مسیر افزایشی قرار میگیرد و تا سال ۲۰۳۰ بیش از شش برابر بیشتر میشود. تحلیل جهانی حجم پلاستیکهای تولید شده که کره زمین را آلوده میکند اهداف و روشهایی را ارزیابی میکند که ما را قادر میسازد تا به کاهش جهانی زبالههای پلاستیکی دست پیدا کنیم. در حال حاضر برآوردها حاکی از آن است که هر سال حدود هشت میلیون تن زباله پلاستیکی وارد اقیانوسها، دریاچه ها و رودخانههای جهان میشود. هرچند مدلهای ریاضی جدید حاکی از آن است تا سال ۲۰۳۰ میزان سالانه زبالههای پلاستیکی ۱۷۳ کشور به ۵۳ میلیون تن افزایش پیدا میکند.
همچنین این مطالعه سناریوهای آتی برای تحقق کاهش جهانی زبالههای پلاستیکی به کمتر از هشت میلیون تن تا سال ۲۰۳۰ با استفاده از استراتژیهای موجود از جمله کاهش زباله پلاستیکی، بهبود مدیریت پسماند و پاکسازی محیط زیست را مدلسازی کرده است.
جمعآوری ۲۰ کیلو ته سیگار در گوشه پارک ملت
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، گفت: در بوستان ملت در ۲۰۰ متر ۲۰ کیلو ته سیگار جمع کردیم لذا از مدیران شهری می خواهم به پویش «جمع آوری ته سیگار» بپیوندند. محمد جواد حق شناس، گفت: در مهم ترین خیابان تهران (ولیعصر) و در مهم ترین جای این خیابان یعنی بوستان ملت در ۲۰۰ متر ۲۰ کیلو ته سیگار جمع شد لذا با توجه به اینکه ته سیگار یک ماده مضر برای محیط زیست است از اعضای شورا و مدیران شهری میخواهم به پویش «جمع آوری ته سیگار» بپیوندند. وی با اشاره به برنامه نمادین جمع آوری ته سیگار در بوستان ملت در روز جمعه و به مناسبت روز زمین پاک گفت: ابتدا تشکر میکنم از دعوت ستاد سمنها که باعث شدند بنده و برخی اعضای شورا در چالش جمع آوری ته سیگار حضور پیدا کنیم که بازتاب بسیار خوبی هم داشت. حق شناس افزود: یک فیلتر سیگار یک مترمربع زمین را تحت تاثیر خود قرار میدهد و ما در بوستان ملت در ۲۰۰ متر ۲۰ کیلو ته سیگار جمع کردیم و این فاجعه است. این رویکردی نیست که بخواهیم شهر سالم بماند.