برگزاری پنجمین دور مذاکرات ایران و عربستان
برگزاری پنجمین دور مذاکرات ایران و عربستان

    پنجمین دور گفت‌وگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در بغداد پایتخت عراق برگزار شد. در پنجمین دور گفت‌وگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی که در بغداد پایتخت عراق برگزار شد، چشم‌انداز روشن‌تری نسبت به از سرگیری روابط میان دو کشور ترسیم شده است. بر اساس […]

 

 

پنجمین دور گفت‌وگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در بغداد پایتخت عراق برگزار شد. در پنجمین دور گفت‌وگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی که در بغداد پایتخت عراق برگزار شد، چشم‌انداز روشن‌تری نسبت به از سرگیری روابط میان دو کشور ترسیم شده است. بر اساس گزارش نورنیوز، مسئولین عالی عراق و سلطنت عمان نقش موثری در شکل‌گیری جلسات مشترک میان نمایندگان تهران و ریاض داشته‌اند. در جریان پنج دور گفت‌وگوهای صریح انجام شده، در مورد چالش‌های اصلی در مسیر از سرگیری روابط دو کشور تبادل نظر شده است.  مقامات ارشد دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران و رئیس سرویس اطلاعاتی عربستان به عنوان نمایندگان تام‌الاختیار دو کشور در جلسات شرکت کرده‌اند. اگرچه هنوز اخبار رسمی در مورد محتوای آخرین دور گفت‌وگوها و توافقات احتمالی منتشر نشده اما اطلاعات رسیده به نورنیوز حاکی است که فضای مثبت نشست اخیر امیدواری‌ها برای گام نهادن دو کشور در مسیر از سر گیری روابط را افزایش داده است. با توجه به شکل‌گیری فضای مفاهمه و گفت‌وگوهای سازنده میان نمایندگان دو کشور، پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک زمینه برگزاری جلسه مشترک میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی فراهم شود.

 

اینترنت باید از انحصار خارج شود و قیمتش کاهش یابد

نماینده نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم در دسترس بودن اینترنت با حداقل قیمت، گفت: متاسفانه مانند صنعت خودروسازی که به نوعی انحصار ایجاد شده است در زمینه اینترنت نیز در حال حرکت به سمت انحصار هستیم. ابوالفضل ابوترابی درباره افزایش بهای اینترنت با بیان اینکه «امروز اینترنت و فضای مجازی بخشی از زندگی مردم را تشکیل می‌دهد»، اظهار کرد: در دنیای امروز به نوعی اینترنت با معیشت مردم همتراز شده است بنابراین باید هم کیفیت اینترنت را بالا ببریم و هم قیمت آن را تا حدی که می‌توانیم کاهش دهیم. وی با تاکید بر لزوم در دسترس بودن اینترنت با حداقل قیمت خاطر نشان کرد: باید سرمایه‌گذاران بزرگی مانند بنیاد مستضعفان که نگاهی ملی دارند، به حوزه سرمایه‌گذاری در زمینه زیرساخت فضای مجازی وارد شوند. متاسفانه مانند صنعت خودروسازی که به نوعی انحصار ایجاد شده است در زمینه اینترنت نیز در حال حرکت به سمت انحصار هستیم؛ اگر انحصار ایجاد شد، کیفیت ارایه خدمات اینترنت کاهش و قیمت افزایش خواهد یافت.

 

 

برگزاری نشست سفرای کشورهای اسلامی با حضور دبیر کل سازمان ملل متحد

در نشست روز جمعه سفرای کشورهای اسلامی که با حضور دبیر کل سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، در خصوص موضوعات مهم جهان اسلام از جمله تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و هتک حرمت مسجدالاقصی توسط رژیم صهیونیستی و نیز پدیده روبه‌رشد اسلام‌هراسی مورد بحث و تبادل نظر به عمل آمد. در این نشست، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد، ضمن اشاره به تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین و اقدامات رژیم صهیونیستی در حمله به مسجدالاقصی و کشتار مسلمانان روزه‌دار فلسطین، خواستار اقدام عاجل جامعه بین‌المللی، به‌ویژه سازمان ملل متحد جهت حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و توقف اشغالگری و تجاوزات رژیم صهیونیستی شد. در این راستا، سفرا و نمایندگان سایر کشورهای اسلامی نیز طی سخنانی بر اهمیت نقش سازمان ملل در حل و فصل

عادلانه مساله فلسطین و پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی تاکید کردند.

 

 

حمایت تهران از تلاش‌های مشترک ایران با تاجیکستان برای مبارزه با تروریسم

نشست عالیرتبه «استراتژی ملی و برنامه اقدام جمهوری تاجیکستان برای مقابله با تروریسم و ​​افراطگرایی ۲۰۲۱ – ۲۰۲۵» با حضور معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور مبارزه با تروریسم، دادستان کل تاجیکستان، سفیر و نماینده دائم این کشور نزد سازمان ملل متحد، دیگر سفرا و نمایندگان کشورها در تاریخ ۲۲ آوریل ۲۰۲۲ (۲ اردیبهشت ۱۴۰۱) برگزار شد. زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد ضمن تشکر از سازماندهی‌کنندگان این نشست، حضور دادستان محترم کل تاجیکستان، آقای رحمان یوسف احمدزاد و همچنین هیات همراه ایشان به نیویورک را خیر مقدم گفت و از بیانات وی در موضوع مقابله با تروریسم قدردانی کرد. ارشادی همچنین حمایت جمهوری اسلامی ایران از تلاش‌های تاجیکستان برای مقابله با تروریسم را اعلام کرد. او ابراز داشت جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با جمهوری تاجیکستان در زمینه‌های مختلف از جمله مسائل امنیتی همچنین ثبات و امنیت تاجیکستان اهمیت زیادی قائل است.

تماس تلفنی حسن روحانی با یک استاد دانشگاه برای احوال‌پرسی

رئیس دولت های یازدهم و دوازهم در تماس تلفنی با هادی خانیکی، برای وی آرزوی سلامتی و بهبودی کرد. حجت الاسلام حسن روحانی در تماس تلفنی با هادی خانیکی با قدردانی از خدمات و تلاش‌ها فعالیت‌های وی در حوزه علم و دانشگاه و فضای اجتماعی کشور او را سرمایه‌ای بزرگ برای دانشگاه و کنش گری اجتماعی دانست.

اواخر هفته گذشته دکتر هادی خانیکی از ابتلا به سرطان پانکراس و بستری بودن در یکی از بیمارستان های تهران خبر داد و گفت که مراحل شیمی‌ درمانی را آغاز کرده است. رئیس دولت یازدهم و دوازدهم با آرزوی سلامتی و تندرستی برای هادی خانیکی ابراز امیدواری کرد که وی همچون گذشته با امید و صبوری از این مرحله با صبوری و سلامتی عبور کند. هادی خانکی نیز در این تماس با تشکر از تماس حسن روحانی توضیحاتی درباره روند بیماری و درمان خود ارایه کرد.