سفیر آمریکا در سازمان ملل در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در یک سخنرانی از پذیرفته شدن برخی سیاست مداران حامی توافق هسته ای در دولت بایدن و لابی صهیونیستی آیپک انتقاد کرد. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از […]
سفیر آمریکا در سازمان ملل در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در یک سخنرانی از پذیرفته شدن برخی سیاست مداران حامی توافق هسته ای در دولت بایدن و لابی صهیونیستی آیپک انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از لابی صهیونیستی آیپک و دولت بایدن به دلیلی داشتن سیاست هایی که آن ها را «ضد اسراییلی» خوانده، انتقاد کرد.
او در یک سخنرانی در کنفرانس سالانه ائتلاف جمهوری خواهان یهودی در لاس وگاس آمریکا، به خاطر “میزبانی قانون گذارانی که از احیای توافق هسته ای حمایت می کنند”، آیپک را به باد انتقاد گرفت.
هیلی در این سخنرانی مطرح کرد: چیزی درباره آیپک هست که آن را متوجه نمی شوم؛ چرا آن ها سیاست مدارانی را با کنفرانس دعوت می کنند که شدیدا حامی توافق هسته ای ایران هستند؟ از تشویق رفتار بد دست بردارید. این فقط باعث می شود رفتارهای بدتر دیگری به بار بیاورید.
او همچنین گفت: اگر یک سیاست مدار از توافق فاجعه بار ایران حمایت کند، با انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس مخالف باشد و از سوی یهودی ستیزانی که حامی جنبش بایکوت، عدم سرمایه گذاری و تحریم[در قبال اسراییل] هستند، پذیرفته شود، پس یک گروه حامی اسراییل نباید مطلقا هیچ کاری با او داشته باشد.
هیلی در پیامی توییتری هم نوشت “اگر اسراییل این تصمیم مهم را اتخاذ کند که امنیت آن به برطرف کردن این تهدید بستگی دارد، نباید منتظر چراغ سبز آمریکا بنشیند که ممکن است هیچ گاه اتفاق نیفتد”. اگرچه معلوم نیست منظور او از گفتن ضمیر “این” حمله نظامی علیه ایران بوده است یا نه، به ویژه با توجه به این که اسراییل اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار بودجه دفاعی» را که گفته می شود در برگیرنده برنامه هایی برای حمله ای احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران است، تایید کرده است.
اسپوتنیک نوشت: تنش ها میان ایران و اسراییل مانند همیشه بالا بوده است، آن هم موقعی که ایران آمادگی اش برای از سرگیری مذاکرات وین را جهت احیای توافق هسته ای نشان داده است. هیلی در انتقاداتش مطرح کرد، «لطفا یادتان باشد با چه کسی طرف هستید».
این دیپلمات سابق آمریکایی همچنیت دولت بایدن را به خاطر از سرگیری کمک های بشردوستانه به فلسطینیان و پیش برد راهکار دو کشوری» انتقاد کرد.
هیلی زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا این کشور را از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج کرد، سفیر واشنگتن در سازمان ملل بود. او آن موقع مدعی شده بود این شورا “یک تشکیلات ریاکار” است و در عین حال که از اسراییل انتقاد می کند، به کشورهایی که به ادعای او آشکارا از حقوق بشر تخطی می کردند، از جمله ونزوئلا، چین و جمهوری کنگو عضویت داده است.
پس از این که او از این سمت کنار رفت، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی از او قدردانی کرد.