تهران- ایرنا- طی هفته های اخیر شاهد ملاقات های متعدد وزرای دولت و معاونین رییس جمهوری با حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی بودیم. در تحلیل این موضوع باید گفت که امروز نظام جمهوری به درجه ای از اعتلای سیاسی رسیده است که امر خطیر انتقال قدرت در محیط و بستری آرام و همدلانه در حال […]
تهران- ایرنا- طی هفته های اخیر شاهد ملاقات های متعدد وزرای دولت و معاونین رییس جمهوری با حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی بودیم. در تحلیل این موضوع باید گفت که امروز نظام جمهوری به درجه ای از اعتلای سیاسی رسیده است که امر خطیر انتقال قدرت در محیط و بستری آرام و همدلانه در حال انجام است.
دیدار کابینه دولت مستقر با رییس جمهوری منتخب؛ این پیام را در درون خود دارد که همه آمادگی های لازم برای استقرار دولت جدید و ارائه مشاوره ها و اطلاعات مدیریتی مورد نیاز از سوی دولت مستقر وجود دارد.
نشانه هایی از بلوغ سیاسی در کشور
این موضوع وقتی ارزش بیشتری پیدا می کند که در همین کشورهای منطقه خاورمیانه شاهد جار و جنجال های فراوان سیاسی در تغییرات دولت هستیم. وقفه های طولانی در تشکیل دولت جدید از جمله اتفاقات عادی در خیل عظیمی از کشور های منطقه و حتی جهان است. برای همین باید این موضوع را در کشور به فال نیک گرفت که بلوغ سیاسی در کشور به مرحله ای رسیده که تغییر قدرت و نخبگان به راحتی و بدون هیج نگرانی انجام می شود.
انتقال تجربیات در راستای منافع ملی
وجه دیگر موضوع که برای مردم و منافع ملی کشور مهم است؛ انتقال تجربیات و آگاهی کامل دولت جدید از شرایط اقتصادی، سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور برای اتخاذ رویکرد و استراتژی صحیح و بهنگام برای کشور و مردم است. استفاده از تجربه همواره امری نیک و پسندیده و گامی در راستای کاهش هزینه های مدیریتی است و خوشبختانه این اتفاق شگون و مبارک در کشور در حال انجام است. واقعیت امر این است که کشور شرایط مساعدی را در حوزه اقتصادی، اجتماعی تجربه نمی کند. مساله برجام در عرصه سیاست خارجی کشور کماکان محل بحث و گفت و گو های دیپلماتیک است و هنوز به صورت جدی تحولی به صورت ملموس و معنادار در این عرصه رخ نداده است. در همین محیط منطقه ای مساله تنش زدایی با عربستان گام های ابتدایی خوبی را پشت سرگذارنده است ولی نیاز به ابتکارات و تحرکات جدی دیپلماتیک دارد. در داخل کشور، بورس و افزایش گاه به گاه طلا و ارزهای خارجی نگرانی های خاص خودش را در جامعه به همراه دارد. در عرصه سیاسی و اجتماعی موضوع نارضایتی های عمومی از وضعیت اقتصادی امری کاملا بدیهی و روشن است. در عرصه امنیتی امروز با تحولاتی که در افغانستان به شکل گسترش قدرت طالبان مواجه هستیم؛ احتمال گسیل شدن هزاران افغانستانی به داخل مرز های کشور وجود دارد. مهم تر از همه اینها موضوع کروناست که این روزها با شیوع واریانت هندی این بیماری، رنگ شهرهای کشور به حالت قرمز و سیاهی در حرکت است.
تقویت امور و ظرفیت سازی در کشور با پذیرش یکدیگر
طبیعی است که غلبه بر چالش ها و مسایل اصلی و اساسی کشور، نیازمند همگرایی، هم افزایی و همفکری نخبگان ابزاری در کشور است. برای همین بی دلیل نبود که همه وزرای و معاونین رییس جمهوری در دیدار شان با حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رییسی به ارائه گزارش از آخرین وضعیت مجموعه مدیریتی شان پرداختند و چالش ها و فرصت ها را برای رییس جمهوری منتخب بیان کردند. امید این است که این مسیر گفت و گو و توجه به تجارب مدیریتی در کشور با محوریت منافع ملی و گشودن گره های اقتصادی کشور استمرار یابد. البته خوش بینی زیادی در این عرصه وجود دارد و آقای رییسی، رییس جمهوری منتخب با ابتکاراتی که طی هفته های گذشته نشان داده و از نخبگان دانشگاهی برای ارائه نظر و دیدگاه در خصوص مسایل کشور دعوت کرده و تماس هایی که با شخصیت های بزرگ سیاسی و علمی کشور از جناح های مختلف برقرار کرده است؛ این امیدواری را در کشور ایجاد کرده که کابینه ای شایسته و کارآمد برای عبور دادن کشور از مشکلات و چالش های پیش رو شکل دهد. باید توجه داشت که طرد و نفی باعث هدر رفت انرژی و انگیزه ها می شود و در عوض دعوت، دوستی و پذیرش همدیگر به تقویت امور و ظرفیت سازی در کشور می شود. لازم است با فرصت دانستن تجربیات و ارائه گزارش ها از سوی وزرا و معاونین دولت مستقر، دولت آینده از ظرفیت های موجود در کشور به بهترین شکل ممکن در جهت ارتقای منافع ملی و امنیتی کشور بهره جوید.