بهره برداری از پروژه اتصال جلوخان آرامگاه فردوسی به کهن دژ
بهره برداری از پروژه اتصال جلوخان آرامگاه فردوسی به کهن دژ

  پروژه اتصال جلوخان آرامگاه فردوسی به کهن دژ امروز با حضور وزیر میراث فرهنگی به بهره برداری رسید. علی اصغر مونسان گفت: در گذشته این منطقه محوطه زیبایی نداشت، اما با همکاری میراث فرهنگی و شهرداری مشهد اقدامات بهسازی آغاز شد و پروژه‌هایی مثل بازپیرایی جلوخان آرامگاه فردوسی انجام شد. وزیر میراث فرهنگی، صنایع […]

 

پروژه اتصال جلوخان آرامگاه فردوسی به کهن دژ امروز با حضور وزیر میراث فرهنگی به بهره برداری رسید.
علی اصغر مونسان گفت: در گذشته این منطقه محوطه زیبایی نداشت، اما با همکاری میراث فرهنگی و شهرداری مشهد اقدامات بهسازی آغاز شد و پروژه‌هایی مثل بازپیرایی جلوخان آرامگاه فردوسی انجام شد.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه طبق تأکیدات مقام معظم رهبری منطقه توس باید احیا شود تا تبدیل به قطب گردشگری شود افزود: تا کنون حدود ۴۸ میلیارد تومان در منطقه آرامگاه فردوسی هزینه شده است و پیش بینی می‌شود جمع کل هزینه‌ها در پایان به حدود ۹۰ میلیارد تومان برسد.
وی همچنین درباره ثبت جهانی آرامگاه فردوسی نیز گفت: هر کشور سالانه یک سهمیه برای ثبت جهانی دارد. با این حال پرونده ثبت جهانی آرامگاه فردوسی در حوزه معاونت میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آماده شده و امیدوارم در سالیان آینده این اتفاق بیفتد.
در ادامه این مراسم همچنین عضو شورای شهر مشهد با بیان اینکه ۸ مجسمه در محوطه جلوخان آرامگاه فردوسی نصب می‌شود افزود: تا کنون کار نصب ۳ مجسمه شامل دقیقی توسی، آرش کمانگیر و رستم و اسفندیار انجام شده است.
مسعود ریاضی افزود: امیدوارم با تصویب طرح تفصیلی توس و ثبت جهانی آرامگاه فردوسی اتفاقات خوبی در منطقه توس بیفتد.

 

ایران زیباست؛ پاییز در جنگل های «هیرکانی» گیلان
در جنوب دریای خزر از مازندران تا گیلان، گرگان و ارسباران، جنگل‌های هیرکانی قرار گرفته‌اند، جنگل‌های که ارزش زیادی دارند و به ثبت جهانی هم رسیده‌اند. جنگل های هیرکانی که مثل یک روبان سبز، پایین آبی خزر قرار گرفته، از ارزشمندترین جنگل‌های دنیاست. گذشته از تاثیری که در ایجاد هوای پاک و ذخیره‌ آب دارند، خانه‌ موجودات زنده بسیاری هستند و از سرازیر شدن سیل جلوگیری می‌کنند. این جنگل‌های ۴۰ میلیون ساله، برای خودشان پارک ژوراسیکی است. مساحت این جنگل‌ها ۵۵ هزار کیلومتر مربع است که دو میلیون هکتار آن در ایران و ۲۰ هزار هکتار در آذربایجان قرار گرفته. حدود نیمی از این جنگل‌ها از بین رفته و الان فقط از ۳/۱۰ درصد آن حفاظت می‌شود.
شاید به جرات بتوان گفت که زیباترین پاییز ایران در جنگل های هیرکانی اتفاق میافتد. جلوه‌ای از عظمت خداوند که در برگ درختان انبوه این جنگل که از قدیمی ترین جنگل های روی زمین است نمود پیدا می کند.