بهره برداری از ۷ پروژه عمرانی راه و شهرسازی در گلستان
بهره برداری از ۷ پروژه عمرانی راه و شهرسازی در گلستان

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان روز گذشته از بهره برداری ۷ پروژه عمرانی با اعتباری افزون بر ۲۳۷۰میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی همزمان با هفته دولت امسال در استان خبر داد. حسین محبوبی گفت: این پروژه ها شامل ۴ پروژه در حوزه شهرسازی و معماری و ۳پروژه در حوزه مسکن و ساختمان […]

مدیرکل راه و شهرسازی گلستان روز گذشته از بهره برداری ۷ پروژه عمرانی با اعتباری افزون بر ۲۳۷۰میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی همزمان با هفته دولت امسال در استان خبر داد.
حسین محبوبی گفت: این پروژه ها شامل ۴ پروژه در حوزه شهرسازی و معماری و ۳پروژه در حوزه مسکن و ساختمان است.
وی از جمله پروژه های قابل افتتاح را دیوارسازی حاشیه رودخانه مسکن مهر الازمن علی آباد، حذف الحاقات و بهسازی امامزاده نه تن و ساماندهی و بهسازی محوطه غربی مدرسه تاریخی صالحیه در حوزه مسکن و ساختمان ذکر کرد.
محبوبی به پروژه هاي بخش شهرسازی و معماری این اداره کل نيز اشاره كرد و افزود: رونمايي از طرح جامع و تفصیلی شهرهای سیمن شهر، اینچه برون و طرح تفصیلی مراوه تپه و کلاله از پروژه هاي اين بخش است.

نگاهي به فعاليت مركز مديريت راه هاي استان گلستان
شبکه راه های سراسری کشور هنوز هم در صدر استفاده از تجهیزات راهداری توسط مردم قرار دارد و هیچ کدام از انواع حمل ونقل نتوانسته اند جایگزین عملکرد راه ها شوند. هرکدام از پروژه های عمرانی فوق برای اینکه انجام شوند ناچار به استفاده از شبکه راه ها هستند.
در این میان، استان گلستان با پوشش بيش از پنج هزار كيلومتر از راه هاي كشور از جمله استان هايي است كه در جهت راه اندازی شعبه ای از مرکز مدیریت راه های کشور در اداره كل راه و شهرسازي اقدام كرده تا بتواند رخدادهای جاده ای را، بسرعت شناسايي و در جهت رفع آنها و استفاده مطلوب از جاده ها اقدام كند.
اين مركز با رصد دائمی وضعیت راه ها از طریق دوربین های نظارتی هوشمند، اخذ گزارش مستمر از آخرین وضعیت راه ها، تنظیم و ارسال گزارش به مراجع ذیربط و پاسخگویی به متقاضیان و بهنگام سازی شبکه اطلاع رسانی گویاي ۱۴۱ تلاش دارد كه سوانح و تصادفات جاده ای را، مديريت و ایمنی و امنیت جاده ها را تامين كند.
ثبت حوادث و رویدادهای احتمالی به صورت زنده (online) در سامانه جامع مديريت حوادث جاده ای از امكانات ديگر اين مركز است كه سعي دارد مسوولان و مقامات ذيصلاح استان را در اخذ تصمیمات بهتر و صحیح تر براي مديريت سوانح رانندگي و كاهش تلفات جاني ياري رساند.
اطلاع رسانی به موقع به رانندگان از آخرین وضعیت محورها توسط تابلوهای متغیر خبری VMS، کنترل اطلاعات حرکتی خودروها از طریق نصب و راه اندازی سیستم GPS و پخش پیام های ایمنی، تصاویر و فیلم های ضروری از طریق سیستم Full Color (نمايشگر تصويري) نيز نقش ديگر مركز مديريت راه هاي استان در اطلاع رساني به موقع و صحیح به رانندگان و مسافران جاده ای براي جلوگيري از بروز تصادفات به شمار مي رود.
دوربین های نظارت هوشمند، روش نوینی برای شناسایی کلیه وقایع مربوط به جاده هاست كه در کنترل و انجام به موقع و سریع عملیات راهداری و شناسایی سریع تر رخدادهای جاده ای و جلوگیری از ایجاد صف های جاده ای و در واقع، استفاده مطلوب از جاده ها در اين مركز فعاليت دارند.
در حال حاضر اين دوربين ها در ۱۶ نقطه پرتصادف محورهای مواصلاتی استان از جمله سه راهی کلاله، كمربندي علي آباد، پلیس راه نوکنده، سه راهي يساقي، مجتمع رفاهي باران، خوش ييلاق، پل غزنوي، شاهكوه، بايلر، سه راهي دشت، قزلي، جنگل دلند، اينچه برون، سه راهي بندرگز، تنگراه و تپه جرجاني نصب و راه اندازی شده كه خروجی تصاویر آنها توسط مانیتورهای موجود در مرکز مدیریت راه های استان دریافت می شود.
اين دوربین ها به طور خودکار وقايع موجود در راه ها از قبيل کاهش ناگهانی سرعت، وقوع صف ترافیکی، توقف وسیله در حاشیه یک مسیر و ریزش اجسام حجیم را از طريق شناسگرها تشخیص داده و به محض تشخیص و تفکیک نوع واقعه با ارسال هشدار برای كاربران مستقر در مرکز، كاربر را از یک واقعه غیرقابل انتظار در سطح راه آگاه می کند.
ثبت زنده (online) حوادث و رویدادهای احتمالی اعم از هر گونه تصادفات خسارتی، جرحی و فوتی، انسداد مسیر، اعمال محدودیت، وضعیت هواشناسی، هرگونه مشکل مشاهده شده در سطح راه، مجوز حمل و نقل،گزارش پلیس و وقایع داخلی از ديگر امكانات مركز مديريت راه هاي استان است كه می توان با تجزیه و تحلیل داده های ارائه شده از سوي سیستم، نقاط ضعف موجود در راه ها را مشخص كرد و با اعلام به مسئولین ذیربط، اقدامات بعدي مورد نياز را براي رفع آن در کوتاه ترین زمان ممکن و پیشگیری از بروز هر گونه حوادث احتمالی بعدی به عمل آورد.
نصب و راه اندازی پنج نمایشگر پیام های متغیر ترافیکی و ایمنی در پنج محور مهم و پرتصادف استان (پلیس راه نوکنده، پلیس راه رامیان، جنگل گلستان، سه راهي يساقي و خوش ییلاق) در راستای اطلاع رسانی به موقع به رانندگان عزیز از آخرین وضعیت راه ها در شرایط بحرانی و غیربحرانی و تصمیم گیری درست به عنوان امكان ديگر اين مركز محسوب مي شود.
تابلوهایVMS به تعداد پنج دستگاه به عنوان یکی ديگر از ابزارهای اطلاع رسانی با قابلیت نمایش پیام ترافیکی و ایمنی در جهت آگاهی هرچه بیشتر هموطنان عزیز است كه به دليل قابليت تنظیم شدت نور تابلوها براساس نور محیط و رنگ زرد LED ها، پیام های در حال نمایش این تابلوها در شرایط مختلف آب و هوایی بخصوص در هوای مه گرفته و بارانی به خوبی قابل رویت هستند.
سامانه مدیریت ناوگان GPS نوعی نرم افزار محسوب می شود که از طریق اینترنت می توان در کلیه ساعات با ردیابی و مکان یابی لحظه ای، گشت های راهداری را کنترل كرد تا درمواقع بروز حادثه، نزدیک ترین گشت را جهت امدادرسانی سریع و به موقع به محل حادثه اختصاص داد.
با راه اندازی اين سامانه در مرکز مدیریت راه های استان، عملیات ردیابی، نظارت و کنترل کلیه گشت های راهداری محورهای مواصلاتی تحت پوشش در سطح استان، بر روی نقشه تصویری به صورت زنده (Online) انجام مي شود.
از آنجایی که اداره کل راه و شهرسازي گلستان متولی نگهداری، ترمیم و توسعه راه های اصلی( همان شریانهای اقتصادی کشور ) و فرعی و روستایی است و به علت کوهستاني بودن برخي مناطق استان و عدم آنتن دهي شبکه مخابراتی، نيازمند يك شبكه قوي از ارتباط vhf بيسيم است تا بتواند پوشش ارتباطي مناسب براي سهولت اعزام نيروهاي راهداري و انجام امداد رساني در مواقع بحراني به هم استاني ها و مسافرين عزيز را در سطح محورهاي استان داشته باشد.
مركز مديريت راه هاي گلستان در شرايط كنوني با به كار گيري سه پرسنل فنی، مجرب و متعهد عهده دار مدیریت و هدایت هرچه سریع تر ترافيك عبوري در سطح جاده هاي استان و اطلاع رساني و خدمات دهي به استفاده كنندگان از راه ها است.