بهره مندی ۷۶ هزار خانوار کم بضاعت از خدمات مسکن محرومان
بهره مندی ۷۶ هزار خانوار کم بضاعت از خدمات مسکن محرومان

    معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور گفت: طرح احداث ۳۰ هزار واحد مسکن ویژه خانوارهای کم بضاعت و محروم در سطح مناطق روستایی کشور با مشارکت و همراهی سازمان برنامه وبودجه کلید خورده و در قالب این طرح ۷۶ هزار خانوار کم بضاعت از مسکن مناسب بهره مند می شوند. عزیزالله […]

 

 

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور گفت: طرح احداث ۳۰ هزار واحد مسکن ویژه خانوارهای کم بضاعت و محروم در سطح مناطق روستایی کشور با مشارکت و همراهی سازمان برنامه وبودجه کلید خورده و در قالب این طرح ۷۶ هزار خانوار کم بضاعت از مسکن مناسب بهره مند می شوند.
عزیزالله مهدیان در حاشیه کلنگ زنی احداث ۳ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی ویژه محرومین در مناطق روستایی فارس در محل روستای دودمان شیراز اظهار داشت : در قالب احداث طرح مسکن محرومین پرداخت ۳۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره از سوی بنیاد مسکن و سازمان برنامه و بودجه پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه طیف وسیعی از اقشار کم درآمد روستایی و خانوار های کم بضاعت زیر پوشش این طرح قرار م یگرند گفت: خانه دار شدن اقشار کم بضاعت روستایی که شریف ترین اقشار جامعه ما هستند افتخاری است که نصیب خادمان و خدمتگذاران مردم می شود ، رسیدگی به امور محرومین و تلاش برای ایجاد سرپناه برای این اقشار بخشی از آرمان های بنیاد مسکن و از آموزه های اصلی انقلاب اسلامی است .
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشوربا بیان اینکه احداث ۲۰ هزار واحد از طرح یاد شده به پایان رسیده است در ادامه گفت: تا پایان امسال در قالب طرح احداث مسکن محرومین تلاش می شود تا پایان امسال ۴۰ هزار واحد ویژه اقشار نیازمند در مناطق روستایی کشور احداث و واگذار شود.
مهدیان افق زمانی اجرای طرح ویژه مسکن محرومین با مشارکت وهمراهی سازمان برنامه و بودجه را یک ساله اعلام کرد و گفت: دراین افق یک ساله تلاش می شود تا شرایط لازم برای اقشار آسیب پذیر در مناطق روستایی برای بهره مندی از طرح مسکن محرومین فراهم شود .
این مقام مسوول در بخش دیگری از سخنانش در باره بازسازی واحد های آسیب دیده از حوادث سیل و زلزله در کشور گفت: حداکثر تا پایان مهرماه امسال واحدهای مسکونی زلزله زده که سال گذشته دچار آسیب و خسارت شدند تکمیل شده و تحویل متقاضیان می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه در سراسر کشور ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار واحد در قالب مسکن روستایی، بهسازی شدند، گفت: بهسازی ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مسکونی روستایی با همت بنیاد مسکن و با تهیه نقشه و انجام خدمات مهندسی انجام شده است.
مهدیان با یادآوری این که احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی در برنامه کار بنیاد است، افزود: از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی و همچنین شهرهای کوچک تاکنون ۱۰۲ هزار واحد با بانک‌ها عقد قرارداد کرده اند و تسهیلات ساخت به آنها داده و ۴۲ هزار واحد از این تعداد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: امسال برای برنامه احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی پیشنهاد شده که سقف تسهیلات از ۴۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان افزایش یابد که منتظر تصویب و ابلاغ آن از سوی دولت هستیم.

 

 

تهران و ۱۷ استان کشور در خطر بالای
فرونشست زمین

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ریسک فرونشست زمین در پهنه های استانی و شهری را اعلام کرد و گفت: تهران و ۱۷ استان کشور در خطر بالای فرونشست زمین قرار دارند که علت آن خشکسالی‌های ممتد چندین ساله در کشور از یک سو و استحصال بی‌رویه آب‌های زیرزمینی از سوی دیگر است.
علی بیت‌اللهی میزان فرونشست زمین را در استان‌ها و شهرهای کشور بر اساس آخرین مطالعاتی که انجام شده، تشریح کرد و بر ضرورت کاهش ریسک این مخاطره ها که هم‌اکنون بسیاری از زیرساخت‌های شهری، برون‌شهری، راه‌ها و دیگر زیرساخت‌های کشور را تهدید می‌کند، تاکید کرد.
بیت‌اللهی با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمار سرشماری کشور در ۳۱ استان، جمعیتی برابر با ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر زندگی می‌کنند که این جمعیت در ۱۳ میلیون و ۵۹ هزار و ۵۲۲ واحد مسکونی دارای اسکلت و ۹ میلیون و ۷۰۲ هزار و۸۱۵ نفر در واحدهای فاقد اسکلت زندگی می‌کنند، گفت: استان تهران دارای بیشترین جمعیت و تراکم جمعیتی به دلیل قرار داشتن شهر تهران است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: بر مبنای مطالعات انجام شده از ۳۱ استان کشور در محدوده ۱۸ استان با خطر بالای فرونشست زمین گسترش یافته است.
بر اساس اعلام بیت اللهی اسامی استان‌های دربردارنده پهنه‌های با خطر بالای فرونشست زمین به ترتیب گسترش شامل اصفهان، تهران، کرمان، خراسان رضوی، البرز، فارس، یزد، همدان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، زنجان، قم، اردبیل، کردستان، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، و کرمانشاه هستند.
به گفته عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، بر اساس مطالعات انجام شده، استان اصفهان با ۳۱ شهر واقع بر پهنه‌های باخطر بالای فرونشست زمین در ردیف اول از نظر سکونتگاه‌های شهری است که بیشترین زون فرونشست را دارد و بعد از آن استان‌های تهران با ۳۰ شهر، کرمان با ۲۵ و خراسان‌رضوی با ۲۴ شهر رتبه‌های بعدی را از منظر این مخاطره به خود اختصاص داده‌اند.
بیت‌اللهی ادامه داد: از نظر تعداد جمعیت شهری نیز استان‌های تهران، خراسان‌رضوی، اصفهان، البرز، کرمان و قم، هرکدام با جمعیتی بالای یک میلیون نفر در ردیف استان‌های با ریسک جمعیتی بالای در معرض خطر فرونشست زمین، قرار دارند.