گروه سیاسی فردا جمعه ۲۸ خرداد و روز نمایش بزرگ دموکراسی است. طی روزهای گذشته نامزدهای سه انتخابات «ریاستجمهوری»، «شورای اسلامی شهر و روستا» و «میاندورهای خبرگان-در چهار استان تهران، قم، مازندران و خراسان رضوی-» از همه امکانات و فرصتهای قانونی برای تبلیغات بهره بردند تا خود را به مردم بشناسانند و از بامداد […]
گروه سیاسی
فردا جمعه ۲۸ خرداد و روز نمایش بزرگ دموکراسی است. طی روزهای گذشته نامزدهای سه انتخابات «ریاستجمهوری»، «شورای اسلامی شهر و روستا» و «میاندورهای خبرگان-در چهار استان تهران، قم، مازندران و خراسان رضوی-» از همه امکانات و فرصتهای قانونی برای تبلیغات بهره بردند تا خود را به مردم بشناسانند و از بامداد امروز، تبلیغات متوقف شد و مردم یک شبانهروز کامل فرصت دارند تا بررسیهای نهایی خود را بهعمل آورند و از صبح فردا رأی خود را در صندوقها بریزند.
نامزدها بهویژه کاندیداهای ششمین دوره شورای شهر و سیزدهمین دوره ریاستجمهوری وعدههای مختلفی دادند و سخن از هرموضوع و هر برنامهای گفتند، برنامههایی که اجرای برخی از آنان نه در حد اختیار این نامزدها است و نه کشور توانی برای اجرای آن دارد ازجمله پرداخت حقوق ماهانه به همه زنان خانهدار، افزایش یارانه تا سقف ۵۰۰ هزار تومان، وادار کردن آمریکا به خواهش و تمنا از ایران برای لغو تحریم و تشکیل هیأت دولتی که همه اعضای آن زن باشند تا به این شکل حق زنان استیفا شود و برگزاری رفراندوم !
اگر قرار بود واجدان شرایط براساس وعدهها و سیاست «حرفدرمانی» و «عوامفریبی» برخی نامزدها رأی دهند باید در انتخابات ریاست جمهوری به همه نامزدها، رأی میدادند درحالیکه با یک بررسی ساده متوجه میشویم بسیاری از این وعدهها در گذشته، هرگز مورد توجه خود نامزدها نبودهاند و در آینده نیز نخواهند بود.
وقتی فردی که چهار دهه مدیر بود، امروز وعدهای میدهد که در چهار دهه گذشته هرگز مورد توجه وی نبوده است و التفاتی به آن نداشت، معنایی جز این ندارد که پس از انتخاب شدن نیز توجهی به وعده نخواهد کرد و در حقیقت در حال استفاده ابزاری از واژهها و به تعبیر عامیانه «مُخکارگیری» و «سرکار گذاشتن» مردم است.
تکلیف شهروندان واجد شرایط رأی از امروز تا فردا که تصمیم نهایی خود را میگیرند و به فرد یا افراد مورد نظر در دو تا سه انتخابات رأی میدهند این است که به خرد و عقلانیت خود اقتدا و با ارزیابی و تحلیل خود، وعدهها را اعتبارسنجی کنند. در حدیثی شریف از نبی مکرم اسلام(ص) آمده که از عقل بهعنوان «رسول باطنی» یاد شد و از وجود نازنین پیامبر اسلام با عنوان «رسول ظاهری» و توصیه شد مردم در زمانی که پیامبر و امام معصوم را در دسترس ندارند –مانند همین دوران- به عقل و خرد خود اقتدا کنند و موضوعات و مسائل را مورد رصد دقیق و تحلیل و ارزیابی قرار دهند و به نتیجه درست برسند.
سفارش ویژه ما بهعنوان یک رسانه در انتخابات ۱۴۰۰ هم برای احزاب سیاسی، هم رجال تأثیرگذار و هم برای عامه مردم بهرغم ردصلاحیتهای نادر و رویههای نادرست که انتقاد مقام معظم رهبری حَفِظَهُاللهُ را نیز به دنبال داشت، «مشارکت فعالانه» بوده و خواهد بود، به نظر ما قهر با انتخابات، تحویل دروازه خالی به مهاجم حریف است و با آغوش باز به استقبال شکست رفتن، که کاری خردمندانه نیست.
ما قهر با صندوق رأی را در هیچ شرایط به نفع مردم و مردمسالاری نمیدانیم و آن را در تعارض با منافع ملی ارزیابی میکنیم و از همه شهروندان توقع داریم با شناخت و انگیزه لازم برای مشارکت موثر حرکت کنند، نامزدها را بشناسند و در نهایت اراده خود را با یک انتخاب برتر اعمال کنند.
انتخابات مهم ۱۴۰۰ نیز تا ساعاتی بعد آغاز خواهد شد و به پایان خواهد رسید اما برنده هر انتخاباتی، مردم هستند و بازنده آن نیز فریبکارانی که ژست دفاع از حق مردم را گرفتند اما مردم و بهویژه جوانان را به قهر با انتخابات دعوت کردند، قهری که معنایی جز شکست قطعی و واگذار کردن بازی به حریف ندارد.
نامزدهای انتخابات بهویژه نامزدهای باقیمانده سیزدهمین دوره ریاستجمهوری و شورای شهر نیز نباید این نکته را از نظر دور بدارند که هر حرفی که زدند و هر طرح و برنامهای که پیشنهاد دادند در شبکههای اجتماعی و در ذهنیت افکار عمومی خواهد ماند و اگر پس از انتخاب و تحویل گرفتن امانتی که در حقیقت به مردم تعلّق دارد، خلاف آن رفتار کنند، مردم و افکار عمومی از آنان استنطاق خواهد کرد.
تا میانه روز شنبه رییسجمهور منتخب برای سیزدهمین دوره مشخص خواهد شد و لازم است هم احزای و هم گروههای سیاسی رقابت را به رفاقت پیوند بزنند و دست در درست منتخب مردم، به فکر اصلاح امور و حل مشکلات مردم بهویژه معیشت شهروندان فرودست باشند و بدانند تغییر سرنوشت یک ملت با حضور در صحنه اکثریت مردم خاصه نخبگان، جوانان و معتمدان رقم خواهد خورد.