سارا ایرانی / معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که جهت سفری یک روزه و بازدید میدانی از محلات هدف بازآفرینی و پروژه های در دست اقدام به خوزستان رفته است. او در ابتدای سفر با استقبال سید محمد مولوی، سید مجتبی محفوظی، جلیل مختار نمایندگان آبادان […]
سارا ایرانی /
معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که جهت سفری یک روزه و بازدید میدانی از محلات هدف بازآفرینی و پروژه های در دست اقدام به خوزستان رفته است.
او در ابتدای سفر با استقبال سید محمد مولوی، سید مجتبی محفوظی، جلیل مختار نمایندگان آبادان در مجلس شورای اسلامی، سید رفته احمدنژاد نماینده خرمشهر ، مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان و فرماندار آبادان وارد شهر آبادان شد.
عبوری پس از حضور در آبادان و بررسی وضعیت بافت فرسوده و مناطق حاشیهنشین این شهرستان، در ادامه سفر خود از خرمشهر و اهواز نیز بازدید خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی که جهت انجام سفری یک روزه به استان خوزستان رفته است، از وضعیت بافتهای فرسوده و مناطق حاشیه نشین آبادان از جمله سلچ غربی و شرقی، سی متری ذوالفقاری، جمشید آباد و سده بازدید کرد.
عبوری در ادامه در جلسه ای در فرمانداری ویژه آبادان با حضور کفاش معاون وزیر راه و شهرسازی، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران و کمال حسین پور عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، سه نماینده آبادان در مجلس، فرماندار آبادان، شهردار و اعضای شورای شهر آبادان و جمعی دیگر از مدیران شهرستانی برگزار شد، شرکت کرد.
در این جلسه وضعیت فعلی طرح هدایت آب های سطحی در مناطق بافت فرسوده آبادان و خرمشهر مورد بررسی قرار گرفت و با تاکید مدیرعامل شرکت بازآفرینی مقرر شد ظرف چند هفته آینده اصلاحات نهایی انجام و عملیات اجرایی آغاز شود.
گفتنی است محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس، کمال حسین پور عضو کمیسیون عمران مجلس و کفاش معاون وزیر راه و شهرسازی از جمله همراهان مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در این سفر هستند.
۱۰ طرح بازآفرینی شهری در خوزستان آغاز شد
مدیرکل راه و شهرسازی استان خوزستان درباره پروژه های بازآفرینی خوزستان گفت: عملیات اجرایی ۱۰ طرح بازآفرینی با اعتباری افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال در استان خوزستان آغاز شده است.
رضا رضایی افزود: اعتبار این طرحهای بازآفرینی از طریق اعتبارات ملی تامین و تلاش میشود در زمان در نظر گرفته شده بهره برداری شوند.
وی ادامه داد: سطح کیفی خدمات رسانی به مردم با اجرای این طرحها در شهرهای دزفول، خرمشهر و آبادان افزایش مییابد و ضمن تثبیت سکونت افراد از مهاجرت آنها جلوگیری میشود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان خوزستان اظهارداشت: ساماندهی بازار و پل قدیم دزفول، احداث فضای سبز حریم لولههای نفت و گاز آبادان، کفپوش گذاری غرب گرگر شوشتر، بهسازی محله سیاهپوشان دزفول، احداث پارک محلهای و سرویس بهداشتی در خرمشهر، روشنایی معابر کوی پیام نور دزفول و زیرسازی و احداث سالن ورزشی کوی مدرس طرحهای بازآفرینی استان خوزستان هستند که اجرای آنها آعاز شده است.
گفتنی است که یکی از مشکلات مهم در حوزه تسهیلات بافت فرسوده خوزستان نداشتن سند مالکیت متقاضیان در بافت ناکارآمد شهری است.
با توجه به اینکه در بیشتر محلات بافت ناکارآمد شهری املاک فاقد سند مالکیت هستند، پیش از این امکان بهرهمندی متقاضیان از تسهیلات بازآفرینی وجود نداشت، به همین دلیل با توافق و مصوبهای که در کمیته کارشناسی تسهیلات بازآفرینی شهری صورت گرفت، امکان استفاده از سند جایگزین واجد شرایط پس از کارشناسی و ارزیابی بانک برای مالکان این نوع از واحدهای مسکونی فراهم شد.
علاوه بر موضوع سند مالکیت، پرداخت تسهیلات بانکی، پیشرفت فیزیکی مورد انتظار بانک در ساخت این نوع از واحدها یکی دیگر از مشکلاتی است که در مسیر تسهیلات بهسازی و نوسازی بافت فرسوده وجود دارد که لازم است نظارت و اطلاعرسانی لازم در این رابطه با جدیت پیگیری شود.
تسهیلات بازآفرینی شهری در بافتهای ناکارآمد شهری ۵۰۰ میلیون ریال با نرخ سود ۹ درصد و تا سقف یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال است. به واحدهایی که به روش فناوریهای نوین ساخته شوند ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات با نرخ ۱۸ درصد پرداخت خواهد شد. به واحدهای ناکارآمد در شهرهای بالای ۲۰۰ هزارنفر ، ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات با نرخ سود دوران مشارکت ۹ درصد و تا یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال پرداخت میشود. در سایر شهرها به اینگونه واحدهای مسکونی مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال با نرخ سود ۹ درصد و تا یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات اختصاص مییابد.
استان خوزستان با ۹.۶ درصد بالاترین میزان بافت فرسوده نسبت به مساحت شهری را در کشور داراست.
معضل حاشیهنشینی از مواردی است که تقریبا تمامی کلانشهرهای ایران با آن روبه رو هستند. بر اساس برخی آمار، ۳۰ درصد از جمعیت شهر مشهد، ۴۳ درصد بندرعباس، ۶۰ درصد چابهار، ۲۵ درصد اراک، ۳۵ درصد اهواز، ۳۳ درصد تبریز و حدود ۲۰ درصد جمعیت تهران با معضل حاشیهنشینی روبه رو هستند. دبیر مجمع نمایندگان استان تهران چند ماه پیش در جلسه شورای اداری قرچک گفته بود تهران سه میلیون حاشیهنشین دارد.