سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، گفت: کاروانسرای شاهعباسی سمنان از بند زندان رهایی یافته اما در بند ضوابط اداری مانده است. حمید رضا دوست محمدی ابراز کرد: این مجموعه متأسفانه علی رغم اینکه از بند زندان رهایی یافته اما در بند ضوابط اداری است. وی با بیان اینکه تغییر کاربری این […]
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان، گفت: کاروانسرای شاهعباسی سمنان از بند زندان رهایی یافته اما در بند ضوابط اداری مانده است.
حمید رضا دوست محمدی ابراز کرد: این مجموعه متأسفانه علی رغم اینکه از بند زندان رهایی یافته اما در بند ضوابط اداری است.
وی با بیان اینکه تغییر کاربری این اثر تاریخی به زندان از دهه ۶۰ تاکنون، زخمهای عمیقی به این بنای ارزشمند تاریخی زده است، ابراز کرد: کاروانسرای شاهعباسی در سالهای ۶۰ تا ۶۳ به عنوان اداره میراث فرهنگی در حال بهره برداری بود و اداره میراث فرهنگی وقت نیز مرمتهایی در کاروانسرا انجام داد اما بدترین کاربری در این دهه به کاروانسرا داده و به زندان تغییر کاربری داده شد. سرپرست میراث فرهنگی استان سمنان با بیان اینکه مخالف کاربری موزه این کاروانسرا هستیم و برخی کاربریها به دلیل افزودن الحاقات، هویت آثار تاریخی را از بین میبرد، بیان کرد: تغییر کاربری کاروانسرا به زندان، زخمهای عمیقی را به این اثر تاریخی مظلوم وارد کرده است از سوی دیگر متأسفانه علیرغم صدور دستور رئیس قوه قضائیه در خصوص واگذاری کاروانسرا، هنوز این بنای ارزشمند تاریخی در بند ضوابط اداری است. دوست محمدی با بیان اینکه بر اساس ضوابط اداری و قانون، فروش بناهای تاریخی در مالکیت دستگاههای دولتی به غیر ممنوع است، ابراز داشت: شهرداری در این مدت اقدامات خوبی داشته و با وجود موانعی که در این پروژه وجود دارد، فعالیتهای مرمتی در بنا مسکوت نمانده و با هماهنگی شهرداری و میراث فرهنگی روند حذف الحاقات و مرمت بنا شروع شده است. از سوی دیگر مشکلات پیش آمده برای انتقال مالکیت بنا به شهرداری، یک مشکل حقوقی دارد که رفع آن در صلاحیت دستگاههای ملی است و باید در خارج از استان حل شود.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگی استان سمنان با هر اتفاقی که زمینه ساز احیا، مرمت و حفاظت بهتر از این کاروانسرای تاریخی شود موافق است، بیان کرد: اگر بنا به شهرداری واگذار شود، میراث فرهنگی با حساسیت بر روند مرمت بنا نظارت خواهد کرد و اگر مالکیت بنا به میراث فرهنگی واگذار شود، بر اساس ضوابط و زیر نظر صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و همانند دیگر بناها، به یک سرمایهگذار بخش خصوصی واگذار و فرآیند مرمت و احیا با نظارت میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
وعدهای دیگر برای بیمه راهنماها
بیش از ۱۴ هزار راهنمای گردشگری در کشور وجود دارند که معاون گردشگری خبر داده طبق مصوبه مجلس، بهزودی دوهزار نفر از آنها بیمه میشوند.
پس از یک دهه پیگیری، سرانجام مجلس شورای اسلامی اواخر سال ۹۸ به بیمه راهنمایان گردشگری رأی مثبت داد، هرچند فقط با پرداخت حق بیمه کارفرمایی دوهزار نفر از آنها موافقت کرد. درحالی که طبق آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تعداد راهنمایان گردشگری از ۱۴ هزار نفر فراتر رفته است.
قرار بود اعتبار مورد نیاز بیمه دوهزار راهنما از بند ۲۶ تبصره ۱۴، به عبارتی از محل هدفمندی یارانهها تامین شود که بنا به گفته معاون اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به دلیل مشخص نبودن سهم دولت از حق بیمه راهنمایان در قانون بودجه، اجرای آن در سال ۹۹ با مانع سازمان برنامه و بودجه مواجه شد. در نهایت موافقت شد دولت ۲۰ درصد از سهم بیمه دوهزار راهنمای گردشگری را بپردازد. با این وجود اجرای بیمه این دوهزار نفر هم در سال گذشته به نتیجه نرسید و پیگیری آن تا سال ۱۴۰۰ طول کشید.
اینک ولی تیموری، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داده که اعتبار مورد نیاز بیمه دوهزار راهنمای گردشگری به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شده و در هفتههای آینده، اسامی آن دوهزار نفر واجد شرایط نیز در اختیار سازمان متبوع قرار میگیرد.
معاون گردشگری در صفحه خود نوشته است: بیمه راهنمایان گردشگری از دغدغههای اساسی این بخش در سالیان گذشته بوده که خوشبختانه با تلاشهای بهعملآمده، راهنمایان گردشگری مشمول بیمه کارفرمایان شدهاند و از سه ماهه آخر سال گذشته وجه مصوب برای پرداخت ۲۰ درصد حق بیمه کارفرمایی حدود دوهزار نفر از راهنمایان فعال کشور به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شده است. فهرست واجدین شرایط با همکاری کانون سراسری انجمنهای صنفی راهنمایان گردشگری و جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و بر مبنای یکسری شاخصهای مورد توافق، تهیه شده که ظرف هفته آتی در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار میگیرد. او یادآور شده است: آن دوهزار راهنمای گردشگری فقط هفت درصد از حق بیمه را پرداخت میکنند.
طبق شاخصهایی که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای بیمه شدن راهنمایان تعیین کرده راهنمایانی با «سه سال» سابقه فعالیت مستمر و فعال، بدون سابقه بیمه اجباری، با حداقل ۲۵ سال و حداکثر ۵۰ سال سن، در اولویت بیمه قرار دارند. علاوهبر این راهنمایان بینالمللی یعنی ورودیکارها و بعد از آنها راهنمایان داخلی، در اولویت انتخاب برای بیمه قرار دارند. همچنین کارت راهنمای گردشگری در سه سال اخیر (۹۹-۱۳۹۷) باید تمدید شده و دارای اعتبار باشد. راهنمایان گردشگری ساکن در استانهای محروم برای بیمه اجتماعی در اولویت قرار دارند.
اسماعیل برات – معاون اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – به ایسنا گفته است: این شاخصها در جلسهای با نمایندگان کانون انجمنهای صنفی راهنمایان سراسر کشور و جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی و دستگاههای ذیربط پیشنهاد شد که تک تک آنها به بحث گذاشته شده و به جمعبندی رسیده است.
۲۴ پروژه گردشگری فارس در سفر وزیر میراثفرهنگی افتتاح میشود
استاندار فارس گفت: در سفر علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به این استان ۲۴ طرح گردشگری با بیش از ۷۳۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری افتتاح خواهد شد.
عنایت الله رحیمی افزود: افتتاح مجموعه فرهنگی سعدی، موزه نورآباد، درگاه ورودی بیشاپور، سایت موزه دروازه پردیس تخت جمشید و ۲۴ پروژه گردشگری ازجمله برنامههای سفر مونسان به استان فارس است. وی ادامه داد: این پروژهها شامل اقامتگاه بومگردی، اقامتگاه سنتی، هتلآپارتمان، سفرهخانه سنتی، طرح گردشگری کشاورزی و اردوگاه گردشگری است که در شهرستانهای شیراز، مرودشت، کازرون، پاسارگاد، آباده، نیریز، سپیدان، فیروزآباد و مُهر قرار دارند.
استاندار فارس اظهار داشت: حجم سرمایهگذاری این ۲۴ طرح گردشگری بیش از ۷۳۰ میلیارد ریال است و برای ۲۵۶ نفر اشتغالزایی خواهد شد. وی اضافه کرد: با افتتاح این پروژهها در این سفر سه روزه بیش از ۶۰۰ تخت به ظرفیت اقامتی استان فارس اضافه خواهد شد.