مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره)، رسالت اصلی این نهاد را توانمندسازی نیازمندان عنوان کرد و گفت: اکنون یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۹۰۳ نفر در کشور حامی کودکان یتیم و بدسرپرست هستند. حسین گیلاسی در گفت وگو با ایرنا افزود: در دوران شیوع کرونا با راهاندازی پویشهای متعددی از […]
مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره)، رسالت اصلی این نهاد را توانمندسازی نیازمندان عنوان کرد و گفت: اکنون یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۹۰۳ نفر در کشور حامی کودکان یتیم و بدسرپرست هستند.
حسین گیلاسی در گفت وگو با ایرنا افزود: در دوران شیوع کرونا با راهاندازی پویشهای متعددی از جمله پویش «ایران مهربان» حمایتهای مالی و روانی – اجتماعی مختلفی از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست انجام پذیرفت.
وی تصریح کرد: با استفاده از این پویشها همچنین علاوه بر حمایت از طرح «اکرام ایتام و محسنین» گروههای متعددی از هموطنان به عنوان حامی به این طرح پیوستند و اکنون کودکان ایتام و محسنین را تحت پوشش حمایتهای اقتصادی قرار میدهند.
(طرح اکرام ایتام و محسنین با هدف ترویج و احیاء فرهنگ احسان و نیکوکاری و اکرام ایتام و نشر سنتهای حسنه اسلامی و در حقیقت استفاده از مشارکتهای مردمی در رسیدگی به نیازمندان از جمله کودکان یتیم و بدسرپرست ایجاد شد.)
گیلاسی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۹۰۳ حامی در طرح اکرام ایتام و محسنین در سراسر کشور فعال بوده و تعداد فرزندان مشمول نیز برابر با ۴۱۴ هزار و ۷۴۸ نفر است که از این تعداد حدود ۱۴۳ هزار ۵۰ نفر فرزند یتیم و ۲۷۱ هزار و ۶۹۸ نفر فرزند محسنین بوده و توسط این یک میلیون و ۲۰۲ هزار و ۹۰۳ حامی، حمایت میشوند. این مسئول افزود: رسالت اصلی کمیته امداد توانمندسازی نیازمندان است. جامعه هدف این کمیته اعم از زنان سرپرست خانوار و… باید بتوانند با ارائه آموزشهای لازم و تسهیلات این نهاد وارد عرصه کسب وکار شده و در حقیقت خودکفا و از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شوند.
گیلاسی تاکید کرد: شناسایی خانوادههای نیازمند مطابق با مولفههای مشخصی همچون فوت سرپرست خانوار انجام میگیرد.
اکنون سامانههای مختلفی نظیر دهکبندی خانوارها نیز تعیین شده و این شناسایی را سرعت میبخشد. خانوادههای دهکهای پایین جامعه عمدتا جزو محرومان و نیازمندان محسوب میشوند. مدیرکل هماهنگی امور اجرایی مشارکتهای مردمی کمیته امداد افزود: تحقیقات محلی و بررسیهای میدانی هم توسط همکاران مربوطه (در کنار این مولفهها نظیر دهکبندی) وجود داشته و به طور کل با اثبات نیازمندی، یک خانواده تحت پوشش حمایتی این کمیته قرار خواهد گرفت. برای عضویت در کمیته امداد امام خمینی(ره) به عنوان مددجوی تحت پوشش متقاضیان باید از طریق «سامانه سها» درخواست نیازمندی خود را ثبت کنند. درخواست متقاضیان در این سامانه به نشانی soha.emdad.ir بررسی میشود و در صورت تایید وجود شرایط لازم، متقاضی ذیل چتر حمایتی کمیته امداد قرار خواهد گرفت. زنان سرپرست خانوار، زنان مطلقه، سالمندان و از کارافتدگان، کودکان یتیم، بیسرپرست و بدسرپرست از جمله گروههای اصلی جمعیتی تحت پوشش کمیته امداد محسوب میشوند که در صورت نیازمندی، خدمات این مجموعه را دریافت میکنند. مددجویان برای دریافت تسهیلات این نهاد حمایتی نیز با مراجعه به «صفحه خدمت» به نشانی https://emdad.ir/fa/soh در سامانه سها (soha.emdad.ir) میتوانند درخواست خود را ثبت کنند. کمیته امداد امام خمینی(ره) ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ با هدف پشتیبانی از محرومان و توانمندسازی نیازمندان، پیشگیری از تولید نظام یافته فقر در کشور و کمک به بهبود فضای کسب و کار و اشتغال بنیانگذاری شد. مبنی بر ایجاد نکردن مشکل، مجوز آبگیری نخواهیم داد، اجازه نمی دهیم گتوند دیگری
رقم بخورد.