همدان، خبرنگار روزنامه جمله: مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اینکه ۷۶ روستا در استان از اینترنت محروم هستند، گفت: ۹۲ هزار دانش آموز همدانی فاقد تبلت و موبایل هستند . محمود نقوی در جمع خبرنگاران که به مناسبت هفته تربیت اسلامی برگزار شده بود با تأکید بر این مسئله […]
همدان، خبرنگار روزنامه جمله:
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به اینکه ۷۶ روستا در استان از اینترنت محروم هستند، گفت: ۹۲ هزار دانش آموز همدانی فاقد تبلت و موبایل هستند .
محمود نقوی در جمع خبرنگاران که به مناسبت هفته تربیت اسلامی برگزار شده بود با تأکید بر این مسئله که معضل اصلی ما نیروی انسانی است، اظهار داشت: نیروی انسانی جایگاه خاص و مسئله مهمی است، معلم میتواند یک کلاس را با کمترین امکانات اداره و کمبودها را جبران کند.
وی با بیان اینکه تعداد معلمان، استاندارد لازم و نوع ورود آنها باید مد نظر قرار گیرد گفت: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آنچه مهم برشمره شده دانشگاه فرهنگیان است که معلم با عشق و بهترین رتبههای علمی وارد این مجموعه میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر ۶۴۰ هزار معلم در سطح کشور فعالیت میکنند به طوری که ۳۰۰ هزار معلم نیز کم داریم از فعالیت ۲۱ هزار معلم به ازای ۳۰۷ هزار دانشآموز در استان خبر داد و گفت: سال ۹۲ بیش از ۲۵۰ هزار دانشآموز و ۲۵ هزار معلم در استان داشتیم در حالی که امسال ۳۰۷ هزار دانشآموز با ۲۱ هزار معلم داریم.
نقوی ادامه داد: از سال ۹۲ تاکنون تعداد دانشآموزان استان ۵۷ هزار نفر افزایش داشته و تعداد معلمان دو هزار نفر کاهش یافته ضمن اینکه در سال ۹۲ ورودی معلمان ۲۵ هزار نفر و در سال ۹۶، ۹۷ به ۲ هزار نفر رسیده است. مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با تأکید بر اینکه آغاز فعالیت معلمان از پیشدبستانی به امید جذب به بدنه آموزش و پرورش زیبنده آموزش و پرورش کشور نیست ادامه داد: با وجود شرایط فعلی باید بررسیهای لازم صورت گیرد تا نسخه صحیحی برای آموزش و پرورش بپیچیم. نقوی از عدم حضور مستقیم ۳۳ درصد دانشآموزان استان در شبکه شاد خبر داد و گفت: البته برخی از این دانش آموزان از تلفن مشترک والدین خود استفاده میکنند، برخی از دانش آموزان به اینترنت دسترسی نداشته و حضوری آموزش و یا بستههای آموزشی میگیرند و برخی از کودکان نیز به صورت مشترک با برادر و یا خواهران خود از یک گوشی استفاده میکنند. وی با بیان اينکه سه هزار و ۵۰۰ نفر تکرار پایه در کلاس اول ابتدایی داشتهایم، افزود: برخی افراد نیز در سال گذشته به علت کرونا برای کلاس اول ثبت نام نکرده بودند و امسال به مدرسه آمدند که این یکی از چالشهای بزرگ ما در امر آموزش است. مدیرکل آموزشوپرورش استان همدان، ادامه داد: در سند تحول بنیادین، آن چیزی که بسیار با اهمیت است، نحوه گزینش در دانشگاه فرهنگیان است چراکه از بهترینهای کنکور سراسری باید وارد این دانشگاه شوند. وی با اشاره به تقویت شبکه شاد در استان تاکید کرد : باید به سمت هوشمندسازی پیش برویم و شبکه شاد را توسعه دهیم و به فضای مجازی روی بیاوریم. گرچه نظارت بر این فضا نیز از مطالبات و اهداف مهم ماست.
نقوی تصریح کرد: امسال ۴۵۷ نفر از طریق آزمون استخدامی جذب آموزش و پرورش میشوند، بر اساس ماده ۲۸ که در قانون برنامه ششم توسعه آمده، آموزش و پرورش برای رشتههایی که در دانشگاه شهید رجایی و فرهنگیان نمیتواند تربیت کند، افرادی را از سایر دانشگاهها جذب میکند.
مدیرکل آموزشوپرورش استان همدان، تصریح کرد: ۳۰۷ هزار دانشآموز، ۲۵۰ مجموعه آموزشی، ۲۲ هزار معلم شاغل و۱۸ هزار بازنشسته در مجموعه آموزشوپرورش استان وجود دارند و با نیروهای خدماتی ۴۱ هزار نفر پرسنل در استان همدان هستند.
نقوی با بیان اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب، بیان شده که بزرگترین سرمایه کشور، نیروی انسانی است، افزود: این سرمایهها در آموزش و پرورش رشد میکنند و آینده جامعه را رقم میزنند و برای اینکه آموزش و پرورش به وظیفه خود عمل کند همه نهادها باید به کمک آموزش و پرورش بیایند و ما در بحث شاخصهای مختلف ارزیابی باید جزو ۱۰ استان برتر شویم.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم به ۱۰ استان برتر کشور تبدیل شویم باید شاخصهایی از وضعیت موجود را احصاء کنیم به عنوان مثال ما در حال حاضر، رتبه ۲۲ کنکور سراسری در درس زبان انگلیسی را در ۱۲ سال گذشته داشتیم، درصد قبولی امتحانات نهایی در استان همدان، پایینتر از میانگین کشوری است و در قبولیهای کنکور سراسری رتبه ۱۷ در کشور را داریم.
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه در آستانه عید نوروز قرار داریم، اظهار داشت: ستاد اسکان در آمادهباش است اما هنوز به صورت قطعی به ما ابلاغ نشده است. جلسات اولیه را گذاشتیم و مراکز رفاهی و ۱۹۹ کلاس ویژه را در نواحی یک و دو آماده کردیم همچنین ۵۰۰ کلاس در سطح الف نیز در حال آماده باش هستند.
نقوی یادآور شد: در مجموع ۷۰۰ کلاس برای ستاد اسکان فرهنگیان استان همدان، پیش بینی کردیم که در شهرستانهای همدان، ملایر، لالجین، کبودراهنگ و بهار، قرار دارند.