بیش از ۳هزار نفر از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی همدان به ویروس کرونا مبتلا شدند
بیش از ۳هزار نفر از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی همدان به ویروس کرونا مبتلا شدند

      همدان – خبرنگار روزنامه جمله / رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت : تاکنون ۳۰۱۵ نفر از همکاران ما مبتلا به کروناویروس شدند که شامل ۳۰۸ پزشک، ۷۶۷ پرستار، ۴۶ بهیار، ۴ ماما، ۱۰۲۹ پرسنل بیمارستانی، ۷۴۱ پرسنل بهداشتی و ۷۳ نفر از پرسنل آزمایشگاهی ما را شامل می‌شدند، اما […]

 

 

 

همدان – خبرنگار روزنامه جمله /

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت : تاکنون ۳۰۱۵ نفر از همکاران ما مبتلا به کروناویروس شدند که شامل ۳۰۸ پزشک، ۷۶۷ پرستار، ۴۶ بهیار، ۴ ماما، ۱۰۲۹ پرسنل بیمارستانی، ۷۴۱ پرسنل بهداشتی و ۷۳ نفر از پرسنل آزمایشگاهی ما را شامل می‌شدند، اما با تمهیدات لازم بدون هیچ مشکلی توانستیم روال عادی کار را انجام دهیم..
دکتر رشید حیدری مقدم در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ما در حوزه‌ بهداشت و درمان دنبال تعالی هستیم، اظهار کرد: در ایام شیوع کروناویروس تمام تلاشمان را انجام دادیم تا به سمت جلو حرکت کنیم. هیچ کدام از همکاران ما کم‌کاری انجام ندادند و ما با همکاری استاندار و شورای تأمین توانستیم با تمام تلاش کارها را مدیریت کنیم و هشت ماه قرمز نشدن استان نتیجه این مدیریت بود اما متأسفانه در پیکی که کل کشور را دچار بحران کرد، ما هم وضعیت قرمز را در استان تجربه کردیم.
وی افزود: در پیک اول به صورت میانگین روزانه ۴۰۰ نفر، در پیک دوم ۶۰۰ تا ۶۲۰ نفر و در پیک سوم ۱۲۰۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری بودند همچنین میانگین آمار فوت ناشی از کروناویروس در پیک اول ۴ نفر، پیک دوم ۸ نفر و پیک سوم ۱۵ نفر در استان بود که این آمار نشان می‌دهد این بیماری در هر موج از موج قبلی قدرتمندتر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه هیچ موردی در کل کشور وجود ندارد که بیمار به ارائه خدمت نیاز داشته باشد و مراحل درمان انجام نشود، گفت: موارد متعددی وجود دارد که فرزندان، والدین خود را به بیمارستان می‌آورند و دیگر سراغی از آن‌ها نمی‌گیرند چراکه نگران این هستند که به کروناویروس مبتلا شوند اما هرکدام از همکاران بهداشت و درمان ما یک لحظه عقب نشینی نکردند.
حیدری‌مقدم بیان کرد: با شیوع کروناویروس ما دست روی دست نگذاشتیم و از اسفند ۹۸ به بعد اقدامات فاخری در حوزه بهداشت و درمان استان انجام شده است و طبق آخرین وضعیت در استان، هیچ شهرستان قرمز و نارنجی نداریم به طوریکه در حال حاضر شهرستان‌های اسدآباد، بهار و فامنین در وضعیت آبی و بقیه شهرستان‌ها در وضعیت زرد قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۹۸۹۸ نفر در بیمارستان‌های استان بستر شدند، ۱۷۵۱۶ نفر به صورت سرپایی پذیرش شده و ۱۴۳۳ نفر فوت کردند.
حیدری مقدم با بیان اینکه در بحران کروناویروس ۱۵۰ نیرو با قرارداد ۸۹ روزه جذب کردیم، ادامه داد: مجوز جذب ۸۵۰ نیروی دیگر را دریافت کردیم همچنین برای تبدیل وضعیت پرستاران، در حال مکاتبه با وزارت بهداشت هستیم.
وی اظهار کرد: تمام تلاش ما این است از برگزاری هرگونه تجمعی که می‌تواند بیماری ایجاد کند، جلوگیری کنیم اما متأسفانه برخی مسئولان به دغدغه‌های ما اهمیت نمی‌دهند و مراسم برگزار می‌کنند در صورتی که هیچ گونه تجمعی با هیچ موضوعی حتی ادای احترام به شهدا نباید صورت بگیرد و ما به هیچ عنوان تمایلی به برگزاری جلسه‌ای نداریم. برای ما ایرانیان از ماه محرم مقدس‌تر که وجود ندارد اما دیدیم که آن مراسم را هم با حداقل تعداد و حداکثر رعایت پروتکل‌ها انجام دادیم.
وی در رابطه با وضعیت کروناویروس در آینده، تصریح کرد: تصمیم گیری و صحبت در رابطه با آینده کروناویروس مبهم است و ما نمی‌دانیم این ویروس با چه شکلی تمام می‌شود بنابراین آینده را به آینده واگذار می‌کنیم و در تصمیمات هم تابع چهارچوب و استراتژی حاکم بر کشور هستیم.
حیدری مقدم در رابطه با به خدمت نگرفتن نیروهای جهادی و طلاب در بیمارستان‌های استان، گفت: ما در یک جنگ تمام عیار هستیم و نمی‌توانیم از نیروهای غیرمتخصص و افرادی که تحصیلات حوزوی دارند، استفاده کنیم اما در پیک سوم با توجه به نیاز بیماران در بیمارستان شهید بهشتی تعاملی با نیروهای جهادی داشتیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا در رابطه با تجهیر این دانشگاه گفت: به تازگی با هدف تجهیز مرکز جامع سرطان یک میلیون و ۱۰۰ هزار یورو برای خرید دستگاه «سی تی سیمولاتور» و «دزیمتری» پرداخت شد که دستگاه نخست وارد استان شده و دستگاه دوم نیز به زودی وارد می‌شود.
وی اضافه کرد: در سفر رییس سازمان برنامه و بودجه به همدان ۱۰۰ میلیارد تومان برای مرکز جامع سرطان و ۱۷۰ میلیارد تومان برای بیمارستان اکباتان در نظر گرفته شده بود که در حال حاضر ۳۰ میلیارد تومان برای راه‌اندازی فاز اول بیمارستان اکباتان اختصاص یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار کرد: تعداد دستگاه‌های دیالیز این استان از ۸۷ دستگاه در دی‌ماه سال گذشته به ۱۹۰ دستگاه در سالجاری رسیده است با این وجود از نظر تعداد تجهیزات در شرایط ایده الی نیستیم.
حیدری مقدم استان همدان را جز شش استان کشور دانست که به سمت پیر شدن می روند و اظهار کرد: تعداد بیماران دیالیزی روز به روز در حال افزایش است چرا که جمعیت به سمت پیری پیش رفته و یکی از مهمترین فاکتورهای افزایش بیماری در جامعه پیری جمعیت است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان در رابطه با وضعیت مهاجرت پزشکان و پرستاران استان به خارج از کشور، توضیح داد: در گذشته یکی از شرایط پذیرش پزشکان و پرستاران ما در خارج از ایران، داشتن مدرک آیلتس بود اما با شیوع پاندمی کرونا اتحادیه اروپا، استرالیا و آمریکای جنوبی شرط زبان را برداشتند و این مسئله باعث شد تعداد انگشت شماری از پرستاران استان مهاجرت کنند اما موردی از مهاجرت پزشکان نداشتیم.