بیش از ۷۰ درصد سرمربیان جام جهانی بومی هستند
بیش از ۷۰ درصد سرمربیان جام جهانی بومی هستند

کمیته فنی فدارسیون فوتبال رای به برکناری دراگان اسکوچیچ از سرمربیگری تیم ملی فوتبال کشورمان داد و هنوز مشخص نیست که چه کسی هدایت ایران در جام جهانی را برعهده خواهد داشت. با توجه به گمانه‌زنی‌های رسانه‌های داخلی و خارجی به نظر می‌رسد چند سرمربی داخلی گزینه جانشینی اسکوچیچ شده‌اند. این مبحث که موافق و […]

کمیته فنی فدارسیون فوتبال رای به برکناری دراگان اسکوچیچ از سرمربیگری تیم ملی فوتبال کشورمان داد و هنوز مشخص نیست که چه کسی هدایت ایران در جام جهانی را برعهده
خواهد داشت.

با توجه به گمانه‌زنی‌های رسانه‌های داخلی و خارجی به نظر می‌رسد چند سرمربی داخلی گزینه جانشینی اسکوچیچ شده‌اند. این مبحث که موافق و مخالفانی پیدا کرده باعث شد تا نگاهی به سرمربیان تیم‌های حاضر در جام جهانی بیاندازیم.
تیم ملی فوتبال کشورمان در جام‌های جهانی ۱۹۷۸ و ۱۹۹۸ از سرمربی بومی استفاده کرد و در جام جهانی فعلی نیز بیش از ۷۰ درصد تیم‌ها از سرمربی داخلی استفاده می‌کنند.

گروه A
اکوادور: گوستاوو آلفارو (آرژانتین)
هلند: لوئیز فان خال (هلند)
قطر: فلیکس سانچز (اسپانیا)
سنگال: الیو سیسه (سنگال)

گروه B
انگلیس: گرت ساوتگیت (انگلیس)
ولز: راب پیج (ولز)
آمریکا: گرگ برهالتر (آمریکا)
ایران: ؟

گروه C
آرژانتین: لیونل اسکالونی (آرژانتین)
مکزیک: جراردو مارتینو (آرژانتین)
لهستان: چسلاف میخنویوچ (لهستان)
عربستان سعودی: اروه رنار (فرانسه)
گروه D
استرالیا : گراهام آرنولد (استرالیا)
دانمارک: کسپر هیوملند (دانمارک)
فرانسه: دیدیه دشان (فرانسه)
تونس: جلال قادری (تونس)

گروه E
کاستاریکا: لوئیز فرناندز (کلمبیا)
آلمان:هانسی فلیک (آلمان)
اسپانیا: لوئیز انریکه (اسپانیا)
ژاپن: هاژیمه موریاسو (ژاپن)

گروه F
بلژیک: روبرتو مارتینز (اسپانیا)
کانادا: جان هردمن (انگلیس)
کرواسی: زلاتکو دالیچ (کرواسی)
مراکش: وحید هالیهودزیچ (بوسنی)

گروه G
برزیل: تیته (برزیل)
کامرون: ریگوبرت سانگ (کامرون)
صربستان: دراگان استویکوویچ (صربستان)
سوئیس: مورات یاکین (سوئیس)

گروه H
غنا: اتو آدو (غنا)
پرتغال: فرناندو سانتوس (پرتغال)
کره جنوبی: پائولو بنتو (پرتغال)
اروگوئه: دیگو آلونسو (اروگوئه)
۲۲ مربی از ۳۱ مربی حاضر در جام جهانی بومی هستند که یک آمار شگفت انگیز محسوب می‌شود. ۴ سال گذشته ۲۰ تیم از مربی بومی استفاده کردند و در جام جهانی ۲۰۱۴ از ۳۲ تیم، ۱۶ تیم از مربی داخلی استفاده کردند. در جام جهانی ۲۰۱۰ نیز ۲۰ تیم مربی بومی داشتند که نشان می‌دهد اعتماد فدراسیون‌ها و سران تیم‌های ملی به مربیان داخلی بیشتر
شده است.
در این دوره تیم ملی ایتالیا نیز حضور ندارد ولی از مربی داخلی به نام روبرتو مانچینی استفاده می‌کند.
نکته مهم دیگر که کمتر به آن توجه می‌شود، سهم فراوان مربیان بومی در تیم‌های قهرمان در جام جهانی است. تا جایی که چشم کار می‌کند، تیم‌های قهرمان در جام‌های جهانی بومی بودند. از دشان ، لو ، دل بوسکه، لیپی ، اسکولاری گرفته تا بکن باور و کارلوس آلبرتو و دوران قدیم همه مربیان ، داخلی بودند.
با این شرایط باید دید مربی داخلی داریم که پتانسیل مناسب و خوب برای هدایت تیم ملی کشورمان را داشته باشد یا خیر.

 

 

به هم خوردن توازن قدرت در مجمع با برکناری رئیس سازمان لیگ
پایان عصر بهاروند؟

برکناری حیدر بهاروند، ساعاتی پس از پایان ثبت نام نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال اتفاقی بود که شاید در حالت عادی تصور آن وجود نداشت اما پوست‌اندازی در بخش مدیریتی فوتبال کشور شامل رئیس سازمان لیگ هم شد. این اتفاق اما به این سادگی‌ها نیست و نمی‌توان این جابه‌جایی را ساده دید.
حیدر بهاروند در تمام این سال‌ها به دلیل نفوذ بالا در مجمع فدراسیون فوتبال، در تمام انتخابات‌ها دست بالا را در اختیار داشته است. به طور واضح می‌توان گفت نامزدهایی که در مجامع انتخاباتی اخیر دنبال پیروزی بودند، باید با حیدر بهاروند ائتلاف می‌کردند و این مسئله تبدیل به یک باور بزرگ در بین نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال شده بود. با این حال آنچه مسلم است، برکناری بهاروند از سازمان لیگ و گرفتن قدرت اجرایی او می‌تواند این توازن قدرت را در مجمع به هم بزند و شرایط را در روز انتخابات ۸ شهریورماه
تغییر دهد.
بخش جالب ماجرا این است که بهاروند پس از ثبت‌نام برای انتخابات ۱۰ اسفندماه ۱۳۹۹ و با وجود رد صلاحیت بار دیگر برای شرکت در انتخابات ۸ شهریورماه ۱۴۰۱ ثبت‌نام کرد، اما پس از یک روز انصراف داد تا در لیست نهایی نامزدها نباشد. پس از برکناری هم به صورت واضح از مهدی تاج به عنوان کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال حمایت کرد تا نشان دهد در مجمع به دنبال چیست، اما ماجرا از این قرار است که پس از ثبت‌نام نامزدها انتقادهای زیادی به تاج مطرح شده و فضای انتخاباتی به شکلی در مقابل این ائتلاف منفی است.
آنچه اهمیت دارد، این است که ترکیب مجمع و توازن قدرت در روز ۸ شهریورماه چگونه خواهد بود و آیا حیدر بهاروند بازهم می‌تواند از صندوق رأی به آن چیزی برسد که علاقه دارد. عده‌ای اعتقاد دارند بهاروند همانند گذشته از قدرت بالایی در مجمع برخوردار نیست و در طرف مقابل برخی بر این باور هستند که او همچنان نقشی تعیین‌کننده دارد. مجمع شهریور ماه نشان خواهد داد که اعضا همانند دوره گذشته راه بهاروند را در پیش می‌گیرند یا اینکه این بار قرار است بی‌اعتنا به رئیس برکنار شده سازمان لیگ تصمیمی دیگر بگیرند و به عصر بهاروند پایان دهند.
در واقع اکنون تاج با بهاروند وارد کارزار انتخابات می‌شود و ماجدی و عزیز محمدی بدون توجه به سبد آرای بهاروند وارد میدان خواهند شد. در این میان سه نامزد دیگر یعنی واعظ آشتیانی، اسدی و آخوندی هم هستند که البته حرف و حدیث‌ها درباره کنار گذاشته شدن آنها به دلیل نقص مدارک زیاد است و اگر این اتفاق رخ ندهد معادلات انتخابات پیچیده‌تر خواهد شد.

 

 

سخنگوی دولت:
به‌هیچ‌وجه در مسائل فنی تیم ملی فوتبال دخالت نمی‌کنیم

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اظهارات خداداد عزیزی ملی‌پوش سابق کشورمان که دولت را متهم به درخواست تغییر سرمربی تیم ملی کرده است، اظهار داشت: رئیس سابق فدراسیون فوتبال و سرپرست فعلی آن درخواست هایی از دولت برای حمایت از تیم ملی داشتند. طبیعتاً پیروزی تیم ملی برای همه ایرانیان اعم از دولت و شهروندان مهم است.
وی افزود: دولت پیش از این اعلام کرد و هم اکنون نیز اعلام می‌کند که برای حمایت از تیم ملی برای حل هرگونه مشکل پیش روی این تیم همچون بازی های تدارکاتی، سفرهای مورد نیاز و برگزاری اردوهای آماده‌سازی آمادگی دارد. در این راستا جلسه‌ای هم برای بررسی راهکارهای حمایت‌ از تیم ملی فوتبال برگزار شد.
سخنگوی دولت بیان داشت: دولت نه ورودی در حوزه تخصصی فنی فوتبال دارد و نه وقتی برای آن. چون با کثرت مشکلات و دغدغه های به ویژه اقتصادی مردم روبرو است. اینکه این ادعا از کجا مطرح شده است را نمی دانم!؟
بهادری جهرمی اظهار داشت: یک نکته کلیدی وجود دارد که بخش های مختلف مردم نکات و دغدغه های خود را در قالب نامه، مراجعات و یا دیدار های شخصی با من مطرح می کنند و من هم در دیدار با رئیس و سرپرست فدراسیون فوتبال و وزیر ورزش این دغدغه ها را منتقل کرده‌ام. به همین دلیل هم وزیر ورزش به جلسه در اردوی تیم ملی رفتند و دیداری هم با رئیس فدراسیون فوتبال داشتند تا اگر نیازی به حمایت های دولت وجود دارد این حمایت ها
انجام شود.
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در پایان تصریح کرد: موضوعاتی درباره حل مسائل تیم ملی به ویژه پشتیبانی های مالی و یا رایزنی های بین المللی حوزه بازی‌های تدارکاتی نیز مطرح شده است که کشورهای هدف برای انجام این بازی ها نیز باید توسط خود تیم ملی و فدراسیون فوتبال انتخاب شوند و دولت در این حوزه نیز دخالتی ندارد.

 

پادوانی برای رای CAS لحظه شماری می‌کند

این مدافع برزیلی که زمانی در ایران با استیل خوبش مورد توجه قرار داشت حالا سال‌ها است از مسیر طبیعی زندگی خود فاصله گرفته اما ورزش را کنار نگذاشته است. او که اخیرا نیز پدر شده در بازی مقابل فولاد در اهواز در لحظه سر به سر شدن با آرمین سهرابیان بازیکن وقت استقلال و هم‌تیمی خود دچار ضایعه نخاعی شد و دیگر بعد از آن اتفاق، فیلم زندگی را از روی صندلی چرخ دار تماشا می‌کند‌.
طبق گفته پادو متاسفانه هیچ درمان قطعی‌ای برای او وجود نخواهد داشت، هرچند او در رشته شنای معلولین فعال است و به افتخاراتی نیز دست یافته، اما این میهمان برزیلی ایرانی‌ها برای تامین هزینه‌های درمان و امورات زندگی خود با مشکلات عدیده ای مواجه است.
او درباره حضور ریکاردو ساپینتو سرمربی جدید استقلال روی نیمکت گفت: باید منتظر ماند و دید که این سرمربی چه عملکردی از خود به نمایش خواهد گذاشت.
لئوناردو در پاسخ به این سوال که آیا ساپینتو می‌تواند قول رسیدن به ۴ جام قهرمانی را با آبی‌ها محقق کند گفت: چرا که نه؟!پادوانی که از استقلال به دادگاه CAS شکایت کرده ابراز امیدواری کرد هرچه زودتر رای نهایی در خصوص پرونده او صادر شود.