روز گذشته دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت آخرین اخبار مبتلایان و بهبودی ها و قربانیان کووید ۱۹ را اعلام کرد. به گزارش «جمله»؛ دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفت: « اساس نتایج آزمایشگاهی،۸۸۱ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به ۸۰۴۲ […]
روز گذشته دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت آخرین اخبار مبتلایان و بهبودی ها و قربانیان کووید ۱۹ را اعلام کرد.
به گزارش «جمله»؛ دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفت: « اساس نتایج آزمایشگاهی،۸۸۱ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کل کشور به ۸۰۴۲ نفر رسید».
وی افزود: «متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۵۴ نفر از مبتلایان جدید کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۲۹۱ مورد رسید».
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: «خوشبختانه تا کنون ۲۷۳۱ نفر از بیماران بهبود یافته و ترخیص شده اند و روند بهبودی و ترخیص این بیماران افزایش قابل ملاحظه ای داشته است».
در حالی که مقامات رسمی پیوسته آمار به روز مبتلایان و جانباختگان در اثر این ویروس را اطلاعرسانی میکنند اما همچنان بسیاری از شهروندان و عدم اعتماد به آمار رسمی سخن میگویند. از دلایل منتقدان که میگویند، شمار مبتلایان و قربانیان بیش از آمار رسمی است، میتوان به شمار معدود آزمایشگاههای تشخیص کرونا و امکانات لازم برای این تشخیص این بیماری اشاره کرد.
در حالی که بازار رقابت میان گزارشهای آماری رسانههای رسمی با حدس، گمان و یقینها در شبکههای اجتماعی داغ است، حتی گاهی در سخنان مقامات و نمایندگان مجلس کشور هم آمار متناقضی را میتوان دید: موضوعی که آرامش روانی را آن هم در شرایطی که اعتماد به رسانههای رسمی چندان رضایتبخش نیست، از بسیاری از گرفته است.
رئیس کل دادگستری قم میگوید، آرامش روانی جامعه خط قرمز دستگاه قضایی است، هر گونه آمار باید از طریق مبادی رسمی باشد و در انتشار هر گونه خبر، مصاحبه و گزارشی که نشر اکاذیب باشد و منجر به مخدوش شدن آرامش مردم باشد به صورت قانونی برخورد میشود.
در همین راستا، او از بازداشت پرستاری که در فضای مجازی «آمارهای کاذب از تعداد فوتیهای کرونا در قم» منتشر کرده بود، یا «یکی از طلاب که در روزهای گذشته کلیپی از غسالخانه بهشت معصومه قم» منتشر کرده بود خبر داده است. جرم این افراد به گفته این مقام مسئول، «تشویش اذهان عمومی» است.
محمدعلی طالبی، استاندار یزد در ارتباط اینستاگرامی خود با خبرنگاران ، با اشاره به رشد مراجعات مردم گفت:« ظرفیت تختهای بیمارستانی پیشبینی شده برای بستری بیماران کرونا در این استان در حال تکمیل است». او با توجه به رشد آمار مبتلایان، از ضرورت بیمارستانهای صحرایی در یزد و برخی شهرستانها سخن گفت.
این مقام مسئول در ارتباط با جدی گرفتن توصیهها و هشدارها توسط مردم گفت: «متأسفانه شواهد میدانی حاکی از عدم توجه کافی مردم به ضرورت در خانه ماندن به عنوان بهترین راه پیشگیری از این بیماری است.»
آمار ابتلا به کرونا در استان اصفهان ۶۱۸ مورد (تا ظهر ۱۹ اسفند) اعلام شده است. در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل که با جمعیت نزدیک به نیم میلیون نفر در این استان و در فاصله تقریبا ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شدهاند، تاکنون طبق آمار رسمی بیش از ۱۰۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده و ۸۸ تن فوت کردهاند.
علیاکبر مرتضایی فرماندار ویژه کاشان دوشنبهشب (۱۸ اسفند) در برنامه زنده شبکه اصفهان در سخنانی در مورد وضعیت این بخش از کشور از «بهبودی حدود نیمی از مبتلایان از ابتدا تا کنون»، خبر داد اما همزمان تأکید کرد که «به علت شیوع بیماری، افراد دیگری جایگزین میشود». این مقام مسئول از مردم خواست که در خانه بمانند و تنها برای تهیه اقلام ضروری از خانه خارج شوند.