دکتر غلامرضا خلیل ارجمندی، رییس هیئت مدیره بانک دی و مشاور عالی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تأسیس و راه اندازی مرکز نوآوری ویژه نخبگان خانوادههای شهدا و ایثارگران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با حمایت و همراهی مجموعه اقتصادی بنیاد شهید و بانک دی، تلاش میکنیم در دهه فجر […]
دکتر غلامرضا خلیل ارجمندی، رییس هیئت مدیره بانک دی و مشاور عالی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تأسیس و راه اندازی مرکز نوآوری ویژه نخبگان خانوادههای شهدا و ایثارگران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: با حمایت و همراهی مجموعه اقتصادی بنیاد شهید و بانک دی، تلاش میکنیم در دهه فجر این مرکز نوآوری افتتاح شود و برای سال اول، عملیاتی شدن فعالیت حدود ۳۰ استارتآپ در این مرکز در نظر گرفته شده است.
دکتر خلیل ارجمندی با اشاره به حضور بیش از هفت هزار نخبه در خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران، افزود: در سال جاری چند نفر از رتبههای تک رقمی کنکور، از خانواده ایثارگران بودند که از سهمیه هم استفاده نکرده اند.
وی با تاکید بر این که اولویت اصلی استخدام در مجموعه بانک دی با فرزندان خانواده معزز شهدا است، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۴۵ نفر از فرزندان خانواده معظم شهدا در بانک دی جذب شدهاند و تا پایان سال این تعداد به ۶۰ نفر خواهد رسید.
رییس هیئت مدیره بانک دی همچنین با بیان این که در حال حاضر همافزایی و هماهنگی بسیار خوبی بین زیر مجموعههای بنیاد شهید و امور ایثارگران برای خدمات رسانی به خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران به وجود آمده است، افزود: مهندس اوحدی، رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران یکی از اولویتهای کاری خود را ایجاد هر چه بیشتر همدلی و هم افزایی میان همه نهادهای این بنیاد برای خدمات رسانی مطلوب تر به خانواده معزز شهدا و جامعه بزرگ ایثارگری اعلام کرده اند.
ثبت و انتقال چک از سامانه “پیچک” در بانک گردشگری
مشتریان بانک گردشگری برای فرآیند ثبت، تایید و انتقال چک خود می توانند به صورت اختیاری از سامانه “پیچک” استفاده کنند.
در حال حاضر این امکان از طریق برنامه های موبایلی که در تارنمای شرکت شاپرک منتشر می شود، میسر است. همچنین تا تاریخ اجباری شدن ثبت چک ها در سامانه پیچک، تمام چک ها کما فی سابق بدون نیاز به ثبت در این سامانه در شبکه بانکی کشور قابل پذیرش و پردازش خواهد بود.
بنا بر این گزارش، پس از الزامی شدن اجرای قانون جدید چک، صدور و پشت نویسی چک در وجه حامل ممنوع بوده و تمام چک ها باید در وجه ذینفع صادر شود.در این حالت فرآیند ثبت و انتقال چک توسط دارنده چک و تایید آن توسط گیرنده چک جایگزین پشت نویسی چک می گردد که سامانه پیچک با هدف ایجاد زیر ساخت این فرآیند در حال پیاده سازی و اجباری شدن است.
سامانه پیچک (سامانه پیگیری مبادلات چک) با هدف ایجاد زیرساخت برای اجرای این بند قانونی ایجاد شده است تا مشتری بتواند داده های چک های صادره خود، انتقال چک یا چک دریافتی را از طریق ابزارهای ارائه شده توسط خود بانک، ثبت کند.
اجازه صدور کیف الکترونیک پول داده شد
موضوع “کیف الکترونیک پول” در سی و چهارمین جلسه شورای فقهی بانک مرکزی بررسی شد و در نهایت مورد تأیید قرار گرفت. براین اساس بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند به منظور تسهیل پرداختهای ریزمقدار (خُرد)، کیف الکترونیک پول مبتنی بر حساب صادر و برخی از خدمات پرداخت را در شبکه پرداخت کشور از طریق این ابزار عرضه کنند.
در این جلسه که به ریاست همتی، رییس کل بانک مرکزی و با حضور سایر اعضای شورای فقهی برگزار شد، موضوع “کیف الکترونیک پول” از ابعاد شرعی و فقهی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت تأیید شد.
طبق اعلام بانک مرکزی، چارچوب و ضوابط کیف الکترونیک پول به عنوان یکی از محصولات و خدمات نوین نظام پولی و بانکی کشور، به استناد تصویبنامه مصوب آبانماه سال ۱۳۹۷ هیأت وزیران و نیز مصوبه یک هزار و دویست و نود و نهمین جلسه مورخ شهریورماه سال ۱۳۹۹ شورای پول و اعتبار، تدوین شده است.
بر اساس ضوابط مذکور، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند به منظور تسهیل پرداختهای ریزمقدار (خُرد)، کیف الکترونیک پول مبتنی بر حساب صادر و برخی از خدمات پرداخت را در شبکه پرداخت کشور از طریق این ابزار عرضه کنند.
صدور مجوز فعالیت رسمی ۸۳۴ باجه بانکی روستایی پست بانک
مدیر امور استانها و بازاریابی پستبانکایران، اعلام کرد: پس از صدور موافقت اصولی فعالیت باجههای بانکی روستایی از سوی بانک مرکزی مجوز رسمی فعالیت ۸۳۴ باجه روستایی صادر شد.
واحدپور تصریح کرد: پس از صدور موافقت اصولی فعالیت باجههای بانکی روستایی از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا و طی مراحل قانونی، مجوز رسمی فعالیت ۸۳۴ باجه بانکی روستایی صادر شد که با احتساب پروانههای صادره قبلی، درحال حاضر به تعداد ۱۰۱۰مجوز فعالیت برای باجههای بانکی روستایی در سراسر کشور صادر شده است.
وی افزود: کسب این موفقیت بزرگ، نقطه عطفی در تاریخ این بانک بوده و گامی مهمی برای گسترش و تعمیق شمول مالی، جذب نقدینگی بازار پول روستایی، دسترسی سریع و آسان به خدمات پولی و مالی بوده و پیامدهای مهم اقتصادی و اجتماعی را درمناطق روستایی و کمبرخوردار در پی خواهد داشت.
مدیرامور استانها و بازاریابی بانک ضمن قدردانی از همکاری شایسته ادارهکل صدور مجوزهای بانک مرکزی و تبریک به شعب و باجههای بانکی روستایی، تأکید کرد: پروانههای صادرشده دراختیار مدیریت شعب استانها و مناطق قرار گرفته تا طی مراسمی و با حضور نهادها و سازمان های شهری و روستایی به کارگزاران باجهها اعطا گردد.
واحدپور افزود: با ادامه همکاریها با ادارهکل مجوزهای بانک مرکزی، فرآیند صدور مجوز سایر باجهها نیز در دست اقدام بوده و در آینده باجههایی که نسبت به تکمیل مستندات مربوطه اقدام نمودهاند، موفق به دریافت مجوز فعالیت بانکی از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا خواهند شد.