تامین مالی ۱۲ پروژه حمل‌ونقلی از طریق عرضه در بورس
تامین مالی ۱۲ پروژه حمل‌ونقلی از طریق عرضه در بورس

    وزیر راه و شهرسازی از واریز تسهیلات حمایتی شرکت‌های حمل و نقلی زیان‌دیده از کرونا تا پایان اردیبهشت‌ماه خبر داد. محمد اسلامی در حاشیه آیین بهره‌برداری از ۵۶ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی در خصوص بسته‌های حمایتی برای حمایت از فعالان حمل و […]

 

 

وزیر راه و شهرسازی از واریز تسهیلات حمایتی شرکت‌های حمل و نقلی زیان‌دیده از کرونا تا پایان اردیبهشت‌ماه خبر داد.
محمد اسلامی در حاشیه آیین بهره‌برداری از ۵۶ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به سوالی در خصوص بسته‌های حمایتی برای حمایت از فعالان حمل و نقل زیان‌دیده از کرونا گفت: براساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا واریز تسهیلات حمایتی اشخاص در اولویت اول بود و سپس نوبت شرکت‌ها می‌رسد که تا پایان اردیبهشت تسهیلات حمایتی شرکت‌ها نیز واریز خواهد شد. به زودی از سوی بانک عامل پیامک تشکیل پرونده برای شرکت‌ها ارسال می‌شود و به تدریج واریزی آنها نیز صورت خواهد گرفت. او همچنین از تامین مالی ۱۲ پروژه ریلی و آزادراهی از طریق بازار سرمایه خبر داد و افزود: هم‌اکنون در حال مذاکره با سازمان بورس هستیم تا با جذابیت این طرح‌ها از یک سو و مقبولیت عمومی بازار سرمایه از سوی دیگر، این تأمین مالی انجام شود. در خصوص نحوه عرضه نیز چند الگو داریم که یکی از آنها عرضه سهام هر پروژه به شکل صندوق پروژه‌ای مستقل و دیگری به صورت ایجاد صندوق پروژه تجمیعی است. اسلامی درباره نامه رئیس اتاق بازرگانی ایران مبنی بر تردد آزادانه کامیون‌های ترکیه‌ای در ایران علی‌رغم ممنوعیت ورود کامیون‌های ایرانی به اروپا از مسیر ترکیه، خاطرنشان کرد: این موضوع چندان فراگیری ندارد چون هر کشوری پروتکل خاص خود را در خصوص مبارزه با کرونا اعمال می‌کند. در حال حاضر تبادلات مرزی با ترکیه در بخش ریلی فعال است. در بخش جاده‌ای نیز کامیون‌های ترکیه‌ای که وارد کشور شده‌اند، انگشت شمار بوده‌اند. بنابراین اقدام ما متقابل بوده و یک طرفه نیست. او در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به الزام رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در انواع شقوق حمل و نقل اظهار داشت: شرکت‌های هواپیمایی ملزم به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در داخل هواپیماها هستند و تمام پروازها باید با ۶۰ درصد ظرفیت هواپیماها انجام شود. هر ایرلاینی که این پروتکل‌ را رعایت نکند متخلف است و سازمان هواپیمایی باید با این شرکت برخورد داشته باشد. وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه موضوع فاصله‌گذاری هوشمند در تمام شبکه‌های ریلی، هوایی و جاده‌ای لازم‌الاجرا است و جزئیات این پروتکل‌های بهداشتی به تمام شرکت‌ها ابلاغ شده است، درباره مشکلاتی که در کنسلی پروازها ایجاد شده نیز گفت: اکثر هزینه کنسلی پروازها به مردم پرداخت شده است. او گفت: بعضا افرادی بدون قرارداد با ایرلاین‌ها و شرکت‌های فروش بلیت خرید کرده‌اند یا عده‌ای در خارج از کشور به صورت اینترنتی خرید کرده‌اند که در حال بررسی این موارد هستیم تا هرچه سریع‌تر هزینه کنسلی این موارد هم به مردم پرداخت شود. با ستاد ملی مبارزه با کرونا هم توافق کردیم تا بسته حمایتی به شرکت‌های مسافری و فروش بلیت ارائه شود تا برای پرداخت هزینه‌های کنسلی بلیت به مردم مشکل نقدینگی نداشته باشند. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شرکت‌های فعال در حمل و نقل مدعی هستند که بسته حمایتی هنوز به دست آنها نرسیده است و در صورت تاخیر ناچار به تعدیل نیرو می‌شوند، گفت: اولویت ما در ارائه بسته‌های حمایتی، افراد و اشخاص هستند. در ابتدا این بسته‌های حمایتی به افراد داده می‌شود و پس از آن شرکت‌ها این بسته حمایتی را دریافت می‌کنند.
اسلامی از پرداخت و ارائه بسته‌های حمایتی به تمام شرکت‌های شناسایی شده تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: در روزهای آینده تمام شرکت‌های واجد شرایط پیامک دریافت بسته حمایتی را دریافت می‌کنند و پس از آن این شرکت‌ها به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند تا مراحل پرداخت تسهیلات انجام شود.
حجم تخلیه و بارگیری پس از ۳ سال رکود
در نوشهر و فریدونکنار از مرز یک میلیون تن گذشت
برای نخستین بار طی ۱۰ سال گذشته، آمار تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر در فروردین ماه جاری از مرز ۱۰۰ هزار تن گذشت. محمدتقی انزان‌پور درخصوص اهم اقدامات و فعالیت‌هایی دریایی و بندری این اداره کل در سال ۱۳۹۸ با اشاره به عملیات تخلیه و بارگیری در بنادر این استان اظهار داشت: در بحث تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی و دیگر محصولات نسبت به سال قبل شاهد یک جهش بوده‌ایم.

رشد ۵۴ درصدی عملکرد بنادر نوشهر و فریدونکنار
وی افزود: این جهش شامل رشد ۵۴ درصدی عملکرد بنادر نوشهر و فریدونکنار و افزایش تخلیه و بارگیری کالا با عبور حجم تخلیه و بارگیری از مرز یک میلیون تن پس از ۳ سال رکود و کاهش دراین زمینه است. مدیرکل بنادر و دریانوردی استان مازندران در ادامه با اشاره به اقدامات شاخص دریایی در راستای ارتقاء ایمنی آب راه‌ها و کانال‌های دسترسی در بنادر استان تصریح کرد: لایروبی حوضچه و کانال دسترسی بندر فریدونکنار به میزان ۶۰ درصد، بهبود سطح ایمنی تردد در آبراه دسترسی بنادر نوشهر و فریدونکنار، نجات جان ۱۶نفر طی عملیات‌های جست‌وجو و نجات دریایی در محدوده تحت نظارت بندرنوشهر (رامسر تا فرح‌آباد ساری)، افزایش ۲۰ درصدی میزان بازرسی از کشتی‌های متردد به بنادر نوشهر و فریدونکنار از جمله اقدامات شاخص در این حوزه به شمار می‌آیند. وی ادامه داد: همچنین رشد ۴ درصدی صدور اسناد دریانوردان نسبت به سال ۹۷ و برگزاری ۴۳۴ نفرآزمون و ۳۲۶ مورد نظارت بر ۶ مرکز آموزشی، انجام بدون سانحه ۶۸۸ عملیات راهنمایی و ۱۰۶۴ عملیات یدک‌کشی با وجود افزایش ۴۶ درصدی تردد کشتی‌ها نسبت به سال ۹۷ و ثبت بیش از ۹۰۰ فروند جت اسکی فاقد هویت از دیگر مواردی است که می‌توان در زمره اقدامات شاخص این اداره کل در بحث ارتقاء ایمنی آب راه‌ها و کانال‌های دسترسی بنادر به آن اشاره کرد. انزان‌پور در بحث استفاده از روش‌های نوین تعمیر و نگهداری در بنادر استان با اشاره به برخی اقدامات شاخص در این حوزه اظهار داشت:‌ حفظ و ارتقاء سطح روشنایی علائم کمک ناوبری بنادر نوشهر و فریدونکنار برابر با استانداردهای انجمن بین المللی چراغ‌های دریایی (IALA)، تکمیل و افزایش دامنه نفوذ سیگنال رادیویی محدوده تحت نظارت و صلاحیت اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران از ۸۵ درصد به ۱۰۰درصد با رفع خلا پوشش رادیویی، استانداردسازی(Integrated Communication system) ایستگاههای رادیویی(CRS & MRCC- CTC) بندر نوشهر و ارتقاء کیفی خدمات با راه اندازی سامانه مدیریت تجهیزات مخابراتی از جمله این موارد است.