رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن بیان اینکه متاسفانه در سالهای اخیر از بخش دامپزشکی در زمینه حیات وحش غفلت شده است، گفت: سازمان دامپزشکی باید تقویت شود تا از عهده وظایف قانونی خود بر بیاید. عیسی کلانتری اظهار کرد: ما طی ۴۰ سال گذشته در طب انسانی پیشرفتهای خوبی داشتیم و تلاشهای زیادی در […]
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن بیان اینکه متاسفانه در سالهای اخیر از بخش دامپزشکی در زمینه حیات وحش غفلت شده است، گفت: سازمان دامپزشکی باید تقویت شود تا از عهده وظایف قانونی خود بر بیاید.
عیسی کلانتری اظهار کرد: ما طی ۴۰ سال گذشته در طب انسانی پیشرفتهای خوبی داشتیم و تلاشهای زیادی در بخش بهداشت این حوزه شده است. در حوزه دامپزشکی به مفهوم دامهای اهلی نیز تلاش خوبی صورت گرفته است. هر چند که این حوزه همچنان جای فعالیت دارد ولی متاسفانه تا حدود زیادی از حوزه دامپزشکی در بحث حیات وحش غفلت شده و این نقطه ضعف بزرگی است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه نمیتوان یک سازمان دامپزشکی برای حیات اهل و یک سازمان دامپزشکی برای حیات وحش داشته باشیم، تصریح کرد: در دهه ۶۰ به دلیل مشکلات پیش آمده در حوزه دامپزشکی کشور افغانستان، کشور ایران ۱۲۰ اکیپ دامپزشکی به این کشور برای رفع مشکل فرستاد. این نشان میدهد که طی سالهای گذشته فعالیت گسترده و خوبی در زمینه دامپزشکی داشتیم اما امروزه متاسفانه سازمان دامپزشکی به سمت ساختار تشریفاتی پیش رفته است. تاکید ما بر این است که این سازمان که مسئولیت بیماریهای غیر انسانی را دارد بیشتر تقویت شود.
معاون رئیس جمهوری ادامه داد: سازمان دامپزشکی وظایف گستردهای دارد اما امکانات آن محدود است و بهطور قطع نیاز به تقویت این بخش داریم. یکی از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست حفظ منابع ژنتیکی برای نسلهای آینده است. در حال حاضر حدود ۱۸ میلیون هکتار مناطق حفاظت شده در کشور داریم که یکی از منابع حفظ ذخایر ژنتیکی برای نسلهای آینده هستند.