وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون وزارت بهداشت، بر ضرورت طرح موضوع و اخذ تصمیمات فوری در مورد توقف پروازها به مقصد مسکو و بالعکس در جلسه کمیته امنیتی-اجتماعی ستاد ملی کرونا تاکید کرد. در نامه سعید نمکی به علیرضا رییسی آمده است: […]
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا و معاون وزارت بهداشت، بر ضرورت طرح موضوع و اخذ تصمیمات فوری در مورد توقف پروازها به مقصد مسکو و بالعکس در جلسه کمیته امنیتی-اجتماعی ستاد ملی کرونا تاکید کرد. در نامه سعید نمکی به علیرضا رییسی آمده است: باتوجه به گزارشات واصله از کشور روسیه در خصوص شیوع بیماری COVID-۱۹ ضروری است، موضوع توقف پروازها به مقصد مسکو و بالعکس سریعا در جلسه کمیته امنیتی – اجتماعی ستاد ملی کرونا مطرح و تصمیمات فوری اتخاذ گردد.
هجوم ویروس هندی به روسیه
افزایش شدید شمار بیماران کرونایی در روسیه بویژه در مسکو، بار دیگر به این مساله ابعاد بحرانی داده به گونه ای که نگرانی مقامهای روسیه را برانگیخته است. شهردار مسکو و معاون ستاد مقابله با کرونا در دولت روسیه نیز روز ۲۸ خرداد اعلام کرد که تقریبا ۹۰ درصد افرادی که در پایتخت روسیه به کرونا مبتلا شده اند، با ویروس هندی به این بیماری ابتلا یافته اند. سرگئی سابیانین به شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، ۸۹.۳ درصد افراد مبتلا به کرونا در مسکو، با ویروس دلتا که به ویروس هندی کرونا معروف شده است، مبتلا شده اند. تاکنون در روسیه ۵ میلیون و ۱۹۳ هزار و ۹۶۴ نفر به بیماری کرونا مبتلا شده یا تست کرونای آنها مثبت بوده و از این تعداد ۴ میلیون و ۷۹۲ هزار نفر بهبود یافته و ۱۲۶ هزار و ۷۳ نفر هم جان باخته اند و مسکو بالاترین آمار ابتلا و فوت بر اثر کرونا را در روسیه دارد. روسیه تاکنون سه واکسن برای کرونا ساخته و به ثبت رسانده که واکسن اسپوتنیک وی واکسن اصلی این کشور است که به بیش از ۶۰ کشور جهان صادر شده است.
تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا عارضهای ایجاد نمیکند
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تاخیر در تزریق دوز دوم واکسن کرونا عارضهای ایجاد نمیکند، اما باید پس از دسترسی به واکسن، دوز دوم حتما تزریق شود. دکتر مسعود مردانی در خصوص عوارض تاخیر در تزریق دز دوم واکسن کووید۱۹ عنوان کرد: براساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، ۳ تا ۴ هفته پس از تزریق دز اول واکسن کرونا، دوز دوم باید زده شود. وی ادامه داد: اگر دوز دوم واکسن در دسترس نبوده و در واقع تزریق دوز دوم به تاخیر افتاد، عارضه خاصی ایجاد نمیشود، اما پس از دسترسی، دوز دوم واکسن هم باید تزریق شود.
آیا درصورت بروز عوارض شدید باید از تزریق دوز دوم واکسن کرونا خودداری شود؟
مردانی همچنین در پاسخ به این پرسش که «آیا درصورت بروز عوارض شدید واکسن کرونا باید از تزریق دوز دوم خودداری شود»، گفت: با بروز عوارض شدید واکسن (پس از تزریق دوز اول) باید با مرکز درمانی تزریق واکسن تماس گرفته و عوارض نادر گزارش داده شود. وی خاطرنشان کرد: برخی عوارض واکسن کرونا جزو واکنشهای شایع و شماری از این عوارض جزو واکنشهای نادر است که گاه امکان ابتلای مجدد به بیماری را خواهد داشت.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در صورت بروز واکنشهای نادر گاها پزشک متخصص، نوع واکسن کرونا را برای نوبت دوز دوم تغییر میدهد. در واقع پزشک مربوطه بیمار را معاینه و سپس تصمیمگیری خواهد کرد، اما شهروندان با بروز عوارض واکسن، خودسرانه تصمیمگیری نکنند. به گفته وزارت بهداشت، تا کنون ۴ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۷۲۹ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۹۰۶هزار و ۵۴۶ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۲۷۵ دوز رسیده است. طی روزهای اخیر برخی شهروندان که پس از تزریق دوز اول واکسن کرونا، تزریق دوز دوم آنها به تاخیر افتاده، پرسش های را در این خصوص مطرح کرده بودند.
کرونا جان ۱۱۱ نفر دیگر را گرفت
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی ۸۱۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید و مرگ ۱۱۱ بیمار خبر داد و اعلام کرد: مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۸۲ هزار و ۹۶۵ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا کنون ۴ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۵۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۹۱۹ هزار و ۵۵۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۸ دوز رسید. بنابر اعلام این مرکز، از روز گذشته تا امروز ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۱۶۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۴۴ نفر از آنها بستری شدند. اکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۹۵ هزار و ۱۳۵ نفر رسیده است. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۲ هزار و ۹۶۵ نفر رسید. بر اساس اعلام روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون دو میلیون ۷۴۸ هزار و ۳۲۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. سه هزار و ۲۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تا کنون ۲۲ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۴۵۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
جوان تبریزی ماسک تنفسی خود درمان طراحی کرد
«پویا حسین زاده»، طراح جوان تبریزی با طراحی «ماسک تنفسی خود درمان» جایزه بین المللی طراحی پاریس ۲۰۲۱ را کسب کرد. پویا حسین زاده در خصوص این ماسک اظهار کرد: «هویتو» Hoito یک ماسک صورت چندمنظوره است که نه تنها از انتقال گازهای مضر، ویروسها و عفونتها به دستگاه تنفسی جلوگیری میکند بلکه با استفاده از مکانیزم هوشمند سیستم اسپری دارویی، به افرادی که نیاز به دریافت دوز دارویی دارند، در زمان مشخص و بدون تماس دست کمک میکند. وی افزود: در برنامه این ماسک هوشمند، نرم افزاری وجود دارد که با نصب بر روی گوشی همراه، فرد میتواند در زمان مشخص استفاده از دارو، بدون تماس دست، دوز دارو را دریافت کند. حسین زاده با اشاره به مزایای این نوع ماسک در مقایسه با ماسک های دیگر، گفت: بیشتر افراد ماسک ها را اغلب با طراحی یکبار مصرف یا ناخوشایند آنها می شناسند و اگرچه استفاده از ماسک یکی از مهمترین کارها برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا است، ولی استفاده از ماسک های غیر استاندارد آزار دهنده و ناراحت کننده است. وی با بیان اینکه در مدت زمان شیوع کرونا، همین ماسک های یکبار مصرف تبدیل به یکی از زباله های شهری شده است، افزود: در این مدت ماسک های زیادی طراحی شد که هر کدام خلائی را پر می کرد اما ماسکی که برای رفع نیاز بیمارانی همچون مبتلا به آسم یا افراد دارای بیماری قلبی باشند، طراحی نشده بود، بنابراین ماسک «هویتو» به عنوان یک گزینه راحت برای کنترل بیماری های آسم، بیماری های قلبی و حتی مبتلایان به ویروس کرونا طراحی شد که علاوه بر ظاهر زیبا، با فیلترهای قابل تعویض نیازی به تعویض کل ماسک نیست.