معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، معتقد است که تحول دیجیتال، اشتغال صنعت بیمه را تضمین می کند اما همراهی این صنعت با فناوریهای روز، اندکی پایین است. سورنا ستاری، در خصوص اینکه علت عقب ماندن صنعت بیمه درتحول دیجیتال نسبت به سایر صنایع چیست، گفت: پیچیدگی های صنعت بیمه، بسیار بیشتر از صنعت بانکداری […]
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، معتقد است که تحول دیجیتال، اشتغال صنعت بیمه را تضمین می کند اما همراهی این صنعت با فناوریهای روز، اندکی پایین است.
سورنا ستاری، در خصوص اینکه علت عقب ماندن صنعت بیمه درتحول دیجیتال نسبت به سایر صنایع چیست، گفت: پیچیدگی های صنعت بیمه، بسیار بیشتر از صنعت بانکداری است اما همراهی سیستم بانکی به خصوص بانک مرکزی دراین سال ها درتوسعه دیجیتال این بخش،تاثیرگذار
بوده است.
وی، به تمام فعالان صنعت بیمه توصیه کردکه با همدلی و همراهی بیشتر کنار یکدیگر فعال باشند، تا ضمن اشتغالزایی، خدمات بهتری هم به مردم ارایه شود.
ستاری، به بررسی روند تحول دیجیتال درصنعت بانکداری و مقایسه آن با صنعت بیمه پرداخت و افزود: بانک مرکزی وارد نوع تعاملات بانک ها نشده وتنها برای بانک ها مشخص کرد که چه سرویسی را می خواهد.
وی، ادامه داد: بانک مرکزی می خواست که تراکنش ها اتفاق بیافتد تا بتواند آنها را ارزیابی، راستی آزمایی و نظارت کند تا موارد ساختگی در سیستم بانکی ایجاد نشود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، اظهارداشت: بانک مرکزی تحول دیجیتال را شکل داد و بانک ها و فین تک ها در کنار یکدیگر مشغول به فعالیت هستند و کسی هم بیکار نشده است.
ستاری، تاکید کرد: پیش از شکل گیری تحول دیجیتال در صنعت بانکداری، افراد زیادی در این صنعت مشغول به کار شدند و درحال حاضر هم بانک ها به دنبال نیروهای فعال در زمینه فناوری و نخبه برای ساختارهای فین تک هستند یعنی نه تنها کسی از کار اخراج نشد بلکه توسعه بانک ها هم نسبت به هشت سال قبل ، قابل
مقایسه نیست.
وی، اضافه کرد: روند تحول دیجیتال باعث شد تا بازار بانکداری گسترش پیدا کند و سرویس های آن متعدد شد در نتیجه رضایتمندی مردم هم افزایش پیدا کرد.
ستاری، به فعالیت استارت آپ ها در صنعت بانکداری اشاره کرد و توضیح داد: این استارت آپ ها اشتغال بسیاری مانند سرویس های آنلاین در حوزه هتل ها، گردشگری و رزرو بلیت را با سرویس های فین تک ایجاد کردند و اتفاقی هم که در صنعت بیمه می افتد،
همین است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، اظهار داشت که تحول دیجیتال در صنعت بیمه زمینه ای است که اشتغال فوق العاده ای در آن ایجاد خواهد شد و بسیاری از شرکت هایی که الان دسترسی به ساختارهای بیمه ندارند این دسترسی برای آنها
ایجاد می شود.
ستاری، گفت: فین تک در صنعت بیمه باعث می شود تا شرکت هایی که می خواهند در حوزه های قیمت گذاری، فروش و ارزیابی فعالیت کنند به این صنعت وارد شوند اما هنوز این سرویس ها ارایه نمی شود.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی براستفاده از پتانسیل شبکه فروش نمایندگان و کارگزاران صنعت بیمه در راستای تحول دیجیتال و وظیفه شرکت های بیمه در تجهیز و آموزش این شبکه، گفت: تحول دیجیتال اشتغال صنعت بیمه را تضمین می کند اما این اتفاق با همدلی خواهد افتاد.
۲۵ درصد محصولات کشاورزی تحت پوشش بیمه هستند
طی سال های اخیر حوادث غیرمترقبه خسارات زیادی به زیرساخت ها و بخش کشاورزی وارد کرده، به طوریکه برخی تولیدکنندگانی که باغات و مزارع آنها بیمه نبوند، نتوانستند به امر تولید ادامه دهند.
سعدی عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی میگوید: ۲۵ تا ۳۰ درصد زیرساختهای مختلف طیور، باغات، زراعت و آبزیان تحت پوشش بیمه هستند که اقتصادی نبودن،همچنین خرد بودن اراضی از دلایل استقبال نکردن کشاورزان از صندوق بیمه است.
عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی گفت: گرچه در خصوص طیور بیمه سراسری و اجباری داریم، اما در سایر محصولات خلا قانونی داشته که صراحتا اعلام نشده اند، درحالیکه اگر قانون باشد مطابق با آن دستورالعمل و آییننامه نوشته می شود.
آقای مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت:غرامت پرداختی جوابگوی ۳۰ درصد هزینه تمام شده نیست. طی سال های اخیر عوامل طبیعی همچون سرمازدگی، بارش های تند، تگرگ، سیلاب، خشکسالی و به طور کلی اقلیم دگرگونی خاصی داشته ایم. راهکاری هم دیده شده که خسارت های سنگین و غیرقابل جبران را کمک کرده تا بهره بردار بتواند به تولید
ادامه دهد.
به گفته او، شرایط تولید کشاورزی یک ضرورت برای تمام کشورهای توسعه یافته و آنها هم به نوعی سعی می کنند، امنیت غذایی داشته باشند.
شادلو می گوید: با وجود آنکه تولید غذا از جمله تولید تراریخته در برخی کشورها نگران کننده است، لذا باید خودمان تولید داشته باشیم چرا که کشور ما در بخش صنعت حرفی برای گفتن در دنیا ندارد و نشانه اصلی کشاورزی است.
نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران گفت: اگر بخش کشاورزی اقتصادی بود، سرمایه ها به جای قرعه کشی خودرو در این بخش جذب می شد که متاسفانه ریسک بالا و سود کم موجب شده تا سرمایه گذاران رغبتی نداشته باشند.
به گفته او، در شرایط کنونی به طور متوسط ۳۰ تا ۳۳ درصد و در برخی مناطق بالای ۵۰ درصد باغات بیمه هستند.
شادلو گفت: گرچه سهم قابل توجه بیمه را دولت پرداخت می کند، اما بازهم آورده سهم دولت باید بیشتر شود تا در مواقع خسارت سهم جبران شود چرا که در شرایط کنونی غرامت بیمه پرداختی ۳۰ درصد هزینه تمام شده تولید را جبران نمی کند که بدین ترتیب بازنگری در پرداخت غرامت بیمه برای جبران خسارت باید صورت گیرد تا تولیدکننده بتواند به راهش ادامه دهد.
با توجه به آنکه بیمه کشاورزی یک ضرورت در بخش محسوب می شود، بنابراین بازنگری در پرداخت غرامت باید صورت گیرد تا با جبران خسارت وارده تولیدکننده بتواند به تولید ادامه دهد.
آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: بنابر آخرین آمار هزار میلیارد تومان خسارت به بخش ماهیان سردآبی وارد شده است که می توانست بخش عمده ای از طریق بیمه جبران شود. متاسفانه بدلیل ضعف عملکرد بیمه و عدم اطمینان تولیدکنندگان کمتر از ۱۰ درصد مزارع بیمه هستند.
به گفته او، با پرداخت به موقع خسارت ها و تغییر عملکرد بیمه، تولیدکنندگان به امر بیمه تشویق می شوند.
نبی زاده میگوید: اگر سهم دولت در قیمت بیمه مبنای پایه افزایش یابد تا این رقم کاهش یابد، تولیدکننده در پرداخت بیمه حضور پیدا کند، شرایط بهتر می شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: علی رغم آنکه نقش هر یک از سازمان ها در بیمه اجباری است، اما بدلیل نواقص اجرا نشده است که امیدواریم آیین نامه هر چه سریع تر تکمیل شود.
به گفته او، مزارع غیرمجاز قرار بود ظرف سه ماه تعیین تکلیف شوند و برنامه مدونی برای برخورد با غیرمجازها اجرا شود که در این خصوص سازمان دامپزشکی خط مقدم است.
با وجود آنکه بازار مرغ موازی ماهی است، لذا دولت همانند بازار مرغ باید حمایت از بازار ماهی داشته باشد تا تولیدکنندگان نسبت به بیمه مزارع تشویق شوند.
آقای جلال محمود زاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: علی رغم آنکه در برنامه ششم توسعه مقرر شده بود که ۵۰ درصد محصولات کشاورزی تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما در شرایط کنونی ۲۵ درصد محصولات کشاورزی، دامی و باغی بیمه شدند که علت اجرا نشدن بیمه مربوط به کاهش اعتبارات است.
به گفته او، با وجود آنکه تا پایان سال زراعی زمان باقی نمانده، اما اعتبارات به طور کامل به صندوق بیمه پرداخت نشده است که در نهایت تاخیر در پرداخت خسارت کشاورزان منجر به بی رغبتی کشاورزان و دامداران به بیمه شده است.
محمود زاده می گوید: سقف پرداخت بیمه خسارت بیمه حداقلی است، بنابراین اگر ۱۰۰ میلیون تومان خسارت به کشاورز وارد شود، بیمه تنها ۱۰ درصد آن را پرداخت می کند و مابقی هم کشاورز متضرر می شود.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: برای جلوگیری از تاخیر در پرداخت غرامت کشاورزان پیشنهاد داده ایم که بانک کشاورزی که صندوق بیمه تحت پوشش آن است، مبلغی که در بودجه مقرر شده است، به موقع در اختیار صندوق بیمه پرداخت کند و هر زمان که دولت پول بیمه را داد، به بانک عودت دهد که اینموضوع در کنار پرداخت ۱۰۰ درصدی خسارت، کشاورزان را به امر بیمه
ترغیب می کند.
به گفته محمودزاده، اگر در برنامه هفتم توسعه ملزمکنیم که ۷۰ درصد محصولات تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اما زیرساخت فراهمنشود این عملکرد ضعیف همچنان
ادامه دارد.
براساس آمار بیش از ۷۵ درصد محصولات کشاورزی، دامی و باغی در دیگر کشورها تحت پوشش بیمه هستند که در کشور ما برای افزایش سطح بیمه محصولات باید زیرساخت های لازم فراهم شود چرا که به سبب شرایط جوی، ریسک تولید در کشور ما بالاست.
توضیحات رئیس کل بیمه مرکزی
پیرامون انتخاب سامان به عنوان بیمه گر اول زائران اربعین
مهندس بهزادپور در نشست با اعضای کارگروه اربعین صنعت بیمه، بر تهیه بیمه نامه اربعین از سوی زائرین تاکید کرد.مهندس مجید بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی در این نشست، ضمن تقدیر از خدمات شرکت های بیمه در راستای برگزاری هر چه بهتر مراسم پرفیض اربعین حسینی گفت: صنعت بیمه، همیشه در راستای اجرای مسئولیت های اجتماعی پیش قدم بوده و در این امر مقدس نیز در دو سنگر ارائه خدمات بیمهای و حمایت مالی و معنوی از زائرین و موکب داران اربعین حسینی در حال ارائه خدمت است.رئیس شورای عالی بیمه، عدم افزایش نرخ حق بیمه پایه زائرین را یکی از اقدامات حمایتی صنعت بیمه اعلام کرد و گفت: با رایزنی های انجام شده، مبلغ حق بیمه زائرین که می بایست حداقل دو برابر می شد با مبلغ ۱۸ هزار تومان قبلی ارائه شد .وی افزود: زائرین با مراجعه به سامانه سماح قبل از عزیمت به این مراسم می توانند بیمه نامه خود را با مبلغ ۱۸ هزار تومان خریداری کنند.مهندس بهزادپور تاکید کرد: این بیمه نامه به صورت پایه بوده، زائرین در صورت تمایل و برای اطمینان خاطر بیشتر نسبت به تهیه بیمهنامه تکمیلی که از سوی تمامی شرکت های بیمه ارائه می شود اقدام نمایند.وی در خصوص انتخاب بیمه سامان به عنوان بیمه گر اول گفت: سفارت عراق و سازمان حج و زیارت، انتخاب شرکت بیمه را منوط به داشتن شعبه در کشور عراق دانستند و بر همین اساس بیمه سامان به عنوان تنها شرکتی که در آنجا شعبه دارد، برای این مهم انتخاب شد.لازم به ذکر است، سایر شرکت های بیمه نیز برای صدور بیمه مکمل اربعین آمادگی خود را اعلام کردند.
علیرضا یزداندوست مدیرعامل بیمه ملت شد
با انتخاب اعضای هیئت مدیره بیمه ملت و به اتفاق آرا علیرضا یزداندوست به سمت مدیرعاملی این شرکت منصوب شد.علیرضا یزداندوست تحصیلات کارشناسی خود را با گرایش بیمه اکو و کارشناسی ارشد را با گرایش MBA دانشگاه تهران طی کرده است و در مقطع دکترا مشغول به تحصیل است. وی که از چهرههای نام آشنای صنعت بیمه است پیش از این مدیر عامل بیمه آسماری، مدیر راهاندازی و نماینده هیئت موسس شرکتهای بیمه آرمان و بیمه سرمد، معاونت فنی بیمه دی را نیز در کارنامه کاری خود دارد.
بیمههای صادراتی برای تجار ایرانی و روسی جایگزین اعتبارات اسنادی شد
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران از امضای قرارداد میان صندوق ضمانت صادرات ایران و صندوق بیمههای بزرگ صادرات روسیه، با هدف تسهیل فعالیتهای تجار ایرانی و روسیه خبر داد.نظر به ضرورت ایجاد سازوکارهای مالی و تسهیل و فراهم کردن ضمانتهای لازم جهت توسعه تجارت بین دو کشور و پس از ۳ ماه بحث و بررسی و نشستهای کارشناسی، قراردادی میان صندوق ضمانت صادرات و صندوق بیمههای بزرگ صادرات روسیه منعقد شد.«علیرضا پیمانپاک» که برای راهاندازی مرکز تجاری ایران در روسیه و همچنین افتتاح نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان ایران در محل مرکز نمایشگاهی شهر مسکو، به روسیه سفر کرده است، اظهار داشت: این قرارداد با هدف کمک به تجار دو کشور، برای استفاده از بیمههای صادراتی بهعنوان جایگزینی برای السی (اعتبارات اسنادی)، اخذ ضمانتهای لازم و کاهش ریسک تجارت میان دو کشور به امضای طرفین رسید.وی افزود: براین اساس، همه تجار ایرانی در زمان فعالیت و همکاری با تجار و شرکتهای روسی، میتوانند طرفین مورد معامله خود را به صندوق ضمانت صادرات ایران معرفی کنند تا این صندوق طبق توافق با بیمههای روسی، از یکسو نسبت به اعتبارسنجی و ایجاد حد اعتباری بیمهای برای شرکتهای روسی و از سوی دیگر نسبت به صدور بیمهنامه برای طرفهای ایرانی اقدام لازم را انجام دهد.وی افزود: تجار ایرانی با استفاده از این بیمهنامه میتوانند با خیال آسوده و راحت کالای خود را به روسیه صادر کرده و در این مسیر از بیمهها و تضامین صندوق ضمانت صادرات بهرهمند شوند.وی اظهار داشت: همچنین تجار و شرکتهای روسی صادرکننده محصولات به ایران نیز میتوانند تجار و شرکتهای ایرانی طرف معامله خود را معرفی کرده و صندوق ضمانت صادرات در قبال اعتبارسنجی شرکتهای ایرانی، برای طرفهای روس از طریق صندوقهای ضمانتنامه روسی، ضمانتنامه و بیمهنامه صادر کرده تا فرایند واردات از روسیه هم تسهیل شود.پیمانپاک با تاکید بر قرارداد منعقد شده میان صندوق ضمانت صادرات و صندوق بیمههای بزرگ صادرات روسیه، حد اعتباری ندارد و میتوانند تا سقف یک میلیارد دلار هم بیمهنامه صادر کند، گفت: تلاشهای سازمان توسعه تجارت و صندوق ضمانت صادرات برای تسهیل تجارت میان دو کشور ایران و روسیه منعقد شده است.
معامله طلا، ملک، ارز و خودرو شامل مالیات میشود
رییس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی کشور جزییات طرح مالیات بر عایدی سرمایه را اعلام کرد.مهدی موحد، با بیان اینکه طرح مالیات بر عایدی سرمایه تایید کمیسیون اقتصادی مجلس را اخذ کرده است، اظهار کرد: این طرح در آستانه ورورد به صحن علنی مجلس است و اگر مصوب شود قانونی تحت عنوان مالیات برعایدی سرمایه خواهیم داشت که اصلاحیهای بر قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.وی با بیان اینکه طرح مالیات بر عایدی سرمایه چند کارکرد مهم دارد، توضیح داد: یکی از کارکردهای مهم این است که میتواند دلالی و درآمد حاصل از دلالی را از صرفه بیندازد. درواقع درآمد حاصل از دلالی و سوداگری از صرفه می افتد و مهمترین ویژگی طرح مذکور این است که به این واسطه دلالان و سوداگران کمتر انگیزه خرید و فروش کالاهای سرمایهای و دارایی سرمایهای مانند مسکن، خودرو، ارز، سکه و دلار را خواهند داشت.رییس مرکز آموزش، پژوهش و برنامه ریزی مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه کاهش تقاضا برای رد و بدل کردن کالاهای مذکور موجب کاهش قیمت آنها در بلند مدت میشود، اظهار کرد: کاهش قیمت، اثرات خاص خود را بر اوضاع نقدینگی خواهد گذاشت و نقدینگی را نه تنها به سمت تولید هدایت خواهد کرد بلکه حجم نقدینگی مورد نیاز در جامعه را برای جذب در فعالیتهای سوداگرانه کاهش می دهد و در بلندمدت اثرات ضد تورمی هم خواهد داشت. از سوی دیگر برای دولت به واسطه این فعالیتها درآمد حاصل میشود.موحدی با تاکید بر اینکه بیشتر املاک و داراییهایی که مورد نقل و انتقال قرار میگیرند توسط قشر پردرآمد انجام میشود، گفت: اجرای این طرح عدالت مالیاتی هم در پی خواهد داشت؛ یعنی به بازتولید درآمد بین اقشار مختلف جامعه کمک خواهد کرد. از آنجایی که این اطلاعات در قالب سامانهای ثبت میشود، از جهت اطلاعاتی هم میتواند به کشور کمک کند.وی به این سوال که اگر یک شخص حقیقی اقدام به فروش ۱۰ سکه کند، اطلاعات آن از چه طریقی به سازمان امور مالیاتی خواهد رسید؟ پاسخ داد: یک قانونی وجود دارد تحت عنوان «قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان». این قانون در قالب یک بسته قانونی در کنار مالیات بر عایدی سرمایه قرار گرفته و این قانون را تکمیل می کند. در این شرایط هر فرد حقیقی موظف میشود حتی اگر یک سکه هم میخواهد بفروشد، آن را به فردی بفروشد که قرار است در ازای آن صورت حساب الکترونیک صادر کند.وی ادامه داد: اگر صورت حساب الکترونیک در اختیار فرد قرار نگیرد، یعنی به واسطه فروش دارایی پولی به حساب فرد واریز خواهد شد که مابهازای صورت حساب الکترونیک ندارد و چون سازمان امور مالیاتی نمیتواند منبع پول را شناسایی کند، مبنا درآمد اتفاقی میشود و از مجموع وجوه واریزی به حساب فرد طلب مالیات میکند و این عدد، مالیات بالاتری خواهد داشت. این فرایند انگیزه را برای افراد ایجاد می کند که اگر می خواهند فروشی داشته باشند این فروش را در مجاری قانون خود و در قالب قانون اصلاح شده پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان انجام دهند. برای مثال سکه را به یک طلافروشی مجاز بفروشند و در ازای آن صورت حساب الکترونیک دریافت کنند؛ در غیر این صورت مشمول مالیات بالاتری خواهند شد.به گفته موحدی این قانون شامل املاک تجاری و مسکونی، کلیه وسایل نقلیه که امکان شمارهگذاری دارند، ارز و انواع
فلزات گران قیمت میشود.