دكتر حسين مهري در مراسم امضاي تفاهمنامه همكاري سه جانبه اعلام کرد: در راستاي كمك به سرمايه گذاري و تامين مالي واحدهاي صنعتي و معدني و حمايت از اشتغال در اين بخش ۱۲۰ هزار ميليارد ريال اعتبار در نظر گرفته شده است. اين تفاهمنامه سه جانبه با حضور وزير صنعت، […]
دكتر حسين مهري در مراسم امضاي تفاهمنامه همكاري سه جانبه اعلام کرد: در راستاي كمك به سرمايه گذاري و تامين مالي واحدهاي صنعتي و معدني و حمايت از اشتغال در اين بخش ۱۲۰ هزار ميليارد ريال اعتبار در نظر گرفته شده است.
اين تفاهمنامه سه جانبه با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت در حاشیه چهارمین جلسه شورای هماهنگی امور صنایع و فناوریهای پیشرفته وزارت صمت روز دوشنبه بيستم بهمن ماه با موضوع اعطای تسهیلات صنعتي و معدنی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی سعید زرندی «معاون طرح و برنامه این وزارتخانه»، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به نمایندگی وجيه اله جعفری«معاون وزیر و رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران» و بانک صنعت و معدن به نمایندگی دكتر حسین مهری «مدیر عامل بانک صنعت و معدن» منعقد گردید و بنابر آن مقرر شد، ميزان سپرده گذاري شركت هاي تابعه و وابسته ايميدرو طي سه مرحله تا سقف ۳۰ هزار ميليارد ريال و با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار در نزد بانك صنعت و معدن افزايش يابد.
همچنين ميزان سپرده گذاري در مرحله اول از سوي شركت هاي تابعه و وابسته ايميدرو ۱۰ هزار ميليارد ريال تعيين شد که طبق مذاکره و توافق شرکت ها با بانک، سهم شرکت فولاد مبارکه اصفهان ۵۰۰۰ میلیارد ریال، شرکت ملی صنایع مس ایران ۲۵۰۰ میلیارد ریال و شرکتهای معدنی و صنعتی گل گهر وچادرملو هر کدام ۱۲۵۰ میلیارد ریال است و بانك متعهد شد در مرحله اول حداقل به نسبت ۴ برابر اين سپرده گذاري و حداقل تا ۴۰ هزار ميليارد ريال اقدام به ارائه تسهيلات نموده و نهايتاً ميزان اعتبار را در صورت همكاري شركت هاي تابعه ايميدرو تا سقف ۱۲۰ هزار ميليارد ريال افزايش دهد.
شناسایی، اولویت بندی و اعلام فهرست پروژه های مرتبط با زنجیره معدنی و صنایع معدنی از طریق کمیته ای مشترک بین ایمیدرو و معاونت طرح و برنامه وزارت صمت صورت می گیرد و حداقل ۵۰ درصد منابع مالی فوق به این حوزه تخصیص می یابد.
بر اساس اين تفاهمنامه در بخش صنعت، اولویت بندی طرح ها با معاونت طرح و برنامه وزارت صمت خواهد بود.
فرآیند ثبت درخواست متقاضیان تسهیلات از این منابع، ارجاع به بانک صنعت و معدن و بررسی، تایید و پرداخت تسهیلات، در سامانه هماهنگ وزارت صمت پیاده سازی و عملیاتی خواهد شد.
از سوی دیگر با هدف تقویت گردش مالی بانک صنعت و معدن، مقرر گردید شرکت ها، بخشی از منابع گردش حساب فروش مربوط به بورس کالا را نیز از طریق درگاه بانک صنعت و معدن انجام دهند.