تدارک ۸۰۰۰ دستگاه اتوبوس   برای انتقال زائران اربعین به پایانه‌های مرزی
تدارک ۸۰۰۰ دستگاه اتوبوس   برای انتقال زائران اربعین به پایانه‌های مرزی

محمد اسلامی با اشاره به اینکه هشت هزار دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران اربعین به پایانه‌های مرزی پیش‌بینی کرده‌ایم گفت: امسال تاکنون ۶۲۶ مجوز از سوی شرکت‌های هواپیمایی درخواست شده و اگر پذیرش از سوی فرودگاه نجف انجام شود، محدودیتی برای صدور مجوز پرواز به این فرودگاه نخواهیم داشت. وزیر راه و شهرسازی روز پنجشنبه، […]

محمد اسلامی با اشاره به اینکه هشت هزار دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران اربعین به پایانه‌های مرزی پیش‌بینی کرده‌ایم گفت: امسال تاکنون ۶۲۶ مجوز از سوی شرکت‌های هواپیمایی درخواست شده و اگر پذیرش از سوی فرودگاه نجف انجام شود، محدودیتی برای صدور مجوز پرواز به این فرودگاه نخواهیم داشت.

وزیر راه و شهرسازی روز پنجشنبه، چهارم مهرماه در جریان بازدید از پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی «سرخس» در شمال خراسان‌رضوی با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای مراسم اربعین در ستاد مرکزی اربعین اتخاذ می‌شود، گفت: هریک از سازمان‌های زیرمجموعه این وزارتخانه متناسب با شرایط مقتضی و مصوبات ستاد یادشده اقداماتی انجام داده‌اند.

وی افزود: بهسازی راه‌های ارتباطی در راستای افزایش ظرفیت تردد در مسیرهای منتهی به مرزها، بخش نخست این اقدامات است که احداث باند دوم در مسیر ایلام به مهران به طول ۱۰۲ کیلومتر به عنوان مهم‌ترین مسیر در حال انجام است؛ ۹۳ کیلومتر از این باند مورد استفاده قرار خواهد گرفت و مابقی در ماه‌های آینده تکمیل می‌شود.

وی عنوان کرد: بخش دوم اقدامات، گسترش ظرفیت پایانه‌های مرزی، بهسازی محیط، افزایش دسترسی‌ها و تامین توقفگاه برای خودروهای شخصی است که اقدامات دیگر از جمله  افزایش گیت‌های گذرنامه بویژه در مرز چذابه از جمله این اقدامات است.

اسلامی به افزایش حمل‌و‌نقل ریلی و هوایی برای اربعین نیز اشاره کرد و خاطرنشان کرد: برقراری پروازهای فوق‌العاده برای ایلام و کرمانشاه و سرویس‌های ویژه قطار به کرمانشاه و خرمشهر برای گسترش ظرفیت این دو بخش در نظر گرفته شده و به این مجموعه اختصاص یک ریل‌باس به منظور جابجایی رایگان مسافران از خرمشهر به ایستگاه شلمچه نیز باید اضافه شود.

اسلامی گفت: در حال رایزنی برای رسیدن به توافق با راه‌آهن عراق برای جابجایی مسافران ایرانی از طریق خطوط ریلی این کشور از بصره به نجف هستیم که هنوز اجرایی نشده است.

وی گفت: پارسال ۵۵۰ پرواز در مسیرهای پروازی به عراق انجام شد اما امسال تاکنون ۶۲۶ مجوز از سوی شرکت‌های هواپیمایی درخواست شده که اگر پذیرش از سوی فرودگاه نجف انجام شود محدودیتی برای صدور مجوز پرواز به این فرودگاه نخواهیم داشت.

وی افزود: هشت هزار دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران از شهرهای مختلف کشور به پایانه‌های مرزی در نظر گرفته شده است.

وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: زائران باید تمهیدات ستاد اربعین را به رسمیت بشناسند تا از سرویس‌ها و ظرفیت‌های موجود متناسب با تقاضا بهره‌مند شوند و انتقال زائران به مرزها به خوبی انجام شود. وی همچنین به موضوع اتصال خطوط ریلی ایران و عراق اشاره کرد و گفت: این موضوع سال‌هاست در حال پیگیری است و تفاهم‌نامه اجرایی و عملیاتی آن نیز منعقد شده است که امیدواریم با رفع موانع موجود و اقدام موثر طرف عراقی این پروژه اجرایی شود. وزیر راه و شهرسازی افزود: طول پروژه اتصال خطوط ریلی مزبور  ۳۳ کیلومتر است که باید پلی در حدود هزار متر بر روی رود بین دو کشور ساخته شود به‌طوریکه این پل برای تردد کشتی‌ها باز شود. اجرای این پل دست‌کم سه سال و ساخت خطوط ریلی یادشده نیز حدود یک سال زمان می‌برد.

 

 

 

رونق ترانزیت از اهداف توسعه کشور است

 

محمد اسلامی گسترش ترانزیت را از اهداف توسعه اقتصادی کشور خواند و گفت: لازم است با انجام تعاملات مثبت با کشور ترکمنستان، حجم مبادلات ترانزیت در پایانه مرزی «لطف‌آباد» افزایش یابد.

وزیر راه و شهرسازی که روز پنج‌شنبه گذشته به‌منظور بازدید از دو پایانه مرزی «سرخس» و «لطف‌آباد» به استان خراسان رضوی سفر کرده است در بازدید از پایانه مرزی «لطف‌آباد» در جمع خبرنگاران، رونق ترانزیت را از اهداف توسعه کشور برشمرد و گفت: دستیابی به این هدف در سایه تعامل و به‌واسطه روابط خوبی که با کشور ترکمنستان وجود دارد، محقق خواهد شد. وی با اشاره به اینکه، باید راه‌های دست‌یابی به پایانه مرزی «درگز» توسعه و بهبود یابد، افزود: توسعه اقتصادی و رونق منطقه با توسعه زیرساخت‌ها لازم و ملزوم یکدیگرند و باید توامان پیش روند.

اسلامی از تعاملات مثبت مسئولان پایانه مرزی لطف‌آباد با طرف ترکمنستانی قدردانی و عنوان کرد: لازم است با انجام تعاملات مثبت با کشور ترکمنستان، حجم مبادلات ترانزیت در این پایانه مرزی افزایش یابد و برگزاری کمیسیون مشترک همکاری‌های بین دو کشور در ماه جاری موجب رشد میزان ترانزیت شود.

وی افزود: «درگز» نه فقط یک شهرستان بلکه به‌عنوان یک کریدور ترانزیتی می‌تواند برای ترانزیت کشور نقش موثر ایفا کند که تسریع در انجام پروژه‌های نیمه‌تمام راه‌های منطقه در دستور کار قرار دارد؛ لذا طرح نیمه‌تمام تونل «گلخندان» در جاده حادثه خیز  درگز – لطف آباد باید هرچه سریعتر به اتمام برسد.

وی اظهار داشت: تونل «الله‌اکبر» در جاده درگز-قوچان از تونل‌های بزرگ کشور است و پیگیری‌های مستمری در این زمینه داشته‌ایم؛ هم‌اکنون این پروژه را در اولویت قرارداده‌ایم و با تعیین تکلیف مطالبات پیمانکار و پرداخت آن، قول گرفته شده است پیمانکار پروژه را با سرعت بیشتری ادامه دهد. وزیر راه و شهرسازی گفت: منابع این طرح با مقدورات بودجه‌ای تطابق ندارد؛ لذا به دنبال یک الگوی سرمایه‌گذاری جدید رفته و آن را پیگیری کرده‌ایم و به خاطر افزایش ایمنی مردم، کاهش زمان سفر از درگز به قوچان و تسهیل در ترانزیت کالا، اجرای طرح یادشده مورد تاکید است.

گفتنی است، استان خراسان رضوی، چهار پایانه مرزی زمینی دارد که پایانه‌های لطف‌آباد، درگز و باجگیران در مرز کشور ترکمنستان و پایانه مرزی دوغارون در مرز افغانستان چهار پایانه یاد شده هستند.