ظهر روز (جمعه ۱۹ شهریور ماه) بخشی از رویشگاههای جزیره آشوراده در گلستان دچار حریق شد، هرچند وقوع این رخداد، حادثه جدیدی نبود اما بار دیگر ضرورت احداث یک پایگاه آتش بان در تنها جزیره ایرانی دریای خزر را نشان داد. با مشارکت حدود ۱۵۰ نفر از نیروهای عملیاتی دستگاههای متولی مانند منابع طبیعی، دریابانی، […]
ظهر روز (جمعه ۱۹ شهریور ماه) بخشی از رویشگاههای جزیره آشوراده در گلستان دچار حریق شد، هرچند وقوع این رخداد، حادثه جدیدی نبود اما بار دیگر ضرورت احداث یک پایگاه آتش بان در تنها جزیره ایرانی دریای خزر را نشان داد.
با مشارکت حدود ۱۵۰ نفر از نیروهای عملیاتی دستگاههای متولی مانند منابع طبیعی، دریابانی، محیط زیست مازندران و گلستان، بومیان و نیروهای بسیج این آتش سوزی پس از هفت ساعت مهار شد اما همه حاضران در این عملیات بر این اعتقاد هستند که مهم ترین ابزار موثر مهار این حریق مشارکت تجهیزات لجستیکی قرارگاه خاتم الانبیا در جزیره آشوراده بود.
با وجود آنکه در گزارش برخی مسئولان محیط زیست از رسانهها هیچ اشارهای به همراهی و مشارکت پرسنل قرارگاه خاتم الانبیاء در مهار حریق جزیره آشوراده نشده اما واقعیت آن است که اگر بولدوزر و گریدر قرارگاه نبود، با بیل و شن کش و آتشکوب این حریق مهار نمیشد. سالها است که وعده تجهیز یک واحد آتش بان در جزیره آشوراده با مشارکت مالی استانهای گلستان و مازندران مطرح میشود اما هر بار این موضوع ابتر میماند.
é خودروهای آتش نشانی نظاره گر حریق در آشوراده
ضرورت تجهیز پایگاه آتش بان محیط زیست مازندران وقتی مشهودتر میشود که امکان انتقال ادوات از بندرترکمن به این جزیره از طریق مسیر آبی ممکن نیست؛ با وجود آنکه سال گذشته و با صرف چند صد میلیون تومان بارج شناور در اسکله شهرستان ترکمن احداث و به بهره برداری رسید اما به سبب کاهش تراز و پسروی آب مقوله انتقال و جابجایی ادوات میسر نیست.
موضوعی که در آتش سوزی روز جمعه هم نمود یافت؛ خودروهای آتش نشانی بندر ترکمن به ساحل بندرترکمن آمدند و صرفاً با استقرار در ساحل این شهر نظارهگر حریق در تنها جزیره ایرانی خزر بودند.
با وجود آنکه محیط زیست مازندران به عنوان متولی اصلی اداره زیستگاههای آشوراده تلقی میشود اما این منطقه از نظر سرزمینی به گلستان تعلق دارد و ضرورت دارد تا هر دو استان برای احداث پایگاه اطفا حریق همکاری کنند.
هر چند در حال حاضر به خاطر پروژه عمرانی و لایروبی کانالهای آشوراده حدود ۵۰ دستگاه انواع تجهیزات سنگین متعلق به قرارگاه خاتم انبیا(ص) در آشوراده مسقر هستند و در مواقع بحرانی کمک یار مدیریت بحران شهرستان محسوب میشوند اما از هم اکنون باید برای حفظ پوشش گیاهی پناهگاه حیات وحش میانکاله در دوران پساقرارگاه چاره ایی اندیشید. فرماندار بندرترکمن در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نقش تجهیزات و ادوات قرارگاه خاتم انبیا در مهار آتش سوزی جزیره آشوراده غیر قابل انکار است.
عبدالغفور غراوی گفت: هر چند حدود ۱۵۰ نفر در عملیات مهار آتش سوزی مشارکت داشتند اما وجود گریدرهای قرارگاه خاتم به عملیات اطفاء حریق شتاب دو چندانی دادند که قابل تقدیر است.
é یکسال در انتظار بیل مکانیکی هستیم
رئیس پناهگاه حیات وحش میانکاله هم به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته مصوب شد تا یک دستگاه بیل مکانیکی از سوی استانداری گلستان در اختیار محیط زیست مازندران قرار بگیرد اما این وعده تاکنون محقق نشده است.
علی کلانه گفت: هم اینک برای مهار آتش سوزی در جزیره آشوراده، باید امکانات و تجهیزات از منطقه بهشهر به آشوراده انتقال یابد که بعد مسافت و ناهمواری راه مشکلات زیادی را در عملیات اطفای حریق ایجاد میکند.
کلانه افزود: کاهش تراز آب حرکت بارج شناور بندرترکمن را غیرممکن کرده و عملاً امکان جابجایی هرگونه وسیله نقلیه از بندرترکمن به جزیره آشوراده میسر نیست لذا انتظار است در راستای تعامل بیشتر مصوبه سال گذشته اجرا و یک دستگاه بیل مکانیکی به آشوراده اختصاص یابد.
é ۲۲ هکتار از پوشش گیاهی آشوراده دچار حریق شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان هم به خبرنگار مهرگفت: مدیریت رویشگاهها در جزیره آشوراده بر عهده محیط زیست مازندران است و در مواقع بحرانی نیروهای منابع طبیعی گلستان با محیط زیست مازندران همکاری دارند.
حمید سلامتی گفت: در حریق روز (جمعه) اکیپهای منابع طبیعی برای مشارکت در عملیات مهار آتش سوزی در جزیره آشوراده حضور داشتند.
گفتنی است در حریق روز جمعه حدود ۲۲ هکتار از پوشش گیاهی پناهگاه حیات وحش میانکاله در محدوده کانال خزینی شامل انارستان، تمشک و سازیل در جزیره آشوراده دچار حریق شد.
جزیره آشوراده که در طول سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و گونههای گیاهی و جانوری متنوع دیگری را هم در خود جای داده، سال ۱۳۵۴ خورشیدی جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.
مدیریت زیست محیطی جزیره آشوراده به عنوان بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله بر عهده محیط زیست مازندران و شهرستان بهشهر است.
جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب ناشی از بالا آمدن دریای خزر؛ آشوراده خالی از سکنه شد.
این جزیره در دو کیلومتری غرب بندرترکمن در حوزه استحفاظی استان گلستان قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
تاسیس دانشکده علوم پزشکی غرب استان در راستای توسعه خدمات است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، توسعه خدمات کمی و کیفی در سطح استان را از اهداف مهم استراتژیک دانشگاه برشمرد و گفت: تاسیس دانشکده علوم پزشکی غرب استان در ذیل مجموعههای این دانشگاه یکی از توفیقات در همین راستاست و یک امتیاز ویژه برای حوزه سلامت استان است.
فرهاد غلامی با اعلام خبر فوق در جمع خبرنگاران گفت: همکاران با ایثار و تلاش خود توانستند با پوشش ۹۰ درصدی واکسیناسیون و مراقبتهای بسیار خوب در بخشهای درمانی، در کنترل بیماری کووید ۱۹ نتایج خوبی به دست آورند. غلامی تدوین و اجرای برنامه استراتژیک ۵ ساله را از مهمترین برنامههای دانشگاه عنوان کرد و افزود : احداث بیمارستان ۱۱۰۰ تخت خوابی ساری یکی از برنامههای مهم حوزه سلامت است که با راهاندازی آن شاهد توسعه خدمات در بخش درمان منطقه باشیم. وی، توسعه دانشگاه علوم پزشکی مازندران از نظر کمی و کیفی و گسترش خدمات حوزه سلامت در سطح استان را یکی دیگر از اهداف مهم استراتژیک دانشگاه عنوان کرد و تاسیس دانشکده علوم پزشکی غرب استان در ذیل مجموعههای این دانشگاه یکی از توفیقات در همین راستا دانست و افزود : راهاندازی این دانشکده یک امتیاز ویژه برای حوزه سلامت استان است تا دانشگاه علوم پزشکی مازندران از طریق آن بتواند خدمات خود را در حوزههای مختلف در غرب استان توسعه دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای گسترش خدمات خود، در راستای راه اندازی دانشکدههای مختلف در شهرستانهایی از مناطق بلوک بندی شده استان که از نظر امکانات و تجهیزات آموزشی و درمانی مهیا باشند و بتوانند به عنوان مرجع در این مناطق فعالیت کنند برنامه دارد، افزود: در آینده نزدیک امیدواریم شاهد راه اندازی دانشکده علوم پزشکی در آمل نیز باشیم.
کمک ۲ میلیارد تومانی خیران مازندران برای تامین داروهای زائران اربعین
غلامی همچنین در ادامه اعلام کرد: خیران سلامت برای تامین داروهای مورد نیاز زائران اربعین امسال ۲ میلیارد تومان به موکبهای مازندرانی مستقر در عراق کمک کردند و با مشارکت خیران و اعتبار این دانشگاه توانستیم این داروها را خریداری کنیم تا برای ارائه خدمات پزشکی توزیع شود. این مقام مسئول افزود: ۳۰۰ نفر از پزشکان اعزامی مازندرانی تا بازگشت همه زائران استان در موکبهای مستقر در عراق حضور دارند و آماده ارائه خدمات پزشکی هستند.
برگزیدگان چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در کرمانشاه معرفی شدند
é کرمانشاه
é الهه فرهادی
مرحله استانی چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم استان کرمانشاه، با معرفی برگزیدگان به کار خود خاتمه داد.
حجتالاسلام محمد صالحی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه در مراسم اختتامیه این مسابقات که با حضور رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه یکی از مشکلات ما آموزش ریشهای قرآن کریم است، گفت: باید کار آموزش قرآن کریم را از مهدکودکها شروع کنیم.
وی اشارهای هم به موفقیت مجموعه اوقاف کرمانشاه در برگزاری برنامههای قرآنی داشت و گفت: با اعلام مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، این استان در سال جاری رتبه اول کشور را در حوزه برگزاری برنامههای قرآنی کسب کرده است. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به خدمترسانی موکبهای اوقاف در مسیر تردد زوار اربعین، گفت: دو موکب بزرگ یکی در مرز خسروی و دیگری در امام زاده باقر(ع) بیستون به طور روزانه در حال خدماترسانی به زوار اربعین است، ضمن اینکه در دیگر نقاط استان هم موکبهایی برای خدمات رسانی به زوار اربعین برپا شده است.
مرحله استانی چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در استان کرمانشاه از ۱۳ شهریور آغاز و ۱۷ شهریور با معرفی و تجلیل از برگزیدگان به کار خود خاتمه داد.
نتایج چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم در بخش برادران به شرح زیر است:
é حفظ کل:
۱. جهانگیر سرخوندی از کرمانشاه
۲. رسول اسکندری از کرمانشاه
۳. محمد رسولی از جوانرود
é حفظ ۲۰ جزء:
۱. امین صیدی از اسلام آبادغرب
۲. سرکوت ازکات از پاوه
۳. امیر حسین امیری از کرمانشاه
é حفظ۱۰ جزء:
۱. مصطفی عظیمی فشی از کنگاور
۲. صابر بهرامزاده از پاوه
۳. سید محمد صالح کزازی از کرمانشاه
é حفظ ۵ جزء:
۱. فواد ندیمی از پاوه
۲. ابوبکر کاکایی از پاوه
۳. حسین دستگیری از کرمانشاه
é قرائت ترتیل:
۱. رحیم یوسفوند از کرمانشاه
۲. میلاد عبیات از ثلاث باباجانی
۳. مبین سلطانی از کرمانشاه
é قرائت تحقیق:
۱. امین عبدی از کرمانشاه
۲. عرفان اکبری از کرمانشاه
۳. علی نیکی از کرمانشاه
نتایج مسابقات قرآن کریم در بخش خواهران نیز به شرح زیر است:
é رشته حفظ ۵ جزء:
۱. حدیث نور محمدی از کرمانشاه
۲. صدیقه رحیمی ازکرمانشاه
۳. روژین براتی از جوانرود
é رشته حفظ ۱۰ جزء:
۱. لیلا سالاری از کرمانشاه
۲. پری نجفی از اسلام آبادغرب
۳. فرخ شورچه از کنگاور
é حفظ ۲۰ جزء:
۱. مهتاب دارابی از اسلام آبادغرب
۲. فاطمه قادریان از کرمانشاه
۳. گلبهار سپهری از کرمانشاه
é رشته حفظ کل:
۱. فائزه چراغی از کرمانشاه
۲. نسرین فتحی از پاوه
۳. کژال قادر پناه از پاوه
é رشته قرائت ترتیل:
۱. فرشته مرادی از کرمانشاه
۲. آرزو محمدپور از کرمانشاه
۳.سمیه رستمی از هرسین
é قرائت تحقیق:
۱. زهرا سهرابی از کرمانشاه
۲. لیلا رضوانی از کرمانشاه
۳. بهاره پانیاز از کرمانشاه
شهردار چالوس خبر داد؛
پیشرفت ۹۰ درصدی شهربازی بزرگ چالوس
شهردار چالوس گفت: احداث شهربازی بزرگ در مرکز شهر با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی و سرعت قابل قبول در حال تکمیل است.
مسعود یعقوبی با بیان اینکه خبر خوب این روزها آماده شدن شهربازی در پارک معلم شهر چالوس برای افتتاح است، اظهار کرد: این اقدام میتواند به افزایش سرانه نشاط و فراغت شهروندان چالوسی و مسافران و گردشگران منجر شود.
وی با بیان اینکه این نخستین شهربازی شهر چالوس است، افزود: این شهربازی در زمینی به مساحت ۵۰۰۰ هزار مترمربع و با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی به بهرهبرداری خواهد رسید.
شهردار چالوس ایجاد شور و نشاط اجتماعی در شهرستان چالوس را ضروری خواند و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شهر چالوس شهربازی مدرنی برای تفریح کودکان و خانوادهها وجود ندارد، یکی از نیازهای ضروری کودکان شهر داشتن پارک اختصاصی است که بهزودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
یعقوبی با بیان اینکه ایجاد نشاط شهری و توجه به ارائه خدمات رفاهی میتواند در افزایش میزان مشارکت شهروندان و توسعه شهر نقش بسزایی داشته باشد، تاکید کرد: شهروندان انتظار دریافت خدمات شایسته را دارند و خدمت صادقانه میتواند در جلب رضایت شهروندان مؤثر باشد.