تراکم ناعادلانه جمعیت دانش‌آموزی  در کلاس‌های درس
تراکم ناعادلانه جمعیت دانش‌آموزی  در کلاس‌های درس

    وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت برقراری عدالت در فضای آموزشی در مناطق مختلف کشور تاکید کرد و گفت: توزیع مناسبی را در همه مناطق شاهد نیستیم. برخی مدارس تعداد کمی دانش آموز دارند و برخی مدارس با جمعیت متراکم دانش آموزی روبرو هستند. محسن حاجی میرزایی گفت: فضا یک موقعیت یادگیری است […]

 

 

وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت برقراری عدالت در فضای آموزشی در مناطق مختلف کشور تاکید کرد و گفت: توزیع مناسبی را در همه مناطق شاهد نیستیم. برخی مدارس تعداد کمی دانش آموز دارند و برخی مدارس با جمعیت متراکم دانش آموزی روبرو هستند.

محسن حاجی میرزایی گفت: فضا یک موقعیت یادگیری است و بر اساس سندتحول به مجموعه‌ای از محیط‌های یادگیری متنوع رسیده‌ایم. معماری فضا می‌تواند وحدت گرا باشد و به آرامش و تمرکز کمک کرده و جریان یادگیری را تسهیل کند.

وی افزود: معلم، محتوا و فضای یادگیری از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در یادگیری هستند که در کنار یکدیگر می‌توانند منسجم حرکت کنند. فضای مدرسه علاوه بر سکونت و آرامش برای تحول در یادگیری نیز حائز اهمیت است. مهندسان علاوه بر کار فنی باید از ساحتهای یادگیری نیز دارای درک و فهم مشترک باشند تا فضا را برای ارتقای تعلیم و تربیت آماده کنند.

حاجی میرزایی با بیان اینکه ارزیایی واقعی از عملکرد نوسازی مدارس این است که فضاهای آموزشیاش تا چه حد در تعمیق یادگیری کمک کننده است اظهار کرد: سازمان نوسازی تلاش می‌کند دسترسی عادلانه همه آحاد دانش آموزان را به فضای مناسب برای یادگیری تسهیل کند. توزیع مناسبی را در همه مناطق شاهد نیستیم. برخی مدارس تعداد کمی دانش آموز دارند و برخی مدارس با جمعیت متراکم دانش آموزی روبرو هستند.

 

 

 

توقیف «خودروهای شوتی» که بیش از سه تخلف حادثه‌ساز داشته باشند

رئیس پلیس راه راهور ناجا از توقیف ۱۰ روزه «خودروهای شوتی» که بیش از ۳ تخلف حادثه‌ساز داشته باشند، خبر داد.

سردار تیمور حسینی در هشدار به خودروهای شوتی اظهار کرد: خودروهایی که بیش از ۳ مورد تخلف حادثه ساز داشته باشند به مدت ۱۰ روز توقیف می‌شوند.

وی افزود: این برخورد در رابطه با تخلفات خودروهای موسوم به خودروهای شوتی است.

رئیس پلیس راه راهور ناجا گفت: خودروهای شوتی خودروهایی هستند که عموماً کالاهای قاچاق را با خود حمل می‌کنند و با سرعت‌های بالا اکثراً در شهرهای مرزی تردد می‌کنند.

سردار حسینی افزود: خودروهای شوتی عموماً در استان‌های مرزی چون بوشهر، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، کردستان و … تردد می‌کنند.

وی یادآور شد: این توقیف ۱۰ روزه تنها مربوط به خودروهای شوتی است و خودروهای معمولی شامل این موضوع نمی‌شوند.

وی افزود: برابر با رسیدگی به قانون تخلفات رانندگی اگر یک خودرو دو تخلف حادثه ساز همزمان داشته باشد ضمن اعمال قانون خودرو برای ۷۲ ساعت به پارکینگ منتقل می‌شود.

 

 

 

اجرای پزشک خانواده شهری در گرو ۵۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار

گرچه زیرساخت‌های طرح پزشک خانواده در شهرها به مقدار زیادی فراهم شده اما برای اجرای کامل آن در سال آینده، ۵۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: پزشک خانواده اکنون در روستاها برای ۲۷ میلیون نفر اجرا می شود و ۲۸۰۰ میلیارد تومان برای اجرای آن اعتبار در نظر گرفته شده است. اعتبار برنامه پزشک خانواده شهری نیز امسال حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان تعیین شده که برای اجرای این برنامه در سال آینده کافی نیست.

علیرضا رئیسی گفت: برنامه پزشک خانواده برای شهرها باید برای حدود ۵۰ میلیون نفر اجرا شود اما اکنون با توجه به کمبود بودجه این برنامه در روستاها برای هر سه تا چهار هزار نفر یک پزشک خانواده حضور دارد و در شهرها برای هر ۱۴ تا ۱۸ هزار نفر یک پزشک وجود دارد به همین علت کیفیت و کمیت خدمات سلامت در روستاها بهتر از شهرها است.

معاون وزیر بهداشت افزود: در واقع این میزان پزشک برای ارائه خدمات معمول پزشکی به مردم در شهرها در شبکه بهداشتی و درمانی شهری حضور دارند و برنامه پزشک خانواده ساختارمند مانند آنچه در روستاها اجرا شده هنوز در شهرها به جز در دو استان فارس و مازندران اجرا نشده است.

وی ادامه داد: پیشنهاد وزارت بهداشت این است که برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در شهرها مانند آنچه در دو استان فارس و مازندران اجرا شده، ۵۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شود تا بتوانیم این برنامه ملی و این تکلیف قانونی را در سال ۹۹ در شهرها اجرا کنیم. رئیسی گفت: در واقع اعتبار خدمات پزشکی در شبکه بهداشتی شهری باید از ۱۸۰۰ میلیارد تومان به ۵۴۰۰ تومان افزایش پیدا کند، این درخواست وزارت بهداشت به صورت رسمی به کمیسییون تلفیق مجلس رفته است و امیدواریم مورد توجه قرار گیرید. معاون وزیر بهداشت افزود: اکنون سرانه سلامت هر نفر در دو استان فارس و مازندران که برنامه پزشک خانواده اجرا می شود، حدود ۶۰ هزار تومان در سال است اما در استان هایی که پزشک خانواده اجرا نمی شود سرجمع برای هر نفر در سال ۶۹ هزار تومان برای سلامت هزینه می شود، یعنی بیشتر هزینه می شود اما کارایی و تاثیر آن کمتر است.