تست انسانی «واکسن ایرانی کرونا» زودتر از موعد انجام شد!
تست انسانی «واکسن ایرانی کرونا» زودتر از موعد انجام شد!

    اولین تزریق انسانی واکسن ایرانی کرونا با حضور مقام‌های بهداشتی و دولتی به دختر رئیس «ستاد اجرایی فرمان امام» تزریق شده است. به گزارش «جمله» یکی از مدیران ارشد ستاد یادشده دومین کسی بود که واکسن را دریافت کرد. این در حالی بود که پیش از این کارشناسان و مقامات مسئول گفته بودند […]

 

 

اولین تزریق انسانی واکسن ایرانی کرونا با حضور مقام‌های بهداشتی و دولتی به دختر رئیس «ستاد اجرایی فرمان امام» تزریق شده است. به گزارش «جمله» یکی از مدیران ارشد ستاد یادشده دومین کسی بود که واکسن را دریافت کرد. این در حالی بود که پیش از این کارشناسان و مقامات مسئول گفته بودند که واکسن ایرانی کرونا زودتر از بهار آینده برای تزریق انسانی آماده نخواهد شد.
اولین تزریق انسانی واکسن ایرانی کرونا با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی ریاست جمهوری، رؤسای «ستاد اجرایی فرمان امام» و تیم تحقیقاتی این واکسن صبح سه‌شنبه، نهم دی‌ماه، در تهران انجام گرفت.
سعید نمکی وزیر بهداشت در جریان آغاز فاز انسانی آزمایش واکسن ایرانی کرونا از «روزی امیدوارکننده برای مردم» سخن گفت.
او توضیح داد که در نتیجه چندین ماه تلاش «همکاران و دانشمندان برجسته کشور در حوزه تکنولوژی و داروهای بایوتک، واکسن کووید ۱۹ را بعد از طی مراحل مختلفی اعم از مطالعات و مدل‌های حیوانی و… تولید کردند.» نمکی افزود که طیبه مخبر، دختر محمد مخبر، بدین جهت برای اولین تست واکسن انتخاب شده است، تا همگان دریابند «چیزی را که قرار است به ملت ایران تزریق کنیم، خودمان باورش داریم و قبولش داریم». وزیر بهداشت از پیشینه دیرینه ایران در دانش واکسن‌سازی ستایش کرد و گفت: «ما ۱۰۰ سال است که در منطقه واکسن‌ساز هستیم… و به بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه واکسن صادر می‌کردیم.» براساس این گزارش علی عسگری، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام، دومین داوطلبی بود که واکسن کرونای ایرانی تولیدی ستاد یادشده به او تزریق شد. او گفت: «از ابتدا در جریان تولید واکسن بودم و یکی از ایمن‌ترین واکسن‌های موجود است.» با این که از حضور نمایندگان رسانه‌های جمعی در مراسم تزریق واکسن کرونای ایرانی سخن رفته، اما خبرگزاری ایسنا شکوه کرده است: «این برنامه در حالی برگزار شد که متاسفانه از رسانه‌های رسمی دعوت به عمل نیامد و پیگیری خبرنگار ایسنا برای حضور در این برنامه و پوشش آن بی‌نتیجه ماند.» واکسن موسوم به «کُوو ایران برکت» ساخت شرکت شفافارمد است و با نظارت «ستاد اجرایی فرمان امام» از ویروس کرونای غیرفعال تولید شده است. گفته می‌شود این واکسن «مشابه واکسن شرکت چینی سینوواک» است. درباره فرایند تولید چندین واکسن که همزمان در ایران در دست تولید هستند، اطلاعات علمی دقیقی منتشر نشده است. از جمله مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفته بود: «اگر همه چیز با موفقیت پیش رود و تایید آن را هم از سازمان بهداشت جهانی دریافت کنیم، نهایتا در اواخر بهار بتوانیم واکسن ایرانی کرونا را داشته باشیم!» با توجه به این زمان‌بندی طولانی است که بسیاری از رسانه‌ها و محافل اجتماعی از دولت خواسته‌اند، هرچه زودتر نسبت به خرید و واردات واکسن از خارج اقدام کند. به دنبال مشکلاتی که برای تأمین بودجه لازم برای واردات واکسن از خارج پیش آمده بود، حسن روحانی، رئیس جمهور به تازگی گفت: «اگر واکسن مورد اعتمادی باشد و وزارت بهداشت و درمان اعلام کند که این واکسن مورد اعتماد است، ما حتما خریداری می‌کنیم. پول آن را تهیه می‌کنیم و به هر شرایطی که باشد، پول را منتقل می‌کنیم.»
از سوی دیگر روز گذشته سخنگوی وزارت بهدات در گزارذش روزانه خود اعلام کرد که شمار مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شش هزار و ۱۰۸ نفر و تعداد جان‌باختگان هم بیش از ۱۳۰ تن بوده‌ است. به گفته سیما لاری، مجموع مبتلایان به کرونا از زمان شیوع آن در ایران به بیش از یک میلیون و ۲۱۲ هزار تن و شمار جان‌باختگان به حدود ۵۵ هزار تن رسیده است.